Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не е не еее. Не си си проверил теорията която прилагаш и поради този факт ти е избързването и необмислените действия.
Провери си теорията която прилагаш и нещата ще се променят.![]()
Emil Enchev (31-05-2013)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не слагам стопове и съм си много доволна от тази си тактика. Слагам близки лимити, ако преценя, може и по-далечни. Най-добре да съм пред компа - в ситуация като днешната нямаше да пропусна да преместя лимита по-надолу, виждайки устрема на тренда или щях да пусна нови къси като удари първите лимити. Сега мога само да стоя и да гледам какво съм изпуснала, докат ме нямаше, което нямаше как да стане, ако бях пред графиката.Бъди благодарна,че не ти е ударило стоповете(ако изобщо слагаш.....)!
Злато,нефт,индекси и акции, и изобщо всичко извън валутите - т.нар.форекс- са коварни и специфични инструменти,изискващи система нямаща общо с форекса - като почнеш лост,спред,комисиони и стигнеш до търговски сигнали! Отчети факта, че и търговията им не е 24-и часова, и удоволствието става пълно....
И задължително трябва да се цъкат на отделен акаунт - между другото,не знам как е при инстата,но повечето сериозно бъкети дават злато и нефт с деливеридж (демек - отрицателен лост....или още по просто - с оскъпен лост) .....Примерно Бенча МТ4 ти блокира за нефт 200 долара за барел - koето е далеч под сегашната цена на щатския нефт:
http://metatrader.benchmark.bg/%D0%A...D1%8F_412.html
За златото е същото :
http://metatrader.benchmark.bg/bg_BG...%D1%8F_53.html
От гореизбоените търгувам само злато засега, даже след голяма пауза, отскоро пак го почнах и съм много доволна от него, носи ми 80% от печалбите - много ми върви на него, някакво взаимно разбирателство цари между насИ то без да ползвам никакви технически инструменти, само една гола графика - само поведението на курса гледам, предходните барове + съпротиви/подкрепи, няма мувинги, линии, индикатори... може би е добре да има поне трендлинии, но засега и тях не ползвам, но Мамута обеща да ми открехне тайната им.
При златото искаш, не искаш минималния обем е доста голям. Капитала по акаунта ми е голям, така че не ме бърка особено блокирания маржин, даже не съм обърнала внимание колко е точно. Спреда май беше 0,60$ за 0,01, но бързо се избива. така че и той не ме бърка. Най-важното е правилното предвиждане на курса. Както казах напоследък карам с близки лимити и големи обеми/добавки най-вече (на златото и без това са му големи обемите), но имах 2 сделки преди един месец като почнах отново да го търгувам, които (без стоп) тръгнаха на минус още в началото. Зарязах ги и след 1 месец все пак си изпълниха лимитите.Сега вече съм по-внимателна.
Последна редакция от Eli2356 : 31-05-2013 на 21:30
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
План за действие. Всичко което включваш при избора на вход изход по графиката.
1-2-3 е супер, но само по себе си не е достатъчно. Проверил ли си кога е добро и кога не, ако закъснееш с входа какво става и когато избързаш и каква е разликата ? Ако стопа е по-мълък или по-голям съответно какво се получава. Всички ей тези детайли можеш да ги провериш предварително.
Eli2356,
аз много рядко го търгувам златото........,
пускам сделка и на няколко пъти на късмет излизам на профит.....................,
и после като погледна графиката си викам:
какъв късмет извадих![]()
Най-доброто качество на парите е тяхното количество!http://share.payoneer-affiliates.com/a/clk/bpDzb
а ми на теория съм ги проверил-по тренда/демек край на корекция/, до подкрепа гледам да се съобразявам с часа -но само не теория...на практика избързвам или не се съобразявам с тези неща....План за действие. Всичко което включваш при избора на вход изход по графиката.
1-2-3 е супер, но само по себе си не е достатъчно. Проверил ли си кога е добро и кога не, ако закъснееш с входа какво става и когато избързаш и каква е разликата ? Ако стопа е по-мълък или по-голям съответно какво се получава. Всички ей тези детайли можеш да ги провериш предварително.
ще бягам да лягам , че утре ме чакат задачи.....разговора ще го продължа защото се нуждая от съвети..лека нощ....
Значи не си проверил правилно или не си проверил достатъчно. Минимум 1000сделки трябва да направиш на проверка, но наистина минимум 1000, за да изградиш поне частична представа какво трябва да правиш след това.а ми на теория съм ги проверил-по тренда/демек край на корекция/, до подкрепа гледам да се съобразявам с часа -но само не теория...на практика избързвам или не се съобразявам с тези неща....
ще бягам да лягам , че утре ме чакат задачи.....разговора ще го продължа защото се нуждая от съвети..лека нощ....
А щом демото ти е несериозно, значи и реала ще е така отчасти. Аз се притеснявам и на демо да правя глупости![]()