Kатолицизъм,православие и религиозност и вяра в Бога са различни неща независимо колко свързани изглеждат.Всички знаем защо инквизицията слага на кладата Коперник.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не са различни неща. Религията, каквато и да е тя по същество е една и съща...... Сляпа вяра в нещо си там. Вяра и подчинение.
Когато научиш правилата, ще знаеш как да ги нарушаваш.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
RyMu (03-02-2013)
освен на магнезий се разнесе и блажен аромат на тамян у въздуха![]()
![]()
Аз не споря, аз съм сигурен в това, което казвам. Но всеки има право да вярва в това, което му харесва. Един вярва в Буда, друг в Аллах, трети в Дядо Мраз.......
RyMu,тука този цитат .... не знам да ли ти прави впечатление, но се говори за вселенски събор, който с игра на думи заобикаля написаното като Заповед : "Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята;"
това навярно се е наложило, понеже Християнството е трябвало да измести съществуващите Богове, а народа е свикнал да отправя молитви към образи: Зевс, Тангра и подобни, и за по-лесно налагане на религията навярно са го наложили това с иконите. ... хич не изключвам да е имало силен конспиративен елемент.![]()
Доста конспирации са завъртели покрай тези събори,на втория са премахнали местата в библията в които се говори за прераждането,и това не са твърдения на атеисти или хора с друго вероизповедание,учат си го богословите в университета и точно богослови са ми го казвали.Но аз лично не съм им чел учебниците.RyMu,тука този цитат .... не знам да ли ти прави впечатление, но се говори за вселенски събор, който с игра на думи заобикаля написаното като Заповед : "Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята;"
това навярно се е наложило, понеже Християнството е трябвало да измести съществуващите Богове, а народа е свикнал да отправя молитви към образи: Зевс, Тангра и подобни, и за по-лесно налагане на религията навярно са го наложили това с иконите. ... хич не изключвам да е имало силен конспиративен елемент.
----------
Как да не вярвам в Дядо Коледа и в Дядо Мраз нали почнах да се правя на И на двамата.
Ситито пък вярва в Хитър Петър
.................................................. ...............................
АЗ пък вярвам само на Бога на борсата който ме напътства![]()
hanuman, точно това имам предвид. Християнството по така наречените събори са го нагласяли според нуждите на духовната върхушка.
Истинския християнин слага "сандалите" и отива в "пустинята". Библията са притчи с ценности, Християнин ли си - следваш ги, от там на сетне всичко друго си е талаш, в това число икони и други подобни символи, като кръст... навярно хващаш мисълта ми, че съм Християнин.
----------
на гроздовата ти на етикета, да не би да е нарисуван Хитър Петър ?![]()