аз лимитите НЕ ги определям на "близки и далечни".
лимитите и стоповете ми се базират на АНАЛИЗА ми !
можеда са 20 пипса. може и да са 120...
аз лимитите НЕ ги определям на "близки и далечни".
лимитите и стоповете ми се базират на АНАЛИЗА ми !
можеда са 20 пипса. може и да са 120...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Бе я си гледай работата - без майтап или подигравка.не се разсейвай с нас двете.
щото малките балами са толоз малки, че едва ли може от техните жалки поръчки да отскочи така цената за 1 минута.
по-скоро не пробват, а едновременно избиват стопове на дълги и купуват. ще видим, бъдещето ще покаже.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
права си - ще си гледам работата
къде се блъскам и аз да ти обяснявам кво правят/правим големите играчи![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Уважавам мненията ти, все пак си по-отдавна на пазара от мен и се предполага, че имаш повече опит, но това в допълнението ми е странноПо-добре слагай сигурни стопове щото от тях ти идва дроудауна на системата.....
Избираш си една времева рамка-графика (примерно М5 щото алф брукс "работи" по нея.....), правиш си анализ за вход и стоп. Лимит не слагаш.....Избираш си колко Време можеш да си с отворена позиция и ако в рамките на това Време пазарът е с теб не пипаш нищо,до момента до който, То не Изтече....След което касираш задължително-даже и да е загуба ( в смисъл стопът ти не е достигнат,но и печалба няма.....)....След загуба никога не качвай обема - макар в нета и в тъпите книги да пише точно обратното! Обем се качва след печеливша сделка,но и там има правила и не е беазраборно да надуваме позиции след всяка печалба.
ПС: Стоп никога не се мести - даже и да е на плюс,щото това е в противоречие на всякакви правила!ако е несигурно движението в желаната посока, какво - да седя и да чакам да ми удари минусовия стоп ли, при положение, че е на малък + и може поне да е нулев стопа?
И без това нямам слабост към качване на обема, освен добавки съм печеливши позиции евентуално.
Това с избраното време на сделката пък за пръв път го чувам, но може и да има хляб в това...виждам смисъл единствено в затварянето, поради това, че щом цената се мотка има голям риск да поеме в нежеланата посока... странна тактика общо взето. да не се казва "стратегия на времемвия лимит"?
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Да,Ели ! Ако си на минус си чакай Стопа,а а ако си на малък плюс си чакай Времето ..или Стопа! Ако Времето изтече и си на Плюс е най-добре!
Представи си координатна система - абсциса -.Време,ордината -> Цена....
Хватката е да "изчислиш" печелившата "траектория" .....Грубо казано! Лошото е че тия неща ги няма в нета и по книгите,а човек трябва сам да се поблъска!
Ма то и в живота е така - с един човек ако не ти вървят Нещата,ти докога ще чакаш за да тръгнат?! Нали всеки си има Стоп!![]()
О трудностях необходимо говорить в процессе их решения, а не по результатам невыполнения тех или иных поручений!
Indexi - Predaj Se Srce (Live in Bulgaria, 1973.)
Eli2356 (24-04-2013)
Добър вечер насъбрахте ли пипове днес
Всичко започва под Платановото дърво
quod me nutrit me destruit
albagpipe (24-04-2013)
тя Ели щото не ползва стопове - затова така се чуди кво става....
като загрубее работата - чак тогава затваря... ама късно...
аз съм гъзар - малки стопове - с големи профити![]()
kypa,
живо...здраво ...как е ъглеца
бая отсъствия ти се насъбраха ...май се кротна откъм спам
kypa (24-04-2013)
Зачудих се в живота ли е по-трудно или във форекса да затвориш на - .... в големи размишления ме хвърли с тези стопове. понеже точно пък стопове хич не обичам във форекса. обикновено чакам докато изляза на +. и обикновено излизам. естествено преценките ми вече са сравнително точни, за да си го позволя. в живота пак мъчно, ама повече съм склонна на стопове.Да,Ели ! Ако си на минус си чакай Стопа,а а ако си на малък плюс си чакай Времето ..или Стопа! Ако Времето изтече и си на Плюс е най-добре!
Представи си координатна система - абсциса -.Време,ордината -> Цена....
Хватката е да "изчислиш" печелившата "траектория" .....Грубо казано! Лошото е че тия неща ги няма в нета и по книгите,а човек трябва сам да се поблъска!
Ма то и в живота е така - с един човек ако не ти вървят Нещата,ти докога ще чакаш за да тръгнат?! Нали всеки си има Стоп!
като ги няма в нета, на графиката нали ги има абсцисата и ординатата. да, в крайна сметка опираме до траектрията - губеща или печеливша и колко губеща можем да си позволим ...