Това нещо ако не се разбира добре по-добре изобщо да не се похваща че ще се забатачи работата.по-скоро някоя книжка може да ти бъде истински полезна
по темичките повече се дискутира "хедж" от рода на две насрещни позиции на един пазар - което е безсмислено; истински хедж си е застраховка на допълнителните рискове на друг пазар (примерно при спекулация върху йената при евро/йена застраховаш риска от възможни противоположни движения от еврото чрез противоположна позиция с по-малък обем на евро/долар примерно) или друг инструмент (примерно дълга евро/долар от 1,2900 със опция за продажба на 1,2850)
п.п. преди доста време аз самия търсих възможности за хедж защото не исках да имам губещи сделки - при хедж от какъвто и да било вид едната сделка винаги е губеща
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
то и за форекса като цяло е така, ама сме се захванали вече![]()
..........................![]()
п.п. най-лесно е да намериш къде започва тренд![]()
не че е наистина лесно, по-скоро всичко друго е по-трудно и усложнение![]()
rusalita, понеже гледам, че питаш за "хеджирането" - аз самата съм писала на няколко места за него, но наистина е мисия невъзможна да се открие по другите теми. А за самото т.нар. хеджиране има спорни определения - поне някои колеги твърдят, че не е това, което е, по-точно не е това, което други влагат в този понятие във форекс търговията - откриване на насрещни позиции за временно замразяване на загубата вместо закриване на сделки на загуба. И наистина в консервативния смисъл на думата не е. Но в по-широк смисъл е, защото хедж означава именно "предпазвам (се), обезпечавам (се), осигурявам (се) (срещу евентуални загуби)". Не знам обаче дали тук е мястото да обяснявам за н-ти път как го прилагам/ се прилага - елементарно е. В темата за хеджирането колегите са разисквали какви ли не други варианти за хедж.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
kypa (24-03-2013)
Да ясно е че това е за по висше ниво вече ,но мисълта ми е друга за това дето искам да прочета а се подведох с хеджирането.Значи става въпрос за следното: Например при бенчмарк ако отвориш селл на евро/долар да кажем 0,01лот,и след 15 мин отвориш още една такава ,брокера ги събира двете сделки като усреднява цената.докато при друг брокер не е така а си остават двете сделки.Та мисълта ми е кой от двата варианта е по-добър
аз си мисля, че когато влизаме в пазара експлоатираме някакво движение, тенденция - но освен него в същия момент съществуват и други движения на същия пазар, породени от други фактори (не тия върху които инвестираме) - основния риск се поема от стопчето на основната позиция, а допълнителния може да бъде застрахован чрез хедж на друг пазар или друг финансов инструментrusalita, понеже гледам, че питаш за "хеджирането" - аз самата съм писала на няколко места за него, но наистина е мисия невъзможна да се открие по другите теми. А за самото т.нар. хеджиране има спорни определения - поне някои колеги твърдят, че не е това, което е, по-точно не е това, което други влагат в този понятие във форекс търговията - откриване на насрещни позиции за временно замразяване на загубата вместо закриване на сделки на загуба. И наистина в консервативния смисъл на думата не е. Но в по-широк смисъл е, защото хедж означава именно "предпазвам (се), обезпечавам (се), осигурявам (се) (срещу евентуални загуби)". Не знам обаче дали тук е мястото да обяснявам за н-ти път как го прилагам/ се прилага - елементарно е. В темата за хеджирането колегите са разисквали какви ли не други варианти за хедж.![]()
Да прочетох в линка от алби това ,което си писала ,то всъщност е точно за тамrusalita, понеже гледам, че питаш за "хеджирането" - аз самата съм писала на няколко места за него, но наистина е мисия невъзможна да се открие по другите теми. А за самото т.нар. хеджиране има спорни определения - поне някои колеги твърдят, че не е това, което е, по-точно не е това, което други влагат в този понятие във форекс търговията - откриване на насрещни позиции за временно замразяване на загубата вместо закриване на сделки на загуба. И наистина в консервативния смисъл на думата не е. Но в по-широк смисъл е, защото хедж означава именно "предпазвам (се), обезпечавам (се), осигурявам (се) (срещу евентуални загуби)". Не знам обаче дали тук е мястото да обяснявам за н-ти път как го прилагам/ се прилага - елементарно е. В темата за хеджирането колегите са разисквали какви ли не други варианти за хедж.другото за царевицата не е за мен
![]()
ЕЦН брокерите обобщават позициите по един и същ инструмент моментално (като Бенча)Да ясно е че това е за по висше ниво вече ,но мисълта ми е друга за това дето искам да прочета а се подведох с хеджирането.Значи става въпрос за следното: Например при бенчмарк ако отвориш селл на евро/долар да кажем 0,01лот,и след 15 мин отвориш още една такава ,брокера ги събира двете сделки като усреднява цената.докато при друг брокер не е така а си остават двете сделки.Та мисълта ми е кой от двата варианта е по-добър
а бъкетите (останалите) затварят насрещните позиции при приключване на календарния ден (0:00ч според сървъра)
резултата е един и същ