Руски генерал предупреди, че САЩ се подготвя за война срещу Русия? Да разбирам ли че ако решат да нападат Северна корея, Русия и те ще се включат ?![]()
Руски генерал предупреди, че САЩ се подготвя за война срещу Русия? Да разбирам ли че ако решат да нападат Северна корея, Русия и те ще се включат ?![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Северна Корея е много по различно от Сирия, предполагам че без коментари на високо нива между Русия и САЩ към външна намеса няма да се стигне.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
трудно могат да се предвидят реакциите на комплексари , който имат власт....
дори нещо да е пагубно и за самите тях пак могат да го направят.....
Вчера се запознах с интересни икономически подробности за САЩ.
Оказа се, че там дори да натрупаш дългове като физическо лице не е проблем да
се освободиш напълно от тях с една молба до съда.
На всеки 10 години имаш права на "ново начало" ( fresh start).![]()
Статистиката показва, че след всяко спукване на балон (технологичен, имотен и т.н.) следват
хиляди лични фалити. Сега се говори за евентуален криптобалон.
Изобщо американците са свикнали да си наливат излишните пари в разни странични дейности
без никакво притеснение, защото ако нещо се обърка и натрупат дългове просто подават
молба в съда и започват на чисто. При това никой кредитор няма право да им вземе къща, кола,
телефон, компютър, парите за издръжка и пенсионните натрупвания. Колкото и да са задлъжнели.
В Европа нещата изобщо не стоят така и никой не е толкова благосклонен към длъжниците.
Обаче кой печели от това? Банките и олигарсите вероятно, защото е видно, че повечето европейски
държави трудно могат да се мерят със САЩ. Всъщност всички са много далече от американската мечта.![]()
И тук нещо се опитваха да променят в полза на длъжниците ама май само успяха да променят при участие на съдия изпълнител, самия имот да е по-скъп с 20% спрямо предишния закон.Вчера се запознах с интересни икономически подробности за САЩ.
Оказа се, че там дори да натрупаш дългове като физическо лице не е проблем да
се освободиш напълно от тях с една молба до съда.
На всеки 10 години имаш права на "ново начало" ( fresh start).![]()
Статистиката показва, че след всяко спукване на балон (технологичен, имотен и т.н.) следват
хиляди лични фалити. Сега се говори за евентуален криптобалон.
Изобщо американците са свикнали да си наливат излишните пари в разни странични дейности
без никакво притеснение, защото ако нещо се обърка и натрупат дългове просто подават
молба в съда и започват на чисто. При това никой кредитор няма право да им вземе къща, кола,
телефон, компютър, парите за издръжка и пенсионните натрупвания. Колкото и да са задлъжнели.
В Европа нещата изобщо не стоят така и никой не е толкова благосклонен към длъжниците.
Обаче кой печели от това? Банките и олигарсите вероятно, защото е видно, че повечето европейски
държави трудно могат да се мерят със САЩ. Всъщност всички са много далече от американската мечта.
kypa (14-11-2017)
Да. България е единствената държава от ЕС, в която няма закон за фалит на физическо лице.
Такива закони има почти навсякъде. Дори в Япония, Бразилия и забележете - Русия.
Искаха да въведат 10 годишна давност, но лобито на банките е много силно и не позволи.
А банките са недосегаеми и явно пълни с некадърни служители . Имам съвсем пресен личен пример.
Обаждат ми се от колекторска фирма, че дължа на банка 42 лв. по някаква кредитна карта.
Тази карта обаче е изтекла и надлежно закрита от мен още преди 6-7 години. Отидох в офис на
банката, но дори нямаше как да вдигна скандал, защото служителката няма никаква вина и информация.
Звъня по някакви вътрешни отдели (до които обикновен клиент няма връзка) и накрая се разбра, че
при закриването служител е оставил дребна сума и с годините тя е трупала лихва и станала 42 лв.
Но кой е виновен и дали мога да предпиема нещо в моя защита никой не казва? Адвокатът ми каза, че
не си струва и по-добре да си платя и да забравя. Ок. Платих, но освен вносната бележка нямам друг документ и
какво ми гарантира, че след 5-6 години пак няма да ме подгонят за нови 42 лева? Не са много, но ако бях болен
пенсионер с 200 лева пенсия кво правим и защо клиентите трябва да плащат за грешките на некадърни служители.![]()
kypa (14-11-2017)
Уникални политици ковящи законите ни, уникални управляващи, уникална държава!Да. България е единствената държава от ЕС, в която няма закон за фалит на физическо лице.
Такива закони има почти навсякъде. Дори в Япония, Бразилия и забележете - Русия.
Искаха да въведат 10 годишна давност, но лобито на банките е много силно и не позволи.
А банките са недосегаеми и явно пълни с некадърни служители . Имам съвсем пресен личен пример.
Обаждат ми се от колекторска фирма, че дължа на банка 42 лв. по някаква кредитна карта.
Тази карта обаче е изтекла и надлежно закрита от мен още преди 6-7 години. Отидох в офис на
банката, но дори нямаше как да вдигна скандал, защото служителката няма никаква вина и информация.
Звъня по някакви вътрешни отдели (до които обикновен клиент няма връзка) и накрая се разбра, че
при закриването служител е оставил дребна сума и с годините тя е трупала лихва и станала 42 лв.
Но кой е виновен и дали мога да предпиема нещо в моя защита никой не казва? Адвокатът ми каза, че
не си струва и по-добре да си платя и да забравя. Ок. Платих, но освен вносната бележка нямам друг документ и
какво ми гарантира, че след 5-6 години пак няма да ме подгонят за нови 42 лева? Не са много, но ако бях болен
пенсионер с 200 лева пенсия кво правим и защо клиентите трябва да плащат за грешките на некадърни служители.
Marin (12-11-2017)
Да. Може би затова САЩ са световния лидер! Тъпи били, ГМО ядели и т.н., но е факт, че първо е помислено за обикновения
човек и законите са железни. Гледайте телевизия ID и вижте как ги осъждат на смърт, доживотен затвор или в най-добрия случай на
30 години затвор само за това, че са знаели за подготвяно убийство без да имат участие, но не са уведомили властите.![]()
kypa (14-11-2017)
Комплименти колега, поради тези причини там е най голямата демокрация.Да. Може би затова САЩ са световния лидер! Тъпи били, ГМО ядели и т.н., но е факт, че първо е помислено за обикновения
човек и законите са железни. Гледайте телевизия ID и вижте как ги осъждат на смърт, доживотен затвор или в най-добрия случай на
30 години затвор само за това, че са знаели за подготвяно убийство без да имат участие, но не са уведомили властите.
Marin (12-11-2017)