Минков .... когато 2К зимаш .... а те осигуряват на 650 ..... сещай се при съкращение ..... на приятел се случи .... Наборче ..... 9 месеца му плащаха .... мушмулиМога с цифри да ти го докажа, че ако работника се осигурява на по-малка сума от реалната заплата и не е тарикат като някои живеещи в Ловеч, е на далавера в оперативен порядък и е прецакан само с пенсията след години. И то не е сигурно, че ще е прецакан с пенсията, щото докато се пенсионира не се знае какви ще са условията за пенсиониране.
А и свършиха месеците преди да си намери работа ....
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (06-04-2017)
да ти го обясня в цифри: при 2к чисто за тебе и осигуровки на 650 лева ти струваш на работодателя 2400 лв. месечно
Ако искаш да получаваш чисто 2к и реални осигуровки, ще струваш на работодателя около 3100 лв., което той вероятно няма да е склонен да плати. Ако да речем, че постигнете компромисен вариант - той да е склонен да приеме цената ти за него да е 2500 лв., тогава ти реално ще получаваш 1600 лв. чисто - сега отговори ти кой вариант ще си избереш?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ама на мен това ми е яснода ти го обясня в цифри: при 2к чисто за тебе и осигуровки на 650 лева ти струваш на работодателя 2400 лв. месечно
Ако искаш да получаваш чисто 2к и реални осигуровки, ще струваш на работодателя около 3100 лв., което той вероятно няма да е склонен да плати. Ако да речем, че постигнете компромисен вариант - той да е склонен да приеме цената ти за него да е 2500 лв., тогава ти реално ще получаваш 1600 лв. чисто - сега отговори ти кой вариант ще си избереш?
Просто аз ВИНАГИ съм работил на реален договор .....
И ме интересува БРУТНАТА заплата ..... а не нетната ....
Щото винаги всичко се харчи .... измамния плюс .... не се заделя)
)
kypa (06-04-2017)
Ами след като ти е ясно, що се учудваш, че хората се навиват.
Това в много голяма фирма трудно става. Практикува се в малките фирми и е въпрос на оцелявяне, щото при реални заплати или фирмата няма да оцеле, щото няма да й стигат парите или няма да си намери работници щото заплатите ще са ниски
Ми а де ..... Преди години .... тръгва един юнак да напуска .... Ела са да говорим .....Ами след като ти е ясно, що се учудваш, че хората се навиват.
Това в много голяма фирма трудно става. Практикува се в малките фирми и е въпрос на оцелявяне, щото при реални заплати или фирмата няма да оцеле, щото няма да й стигат парите или няма да си намери работници щото заплатите ще са ниски
Това провери ли .... ухаааа заплата 15% отгоре ....
Ама осигуровки ..... Миииии на минимална .....
Ами работно време.... отпуски .... болнични ...... Еее как бе .... Сичко е наред ......
Сле полвин година дойде да реве да си го върнем![]()
kypa (06-04-2017)
Виж сега, аз също съм убеден, че е най-добре всичко да е нормално - реална заплата, реална осигуровка и т.н.Ми а де ..... Преди години .... тръгва един юнак да напуска .... Ела са да говорим .....
Това провери ли .... ухаааа заплата 15% отгоре ....
Ама осигуровки ..... Миииии на минимална .....
Ами работно време.... отпуски .... болнични ...... Еее как бе .... Сичко е наред ......
Сле полвин година дойде да реве да си го върнем
Обаче не всеки бизнес може да си го позволи и не всеки може да намери бизнес, който може да плаща така.
А всеки иска да работи и да получава заплата. Затова компромисния вариант с пари на черно над официалната заплата е приемлив за много хора и е решение за много дребни бизнеси.
kypa (06-04-2017)
Проблемът е, че когато в договора не всичко е вярно ..... много неща увисват на устни обещания .....Виж сега, аз също съм убеден, че е най-добре всичко да е нормално - реална заплата, реална осигуровка и т.н.
Обаче не всеки бизнес може да си го позволи и не всеки може да намери бизнес, който може да плаща така.
А всеки иска да работи и да получава заплата. Затова компромисния вариант с пари на черно над официалната заплата е приемлив за много хора и е решение за много дребни бизнеси.
Бонуси договорени .... след месец се намаляват .... поставени цели и бенчмарки .... същото .....
Социални придобивки .... работно време ..... извънреден труд ......
kypa (06-04-2017)
Дали щот не може да си го позволят или щот шефа няма да може да се наплюска както трябва не е ясно.
Пък ако тоз бизнес дет ужким не може да си позволи такива работи вземе да изчезне безкрайно не е сигурно дали неговото място няма да бъде заето от някой друг дето може да си ги позволи.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Аз понеже съм по средата на този процес между работодател и работник съм се опитвал да балансирам интересите. Даже преди години когато някои от клиентите ми имаха проблеми на работниците се предлагаха по мое настояване два варианта за осигуряване - с и без пълни осигуровки - по онова време нямаше случай някой да избере пълните осигуровки.
не разбирам какъв е проблема всичко в теудовия договор да си е точно с изключение на размера на заплатата.
kypa (06-04-2017)
Абе Минков, в одевешният ти пример .... в кой случай колко струва служителя на работодателя .... малко не си много прав ....Аз понеже съм по средата на този процес между работодател и работник съм се опитвал да балансирам интересите. Даже преди години когато някои от клиентите ми имаха проблеми на работниците се предлагаха по мое настояване два варианта за осигуряване - с и без пълни осигуровки - по онова време нямаше случай някой да избере пълните осигуровки.
не разбирам какъв е проблема всичко в теудовия договор да си е точно с изключение на размера на заплатата.
Щото реалните разходи си минават за разходи .... а нереалните .... не се намаляват от печалба .... плюс некви схеми дето трябва да се правят за да се покриват ..... та малко трябва да се пипне)
![]()
kypa (06-04-2017)