куре, на два литра вино съм, така че не съм много адекватен![]()
..... ама отново повтарям, че е важен и контекстът
п.п. И все пак е по- добре да се купува с такива формации, отколкото безразборно... та това ми идеята
![]()
kypa (28-11-2016)
Виното не е оправдание, и язе съм на два-три галона бириШка.
Нали идеята е туй - да се обади сеТЪПа баш печелившия и как точно да го познаем, че се случва. И другите съфорумци после да обаждат от тяхна гледна точка как се вижда тоз сеТЪП (както аз обадих за попа с пищова).
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
туй е идеята и затова ги показвам, защото немалко купуват на мечи барове .... без никъв ривърс сигналВиното не е оправдание, и язе съм на два-три галона бириШка.
Нали идеята е туй - да се обади сеТЪПа баш печелившия и как точно да го познаем, че се случва. И другите съфорумци после да обаждат от тяхна гледна точка как се вижда тоз сеТЪП (както аз обадих за попа с пищова).
а за познаването му има книжки .... качвеал съм немал;ко![]()
kypa (28-11-2016)
куре, миии просто една барова формация![]()
http://www.**tsp.com/688-two-bar-popun-trading-pattern/
aма все пак де
L1914, това си е просто брейкаут на някакъв рейндж от нисък порядък. Гледам, че на дадената графика примерите са и за в рейндж и за край на движение, което си е малко нагаждане. Отделно, като цял модел, е от типа на продължаващ или обръщащ тип, в зависимост какви барове участват. Аз лично бих предпочела да си отработвам инсайд бара, вместо да чакам следващия. Но, то пък си е въпрос на вкус![]()
Безплатен обяд няма!
kypa (28-11-2016)
има и една барова формация Акула -32![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (28-11-2016)
Аз инсайд не търгувамL1914, това си е просто брейкаут на някакъв рейндж от нисък порядък. Гледам, че на дадената графика примерите са и за в рейндж и за край на движение, което си е малко нагаждане. Отделно, като цял модел, е от типа на продължаващ или обръщащ тип, в зависимост какви барове участват. Аз лично бих предпочела да си отработвам инсайд бара, вместо да чакам следващия. Но, то пък си е въпрос на вкус... трябва да е допълнение към нещо, за да го търгувам.
Сега не ми се качват графики.![]()
![]()
kypa (28-11-2016)
Не е просто брейкаут, по-скоро нещо средно между фалшив брейкаут срещу крокодила следван от нескопосан брейкаут по посока на крокодила (или някакво друго жуотно дето сочи тренда).L1914, това си е просто брейкаут на някакъв рейндж от нисък порядък. Гледам, че на дадената графика примерите са и за в рейндж и за край на движение, което си е малко нагаждане. Отделно, като цял модел, е от типа на продължаващ или обръщащ тип, в зависимост какви барове участват. Аз лично бих предпочела да си отработвам инсайд бара, вместо да чакам следващия. Но, то пък си е въпрос на вкус
Наистина в корективни рейджовици се получава. За търгуване по-скоро става да контрим движението след тоз яловия брейкаут като вземе да свършва отколкото самия брейкаут.
Нещо подобно на туй:
изглежда, обаче в корективни вълни/рейнджови импулси (по два крака дето са) (туй е евродолара от днеска, в тренд, около пивот) (пивотите размазват малко сетъпите).
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Happy68 (29-11-2016)
За мен най-важното е, каквито и модели да се използват, да са съобразени с по-големия фрейм. И в зависимост на това, къде е големия, търсим съответен модел на малкия. Примерно - ако на дневна сме в тренд - нещо като йената в момента (може и да не е толкова екстрено), няма смисъл да търсим обръщащи дивергенции, но пък продължаващите такива, или пък инсайд в посока на тренда, или пък двойни дънца/връхчета, или пък свещи по посоката - всичко това на 1 ч, примерно, може да ни свърши идеална работа. Така е по-спокойно, струва ми се. Поне моята философия е такава и стратегията ми се основава на нея.
Безплатен обяд няма!
Търговията съобразявайки се с по-голям фрейм освен всички плюсове има и не малко минуси , така че всичко е въпрос на гледна точка и система разбира сеЗа мен най-важното е, каквито и модели да се използват, да са съобразени с по-големия фрейм. И в зависимост на това, къде е големия, търсим съответен модел на малкия. Примерно - ако на дневна сме в тренд - нещо като йената в момента (може и да не е толкова екстрено), няма смисъл да търсим обръщащи дивергенции, но пък продължаващите такива, или пък инсайд в посока на тренда, или пък двойни дънца/връхчета, или пък свещи по посоката - всичко това на 1 ч, примерно, може да ни свърши идеална работа. Така е по-спокойно, струва ми се. Поне моята философия е такава и стратегията ми се основава на нея.
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (10-12-2016)
освен намаления брой сделки и някои пропуснати, други не са ми известни ..... но с удоволствие бих чула за тях - интересно ми е.
Безплатен обяд няма!