Марк Дъглас не обяснява структурата на пазара. Говори за психология. Ма за къв ми е тая психология, като аз не разбирах как се движи таз цена, как се формират нивата, защо се образуват на определени места....
А само наблюдаване на графиката е нищо по-различно от гледането на филм на непознат език.
----------
Защото ритейл сегмента тепърва започна да се развива.

2005 мисля, нямаше още и микролотове

А минимума за сметка започваше от 5К, после стана на 1К, и минимума постепенно взе да намаля.
Форуми као бигмайк, нямаше.
Като напишеш прайс екшън, нищо не излизаше от гугъл.
Уебинари също нямаше.
Стив Нисон има книги, но тез голи свещи, за никъв не стават
Защото не предлага систематизирана информация за директно ползване. А като не знаеш как трябва да изглежда едно нещо, как да го сътвориш ?
Мисия невъзможна.
Разните стратегии бяха предимно за големите фреймове, като алигатора на бил уилямс, и ако няма устойчив тренд, нищо не става. А пък 2008-ма като започнаха големите барове и по 200-300пипа на ден движения, смятай тез индикаторни простотии какъв зян правеха
Нямаше 5-ти знак на запетаята. Пазара не беше толкова ликвиден и баровете бяха супер нащърбени, не като сега като изгладени и без дупки.
Из форумите въобще не се срещаха разбиращи от технически анализ и структура на цената. То честно казано и сега рядко се срещат

Но поне информацията се намира, дори и в сайтовете на борсите.