daniwin, Пълно единомислие по въпроса за роботите помощници има толкова много
и не знам защо се говори че е толкова трудно
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Това е основния проблем на почти всички системи.Ако работи в тренд,не работи в рейндж и обратното.
Като по общо може да се каже,че колкото по-голям е т.фрейма толкова повече е изразен рейджа.На по-малките графики почти винаги има мини трендове.
Там е предимството на скалпинга да се хваща част от тези мини трендове,дори и 2-3 пипса.
А това е вярно,че подобни системи с един мувинг в рейндж бълват сигнали в неусвяст и не стават.Мувинга е трендо-следящ индикатор и не е достатъчен.Трябва според мен да се добави и рейнджов -някой канал ,АТР или нива на подкрепи и съпротиви (било то тренд линии,хоризонтални линии по фибоначи ,пивот точки и т.н)и да се комбинират двете.Тогава вече по-рядко ще се припокриват сигналите и ще са по-достоверни,но таргетите са много близо,както и стоповете.Идеално за скалпиране.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
predator,
комбинирала съм ги вече почти всички и пивот-индикатор и скалпрер осцилаторни и мисля, че ги напаснах...онзи индикатор с мини-чарта ми е супер полезен също
гледам си кендълите на другите графики и като зърна нещо обръщащо и бягам от позиция дори на загуба...а като видя потвърждаващо...местя стопа на плюс и дебна
да взема колкото може повече но да не съм и валат...
и пак да кажа, че основно и водещо ми е интуицията...другите неща само подсказват и ме държат на щрек но не им се доверявам на 100%
Това е много полезно. Според мен е много важно да се гледат повечето фреймове едновременно.То имаше и една такава стратегия с трите монитора.
На три отделни монитора гледаш един и същи инструмент,но на различни фреймове .То и във филмите като съм ги гледал как търгуват стаята е пълна с монитори.
Има някой дето твърдят,че от 5 минути нагоре не се качват.И те може да имат право,но според мен е важно когато се взема решение за вход по 1 или 5 минутката да погледна веднага къде е цената на 1ч.4ч. ,дневна и седмична.
имам един индикатор мултичартс който в отделен прозорец показва графиките на пет двойки и вместо да превключваш от двойка на двойка всичко е пред очите ти, може да ползваш и мувинги и ти показва отворените позиции ако имаш на няколко двойки както и профита
albagpipe (17-07-2012)
Аз гледам основно М5 а на миничарта М1, М15 и Н1
като вземе на М1 да ми се обръща а индикаторите траят ...гледам какво е кендълчето и дали няма да се смота и забута без да даде тлъсък
или пръдължава определящо ...само дето сега съм се задълбала яко да изучавам кендълите, че в началото мислех да мина без тях...дори
на барчета бях ...но с кендълите май е по прегледно
поне вече зная какво искам и че ми допада този стил ...надявам се да успея![]()
predator и аз мисля така, даже на мт4 нали има различни профили които са направени за различни инструменти и някои са направени на един инструмент с различни фреймове
входа се определя ня 1 и 5мин а иначе ест. трябва да се гледат и големите фреймове, защото миже кендъла който се формира на 4Н да е трендобръщащ
и на мене ми се иска да си сложа едно РС с няколко мониторазвучи много яко
![]()
![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
аз по принцип се оглеждам и като видя ясен сигнал действам само с един инструмент
не се засейвам с други, че още не се чувствам сигурна но ако задобрея и ми е нужно ще те питам и за този индикатор
именно че като действаш на един инструмент, когато гледаш чартовете и на други двойки които са свързани със него може да видиш по добър сигнал за вход или изход на инструмента на който си, ето преди малко паунда тръгна надолу а еврото го последва но със закъснение от плюсова примерно позицията става минусова
albagpipe (17-07-2012)
draganov.t,
аз за индексите си слагам задължително Н4 - при тях е определящо съм забелязала ...
колкото до многото монитори ...те не са ли за супер професионалистите
----------
аха зя корелация и връзка с другите...вярноименно че като действаш на един инструмент, когато гледаш чартовете и на други двойки които са свързани със него може да видиш по добър сигнал за вход или изход на инструмента на който си, ето преди малко паунда тръгна надолу а еврото го последва но със закъснение от плюсова примерно позицията става минусова
(туй да наваксам със символите)