• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Общи теми за Форекс пазара
    • Професия трейдър, Част 12

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Професия трейдър, Част 12

+ Отговор в тема
    Страница 169 от 175 ПървиПърви Предишно ... 69 119 159 167 168 169 170 171 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 1 681 до 1 690 от общо 1747
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 06-12-2023 23:44 #1681 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Fafa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Fafa не е на линия
      Централна банка
      Polos

Моля, изберете категория: - Откажи
      Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Аватара на Fafa
      Град
      У нас
      Начислени плащания
      14,260.74 USD
      Благодарности
      11 596
      Благодарили са му 62 630 Пъти в
      18 219 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey,
      X
      С големи лотове можеш да търгуваш и в демо сметка. Пазара така или иначе е един и същ ,само че тук е вече разликата: Че мисленето ти се променя, защото когато си на демо не ти пука с какви обеми влизаш , колко можеш да загубиш и единствено вижда само печалбата. Ако евентуално загубиш акаунта, на теб не ти пука защото това е демо и можеш да отвориш още една сметка, докато с реалните пари не е така и всеки долар ти е важен ,затова влияе тук много и психиката на човек. Затова и много от начинаещите си мислят, че има разлика между демо и реална сметка. Да, естествено има в спреда и слипването и така нататък, но пазарът си е пазар и на демо и на Реал , та затова се носят много митове и легенди , но ти иначе отново си държиш на късмета .Е добре, ок, има го и в някаква доза късмет но всичко друго е знания умения и гледане на графики късмета си е малък процент във Форекса-говорим за големите пари. А не за някакви демо състезания. Ти вече по натрупа известен стаж на пазара и да си мислиш, че късмета играе важна роля си е малко несериозно. Ама Лошо няма всеки си живее в неговия свят и има право да го разбира така както си иска. Щом така ти отърва и ти е лесно .Твоя воля. Управлявай си акаунта Както намериш за добре края на сметка парите са си твои и ти си решаваш какво да правиш с тях
      Последна редакция от Fafa : 06-12-2023 на 23:51
      Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Форекс търговията с ИнстаФорекс е изборът на професионалистите. Открийте сметка.

2. Следните 3 потребители изказват благодарности на Fafa за полезния пост:

Нерегистриран (2), ontar (07-12-2023)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 07-12-2023 20:44 #1682 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Това за демото вече много пъти сме го обсъждали и не е само мое мнение, че такава търговия не е полезна, но и дори може да навреди на всеки начинаещ трейдър. Не приемам тезата, че на демо човек може да се учи да търгува или ако е по-опитен трейдър вече да си тества новите търговски стратегии. Просто защото както вече много пъти е ставало дума във валутната търговия психологията има огромна роля. Говори се за над 50 процента, но съм попадал и на категорични мнения, че на практика психологията е всичко в този бизнес. А и не само в него, но това е друга тема. Относно късмета аз не го издигам в култ, но без него човек не може да успее никъде. Имам предвид не само във форекса, но и в живота като цяло. Иска ми се да поговорим по-подробно за заглавието на темата или за така наречената професия "трейдър". Много пъти съм се чудил дали тука в този форум пишат или поне четат хора, които се занимават основно с форекс. Става дума за професионални трейдъри, които търгуват всекидневно и се издържат от тази професия. Аз самият не смея и да си помисля да се нарека трейдър (дори начинаещ) пък какво остава да се причисля към тази сложна професия. Много се надявам тука в тази тема да се появят наистина професионални трейдъри и да се разкрият така да се каже. В смисъл да споделят как им минава едно денонощие свързано с валутната търговия. Дори ми е неудобно да им задавам предварително въпроси, защото съм много много под нивото им и едва ли изобщо са забелязали моето присъствие тук (ако има трейдъри, които навигират из форума, разбира се). Аз много искам да стана професионален трейдър и не само да се издържам от това, но дори да стигна и по-далече. Един потребител от форума в друг раздел ми написа, че няма как да се спечелят милиони от форекс и като че ли "дръпна Дявола за опашката" както е популярно да се казва. Имаше се предвид с малки акаунти да се започне и постепенно да се натрупат милионни печалби. То иначе е ясно, че ако даден трейдър по принцип си има милиони вероятно ще му е лесно да ги задържи дори да не печели регулярно. Така че аз съм много амбициран да стана милионер от трейдване и със сигурност ще се пробвам. Това го обещавам. Преди да се появи някой професионален трейдър мисля аз да споделя някои мои "навици" на валутния пазар. Търгувам тип скалпиране, но вече намалих значително броя на сделките през деня. Може да се каже, че съм си разпределил деня на 3 търговски сесии. Първата е най-кратка - от 5-6 часа сутринта до около 8.30, когато ако видя удобен вход врътвам някоя друга сделка. Просто ми се налага да ставам рано по други свързани със здравето ми причини и използвам тази възможност за да има и нещо приятно рано сутрин. Втората сесия е чак след 10.30 часа и продължава до около 13.30 -14.00 часа и тя е най-важната. Правя си почивка и съм отново пред графиките около 16.00 часа. Това е най-кратката сесия, защото между 17-18 часа си имам задължителен чаен ритуал и не се търгува и след това гледам да приключа най-късно до 19.00 - 20.00 часа. Както е видно избягвам да цъкам форекс когато американците са там и вероятно няма нужда да обяснявам защо е така. В петък вече не само не търгувам, но се стремя (и в повечето случаи успявам) дори да не отварян графики и котировки и за мене тогава форекса не съществува. Преди само месец и нещо едва издържах през почивните дни без форекс и редовно се случваше да отварям сделки с криптовалути. Сега това и грам не ме блазни и в неделя вечер спрях да проверявам как отваря валутния пазар. Не само защото в 23.00 часа вече спя дълбоко, но и по принцип не ме интересува. Пазарът няма къде да избяга и понедленик рано сутрин му хвърлям едно око, но като за начало на седмицата рядко отварям поръчки тогава. Най-силните ми дни са вторник и сряда, а четвъртък следобяд вече се оглеждам за приключване на работната седмица. Толкова за мене като проекто-трейдър, който се старае много и както обещах ще се пробва да стане много профитен та чак милионер.
      Последна редакция от ontar : 07-12-2023 на 20:52
      Одобрена

Печелете пари, без да напускате дома си.

5. Следните 4 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (4)

6. 11-12-2023 12:59 #1683 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 874 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от ontar Виж мнението
      Това за демото вече много пъти сме го обсъждали и не е само мое мнение, че такава търговия не е полезна, но и дори може да навреди на всеки начинаещ трейдър.
      Да, по-добре е направо да започне да спонсорира пазара... Единствения бизнес, в който ти е позволено да се пробваш безплатно и хората намират причини да не го правят...голяма ирония.

А иначе печалбарството със 100$.....единствения едж, който може да има собственик на акаунт от 100$ е че ще използва малки обеми (т.е. може да търгува както си иска и на всички фреймове включаемо М5) и другия е времето. Това с обемите не е кой знае какво и веднага е конктрирано от факта, че такъв трейдър натурално търгува демо и е освен на милостта на брокера дали ще му бъде платено или не ако недай си стана половин чудо и изкара серииозна сума от трицифрен акаунт.

Най-големия проблем и в същото време актив за трейдъра с плитки джобове е времето, което очевидно на принципа на натрупването дава много сериозно преимущество и привидно неограничени възможности.... Дали е така обаче реално? Накратко....изобщо не е. Загубеноето време в опити да се умножава акаунт, който с който не можеш да си платиш една вечеря с приятели си е чисто загубено време. Дори не и време, в който можеш да кажеш, че се учуш на нещо и още по-лошо, всъщност придобиваш лоши навици търгувайки рисково, с много сделки и т.н.
      Във времето необходимо да се умножи достатъчно пъти акаунта няма как да не дойде и лош период. Възниква сериозния въпрос какво ако този лош период дойде година и половина по-късно, а ние сме с 5% риск и вече хипотетично набъбнал акаунт? Шанса тази година и половина да се заличи в рамките на 2 седмици е много реален. Общо взето дългосрочния поглед важи и има смисъл само при нормална търговия, при такава с цели да добавяме редовно нули към акаунта няма как да се оцелее особено дълго.
      Продължавам да не разбирам как се стига до дискусията или необходимостта дори да се търгува с акаунт по-малък в пъти от една минимална заплата? Защо??

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Допълнителни печалби с ИнстаФорекс

7. Следните 6 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

minkov (11-12-2023), Kapitan Salam (11-12-2023), Нерегистриран (2), ontar (11-12-2023), heavencloser (12-12-2023)

8. 11-12-2023 19:50 #1684 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      Да, по-добре е направо да започне да спонсорира пазара... Единствения бизнес, в който ти е позволено да се пробваш безплатно и хората намират причини да не го правят...голяма ирония.

А иначе печалбарството със 100$.....единствения едж, който може да има собственик на акаунт от 100$ е че ще използва малки обеми (т.е. може да търгува както си иска и на всички фреймове включаемо М5) и другия е времето. Това с обемите не е кой знае какво и веднага е конктрирано от факта, че такъв трейдър натурално търгува демо и е освен на милостта на брокера дали ще му бъде платено или не ако недай си стана половин чудо и изкара серииозна сума от трицифрен акаунт.

Най-големия проблем и в същото време актив за трейдъра с плитки джобове е времето, което очевидно на принципа на натрупването дава много сериозно преимущество и привидно неограничени възможности.... Дали е така обаче реално? Накратко....изобщо не е. Загубеноето време в опити да се умножава акаунт, който с който не можеш да си платиш една вечеря с приятели си е чисто загубено време. Дори не и време, в който можеш да кажеш, че се учуш на нещо и още по-лошо, всъщност придобиваш лоши навици търгувайки рисково, с много сделки и т.н.
      Във времето необходимо да се умножи достатъчно пъти акаунта няма как да не дойде и лош период. Възниква сериозния въпрос какво ако този лош период дойде година и половина по-късно, а ние сме с 5% риск и вече хипотетично набъбнал акаунт? Шанса тази година и половина да се заличи в рамките на 2 седмици е много реален. Общо взето дългосрочния поглед важи и има смисъл само при нормална търговия, при такава с цели да добавяме редовно нули към акаунта няма как да се оцелее особено дълго.
      Продължавам да не разбирам как се стига до дискусията или необходимостта дори да се търгува с акаунт по-малък в пъти от една минимална заплата? Защо??

Аз лично не съм търсил причини да заобикалям демо сметките в своето развитие като трейдър, но дали съм бил прав ми е трудно да преценя. Но е факт, че много пъти съм попадал на хора, които отричат демото и твърдят, че това дори е вредно за всеки начинаещ трейдър. При това става дума за хора, които са опитни трейдъри и водят обучителни курсове за незапознати с форекса. Бяха доста убедителни, че психологията играе огромна роля при търгуването на валутния пазар. За всички ни е ясно, че на демо сметка на практика няма никакво психическо напрежение, защото човек не губи пари. С тебе спорехме дали е удачно за един трейдър да работи към някоя от фирмите, които наемат трейдъри или по-точно им предоставят пари за управление. Ще се учудиш сигурно, че тези компании не дават истински пари, а демо сметки и в договорите пише дебело подчертано, че това е симулирана търговия. Твърдя го, защото се заинтиргувах и направих подробни проучвания за този вид бизнес. Не знам кой успешен трейдър би платил такса, за да получи някаква демо сметка и ако бъде одобрен да симулира, че търгува. Това ти го давам като пример колко е ветровито да стане човек трейдър и тук няма значение дали е начинаещ или вече е натрупал опит. Много добре знам, че с малки суми е много трудно да се търгува и съответно човек да стане добър трейдър. Обаче понякога са такива реалностите, че няма как да се намерят достатъчно пари за едно добро начало във форекса. Вероятно съм пропуснал много възможности да събера добър капитал за форекс, но когато разполагах със свободни пари имах съвсем други идеи за тяхното инвестиране. За съжаление изпуснах и шансовете, които дава бонус програмата, но от опит знам, че няма смисъл човек да се ядосва за неща, върху които няма контрол.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

ИнстаФорекс е надежден наръчник за света на финансите и инвестициите.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

9. Следните 3 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (3)

10. 12-12-2023 09:49 #1685 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      treyyy
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      treyyy не е на линия
      Професия:Трейдър
      Не е зададено настроение

treyyy е незавървено бижу treyyy е незавървено бижу treyyy е незавървено бижу treyyy е незавървено бижу Аватара на treyyy
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      228
      Благодарили са му 659 Пъти в
      178 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Аз въпреки, че имам реална сметка и играя с реални пари, много често когато изчаквам развитие на пазара, за да не скучая си превключвам платформата на демо режим и си разцъквам позиции с цел експерименти. Но определено препоръчвам играта с реални пари - нека начинаещите да изпитат и психологическия ефект.

Лесно е да печелите пари, без да напускате дома си. Открийте сметка в ИнстаФорекс.

11. Следните 2 потребители изказват благодарности на treyyy за полезния пост:

minkov (12-12-2023), ontar (12-12-2023)

12. 12-12-2023 10:34 #1686 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 874 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      много пъти съм попадал на хора, които отричат демото и твърдят, че това дори е вредно за всеки начинаещ трейдър. При това става дума за хора, които са опитни трейдъри и водят обучителни курсове за незапознати с форекса.
      Разбира се по-полезно е да се даде на начинаещи трейдър реален акаунт....все ще излезе нещо нали? Също хирурга може да прескочи обучението понеже психологическия момент не е същия.....като се замисля и кандидат шофьорите може да ги пускат директно на пътя за да усетят по-ефективно тръпката...
      Бяха доста убедителни, че психологията играе огромна роля при търгуването на валутния пазар. За всички ни е ясно, че на демо сметка на практика няма никакво психическо напрежение, защото човек не губи пари.
      Психиката е изключително важна действително, но в случая се сравняват домати с ябълки... Какво имам предвид? Психиката има значение когато започне да има значение или с други думи след техниката и когато нещата опрат до това. Обикновено много хляб се изяжда докато се стигне до там че всичко да зависи от психиката. И най-голямата ирония идва точно тук - в момента, в който трейдъра осъзнае проблема с прихиката и се наложи да насочи усилия в тази насока, това е момента, в който демото вече започва да има истински смисъл също. В този момент така или иначе ножа вече е стигнал до кокал и тредйъра се е научил какво значи демото и как трябва да се отнася към него. Демото вече има смисъл, има тръпка, нещата се случват по-бавно, има психологически залог. Този етап може да продължи и години.....и определено не е нужно да се губях пари постоянно след като вече си се научил какво всъщност ти е дадено под формата на демо сметка.
      С тебе спорехме дали е удачно за един трейдър да работи към някоя от фирмите, които наемат трейдъри или по-точно им предоставят пари за управление. Ще се учудиш сигурно, че тези компании не дават истински пари, а демо сметки и в договорите пише дебело подчертано, че това е симулирана търговия. Твърдя го, защото се заинтиргувах и направих подробни проучвания за този вид бизнес. Не знам кой успешен трейдър би платил такса, за да получи някаква демо сметка и ако бъде одобрен да симулира, че търгува.
      Това, че търгуваш демо сметка отдавна е ясно, кой ще ти даде реална сметка при положение, че 4% от проп акаунтите стигат някога до теглене на пари? Трябва ли да те интересува това? В предвид, че и друг акаунт да отвориш е пак демо, в предвид, че нямаш собствен капитал и в предвид, че тези фирми могат лесно да си позволят да плащат на нищожния процент печеливши? Идеята да ги използваш за бързо захранване на собсвен акаунт не е крайно лоша. С тези акаунти ще се научиш и да търгуваш професионално и с добър ММ. А алтернативите какви са?

Одобрена

ИнстаФорекс – всеки може да печели.

13. Следните 14 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

minkov (12-12-2023), heavencloser (12-12-2023), Нерегистриран (11), Kapitan Salam (12-12-2023)

14. 12-12-2023 12:20 #1687 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      heavencloser
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      heavencloser не е на линия
      Дилър
      Не е зададено настроение

heavencloser има невероятно излъчване heavencloser има невероятно излъчване Аватара на heavencloser
      Град
      около Пловдив
      Начислени плащания
      4.90 USD
      Благодарности
      429
      Благодарили са му 239 Пъти в
      98 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Гледам че пазара си чака новините и е пълно мъртвило та викам чай да отворя форума....

сравнението с хирурга и шофьорите ми хареса....много точно....Тази-този тип търговия не е препоръчителен казваше един АЛЧЕН тип преди години......имах период в ,който се бях затворил в себе си и ми се искаше да се откажа....но прекалено много време и усилия хвърлих....накрая си направих анализ сам на себе си и разбрах ,че нищо не разбирам ......тоест : ФАЩАШ ОНТАРЕ И ХВЪРЛЯШ ВСИЧКО В КОША -и техническият анализ и психологическите глупости и фундамента -тея три неща осъзнах че са около да речем 30% от това което ти трябва .....КАКВО ОСТАВА ТОГАВА????.....
      Разбрах ,че криво съм се научил да чета графиката.....това разбрах....и не само в тази сфера във всяка е най -важно явно КОЙ ти е учителят и дали има желание да те научи както трябва ,а не нещата ,които всеки дрънка ....Когато Учителят ти иска-ще то го буквално НАЛЕЕ в главата....обяснявам: ще намери какво е нивото ти на възприемане на информацията и ще се нагодикъм това ниво така че да можеш да го смелеш това ,което ти се обяснява!!!!!...така става НАЛИВАНЕТО.....
      Пример само с учител по химия в гимназията.....всеки път: ВАДЕТЕ ПО ЕДИН БЯЛ ЛИСТ!!!.....и почва да казва произволни елементи -трябва да напишеш всичкоза този елемент-кой е в ,кой период ,група и т,н. и казал : " КАКТО ЗНАЕТЕ ТАБЛИЦАТА ЗА УМНОЖЕНИЕ ТАКА ЩЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ МЕНДЕЛЕЕВАТА ТАБЛИЦА-ТОВА Е НАШАТА ТАБЛИЦА ЗА УМНОЖЕНИЕ- В НЕЯ ИМА ВСИЧКО!!! "
      Та така Онтаре-знаеш ли нашата таблица-графиката????..... тов е най-важният въпрос.....продаде ли одеве паунда в новините ?....видя ли реверса как се заражда на дъното? изтъргува ли нещо?.....ЗА СТОП ОТ 5 ПИПА ЧУВАЛ ЛИ СИ?....ей такива неща са много важни и всичко това ти го разказва графиката-НАШАТА ТАБЛИЦА !!!!......
      http://www.youtube.com/watch?v=MyYNSkDBY8w

Следвайте ръководството на успелите! Печелете пари с ИнстаФорекс.

15. Следните 2 потребители изказват благодарности на heavencloser за полезния пост:

ontar (12-12-2023), 100 (12-12-2023)

16. 12-12-2023 12:38 #1688 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от treyyy Виж мнението
      Аз въпреки, че имам реална сметка и играя с реални пари, много често когато изчаквам развитие на пазара, за да не скучая си превключвам платформата на демо режим и си разцъквам позиции с цел експерименти. Но определено препоръчвам играта с реални пари - нека начинаещите да изпитат и психологическия ефект.
      Не ми се случва да скучая или не и когато финансовия пазар работи. Опитвал съм да търгувам с демо сметка и изобщо не ми е интересно и забавно. Това е все едно човек да е много гладен и да се опита да се храни през стъклена витрина зад която е любимата му храна. А иначе за психологическия ефект на истинските пари е ставало много пъти дума в различни теми на този форум. Днес например гледах едно предаване по телевизията, където едни пичове си правеха различни експерименти, за да докажат как ни въздействат парите. Най ми хареса когато изложиха на едно площадче две напълно еднакви торти с голяма разлика в цените за безплатна дегустация. Всички хора, които опитаха бяха категорични (без никакво изключение), че по-скъпата торта е в пъти по-вкусна. А те бяха напълно еднакви и приготвени по едно и също време дори. Смятай как ни манипулират тези пари и каква сила имат над нашите възприятия (да го кажем направо върху нашия мозък)!

Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      Психиката е изключително важна действително, но в случая се сравняват домати с ябълки... Какво имам предвид? Психиката има значение когато започне да има значение или с други думи след техниката и когато нещата опрат до това.

Това, че търгуваш демо сметка отдавна е ясно, кой ще ти даде реална сметка при положение, че 4% от проп акаунтите стигат някога до теглене на пари? Трябва ли да те интересува това? В предвид, че и друг акаунт да отвориш е пак демо, в предвид, че нямаш собствен капитал и в предвид, че тези фирми могат лесно да си позволят да плащат на нищожния процент печеливши? Идеята да ги използваш за бързо захранване на собсвен акаунт не е крайно лоша. С тези акаунти ще се научиш и да търгуваш професионално и с добър ММ. А алтернативите какви са?
      Не съм съгласен, защото според мене психиката се появява още когато човек седне пред графиката и няма значение дали е начинаещ или напреднал трейдър. Анализите, техниката, решенията какво да се предприеме на пазара, отварянето и затварянето на сделките......всичко се случва под въздействието на психиката. Може би не всеки го знае това или не може да го разбере, но това е логично, защото обикновено най-трудното нещо в този живот е да опознаем себе си. А относно идеята за бързо захранване на собствена сметка чрез пари придобити от проп фирма както ги наричам аз е доста трудно. Основната причина е, че там се стига трудно до печалби по принцип (както сам си забелязал), а от тези, които печелят само един Бог знае на колко им се разрешава да теглят изобщо. Потърси из мрежата и ще прочетеш покъртителни истории по темата.....без да сме сигурно кое е вярно и кое просто черен пиар. Изобщо това му е лошото на днешното време, че сме затрупани от информация, за която не знаем дали е истинска или фалшименто.

Одобрена

Парите работят за вас: открийте сметка в ИнстаФорекс и печелете!

17. Следните 4 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (4)

18. 12-12-2023 14:52 #1689 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      treyyy
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      treyyy не е на линия
      Професия:Трейдър
      Не е зададено настроение

treyyy е незавървено бижу treyyy е незавървено бижу treyyy е незавървено бижу treyyy е незавървено бижу Аватара на treyyy
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      228
      Благодарили са му 659 Пъти в
      178 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Всъщност за какво спорим? Никой трейдър не е седнал да играе веднага с реални пари, а всички сме преминали през демо акаунти. На всеки един от нас първата му среща с форекса е била на демо. Друг въпрос е колко време му трябва на всеки един, докато започне да играе реално.

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

19. Следните 2 потребители изказват благодарности на treyyy за полезния пост:

minkov (12-12-2023), ontar (12-12-2023)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 12-12-2023 19:30 #1690 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от treyyy Виж мнението
      Всъщност за какво спорим? Никой трейдър не е седнал да играе веднага с реални пари, а всички сме преминали през демо акаунти. На всеки един от нас първата му среща с форекса е била на демо. Друг въпрос е колко време му трябва на всеки един, докато започне да играе реално.
      Спорът не е дали има човек, който не е ползвал демо сметка, когато е опознавал валутната търговия. Водим дискусия дали е полезно да се търгува по-продължително време на демо сметка. Първо искам да ти кажа, че аз не харесвам да се сравнява форекса с игра или хазарт, но това все пак си е моята лична нагласа, с която не ангажирам други трейдъри. Всъщност предполагам, че ако даден човек иска да се причисли към професията трейдър, то със сигурност няма да си мисли, че валутната търговия е вид игра. Второ като се замисля, аз реално направих първите си сделки с бонус сметки (преди време имаше богат избор в тази посока) и на демо сметка почти не съм търгувал. Все пак помня, че на едно обучение при един наш брокер ме накараха да си инсталирам платформата метатрадер 5 и тогава бях много разочарован от нея. Откакто се запознах с платформата метатрадер 4 много си я харесах и с друга не мога да свикна колкото и да се старая. Това вероятно ме отдалечава от професионалните трейдъри, защото съм чувал, че те търгуват на много по-специални платформи от метатрадер 4. След известно време търговия с бонуси беше нормално да се прибвам и на реални сметки, но винаги съм търгувал с малки суми. Става дума за 30-40 в най-добрия случай 50 долара, които влагам в центови акаунти за да ми е по-удобно. За съжаление това не ми помага да съм особено успешен трейдър и често се люшкам от една крайност към друга. Откакто се занимавам с този форекс все съм в режим на избиване на загуби и определено не мисля, че се справям добре. Тъкмо вляза в печеливша серия и понамаля загубите и идва силен рейд от губещи сделки и на практика всичко се изтрива и трябва да почвам отначало. Днес също ядох шамарите на пазара и няма как да не ми е криво в края на този търговски ден. Отлично знаех какво предстои, но направих много грешки при управлението на и без това малкия си капитал и това беше фатално.

Одобрена

Станете печеливш търговец с ИнстаФорекс!

22. Следните 4 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (3), treyyy (13-12-2023)

+ Отговор в тема
    Страница 169 от 175 ПървиПърви Предишно ... 69 119 159 167 168 169 170 171 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Общи теми за Форекс пазара   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти