Здравейте, обмислям дали да не инвестирам малка сума - около 2000лв. и да започна да търгувам на форекс пазара. Разбирам, че най-вероятно не съм запознат както трябва, но ми е трудно да намеря информация по тази тема. Въпросът ми е следният: Ако започна да търгувам с начален капитал от 2000лв. и в НАЙ-добрия случай правя по 8% печалба на месец, за една година това се равнява на 5036лв. резултат. След като съм трейдър, от НАП определят това като занятие и следва да плащам осигуровки + 15% данък върху печалбата. Към момента минималната стойност на осигуровките на месец, които трябва да плащам са около 30% от минималнта работна заплата което е около 300лв на месец, а на година, това са около 3600 лв., като тук не слагам и здравните осигуровки, с тях сумата за осигуровки би трябвало да е към 4000лв. на година. От капитала, реализиран за 1 година, който е 5036 лв.(в най-добрия случай), извадя сумата, която трябва да се плати са осигуровки и сумата, която трябва да се плати за данъци(15% от печалбата) ми остава много малка реална печалба(около 600лв.). Най-вероятно аз фундаментално бъркам тези неща, и се моля някой да ми обясни как стои въпроса с плащането на осигуровките и каква реална печалба може да се очаква при определен стартов капитал и риск върху поръчките. Благодаря ви!