Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
аз така не мога - необходимо ми е време, за да се концентрирам. Ако го нямам, въобще не влизам. Може да го "мерна" сигнала, но дори и за такива по дневна графика са ми необходими поне 20-30 мин, за да си огледам графиките.Аз съм постоянно в движение. И влизам от различни компове, когато случа. Та понякога взимам и на коляно. А има и чужди компове дето нямам свалени платформи. Та само влизам във форума. Сега гледам че DAXa доста е паднал. Та търся някакъв вход. Ще огледами другите валути. Ако изобщо вляза сега някъде!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Тука не те разбрах, то ясно че аз съм много бос на МТ4, но и в гуглето нужната информация (само тестове за експерти). Би ли обяснил малко като на БОС човек, ако искаш и на лични.Не ме разбра. Пак си гледай голямата графика. Но няма значение какво е било преди седмица, а какво е сега. Нещата се променят постоянно.
С оглед, че всеки инструмент си има собствена характеристики значи, че трябват отделни тестове за всеки. Сеното от плявата се отделя с тестове, за да можеш да разбереш кога е плявата и кога е сеното
Не е достатъчно. Четенето е хубаво, но трябва и усвояване.
Щом си минал на Брукс книгите, действай. избери си един, два, три сетъпа като за начало. Отвори си графика от началото на март например и започвай бар по бар(ако си с метата цъкаш F12 oт клавиатурата) и да записваш къде има вход и къде има изход.
На всяка сесия правиш скрийн шот за да можеш после(това значи и след месец и повече), да си припомняш какво си правил и какви входове си взимал).
Четенето е да се научиш за какво да гледаш, но трябва да знаеш кога това което виждаш е рентабилно и кога не и от там да прецениш кога да взимаш High/Low 2 и кога не. Когато цената е до МА-то да контриш или да влизаш по посока на тренда към МА-то. Но това са неща които сам трябва да ги свършиш.
Поне при мен този подход ми дава изключително ценна информация.
Връщаш си назад графиката в метата до произволен месец, да кажем 1юни и след това започваш с F12 да отместваш бар по бар. Така не знаеш предварително какво ще стане, а и като е със задна дата, няма и да помниш, и резултатите ще бъдат по-точни. Макар, че не трябва да се различават, но ако си нов, вероятно няма да е така и затова в пълна неизвестност за следващите движения, действаш бар по бар.
Примерно имаш пробив на тренд линия и тест, правиш вход, после държиш например докато не се получи брекаут на трендлинията на тренда в който ти е позицията.
Да кажем си изкарал 40пипса от позицията и ги записваш в ексел.
После по същият начин следващата позиция. И навярно ще се получат резултати от типа +40,+20,+50,+10,-10,+15,+25,-10,+60 и т.н.
Тези резултати си ги записваш един под друг. В следващата колона по същият начин и така до края на месеца.
Сетъпите които ще отработваш сам си ги избираш. Като направиш тест, но да бъде поне за 3-4 месеца ще имаш долу горе обективна представа какво може да ти даде системата.
kmv (13-09-2012)
Точно така мечтая някога да се установя и да почна да работя. И сигурно ще съм достатъчно успешен, че да си покривам масрафа. Но сега се залъгваме, че някой друг ни плаща осигуровките. Че имаме нещо сигурно в джоба за месеца. А трейдинга, ...... просто хоби. Нещо между другото.
сметката за днес е
първата позиция ми удари стопа, и -20 пункта с 15 лота. След като Американците отвориха се оказа удачния вариант да се влезе и една позиция на 7286 и ексит на 7320
http://chartupload.com/viewer.php?fi...3476363107.jpg
+33 пункта - 20 лота
http://chartupload.com/viewer.php?fi...8405965665.jpg
+15 пункта - 2 лота
http://chartupload.com/viewer.php?fi...2715520230.jpg
+63 пункта - 1 лот
визираната цел от 7400 е постигната че и малко отгоре
лонг позицията на еврото още го държа
успехи на всички хиени![]()
El amor todo la vence, el dinero todo lo alcanza, todo culmina con la muerte, el tiempo todo lo sella
Търгуваме вероятности,никои няма кристална топка, за да види какво може да се случи ,и как може да се случи на 100 процента
браво много добри резултати.......................ти се позагуби по едно време............................... :Д
бях в почивка малко.....
снощти преди да затвори пунах 10 лота лонг и воала
http://chartupload.com/viewer.php?fi...5409626112.jpg
+42 пункта
за мен денят приключи ,макар че денят се е започнал.....позицията не еврото още я държа с цел 1.3090/1.3100
за сега като отворят американците ще хвърля едно око
успех на всички хиени и приятен уикенд
El amor todo la vence, el dinero todo lo alcanza, todo culmina con la muerte, el tiempo todo lo sella
Търгуваме вероятности,никои няма кристална топка, за да види какво може да се случи ,и как може да се случи на 100 процента
Аз преди малко затворих една дълга. Компенсирах заради снощи. Че пак имаше следракиена сделка. И обикновено отнасям шамарите при такива ситуации!
още чакам приличен сигнал тука.......................................... ...........![]()