Художник продава картина. Клиентът го пита:
- Това какво е?
- Крава пасе трева.
- А къде е тревата?
- Кравата вече е изпасла всичко.
- Къде е кравата тогава?
- Да не е луда да стои където няма никаква трева!
Художник продава картина. Клиентът го пита:
- Това какво е?
- Крава пасе трева.
- А къде е тревата?
- Кравата вече е изпасла всичко.
- Къде е кравата тогава?
- Да не е луда да стои където няма никаква трева!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
гейша -философ
Всички ние имаме два избора :да си изкараме прехраната или да нарисуваме платното на живота си !
0,618 - Златното сечениеЕ то точно това е магията на Техниката - че има Условност от Най-висок Ранг....И тва е при положение че доста неща се приемат емпирично (т.е. не се доказват по подобие на аксиомите в математиката,защото с Времето се е видяло,че работят) .
Древните египтяни например са най-известните родоначалници (без дори да са го осъзнавали) на Техническия анализ. Питагор-ако не бъркам- е установил че на всички египетски пирамиди съотношението между основата и височината,винаги е 0.618
....Явно онези са имали своите наблюдения и са установили,че това съотношение "прави чудеса" след като вече хилядолетия пирамида не се е срутила .....
Фиби -мибо -грънци
Де го Пенчев да каже
То много народ са пъне с това златно сечение и на форекса щото си го мислат че е пирамида![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Специално за СПАРТА :
Eдин таксиметър вози чукч. На пешеходната пътека пред тях изскача някаква
бабичка и таксиметъра ха наляво, ха надясно, в крайна сметка успява
да премине без да нацели бабката.
- Еееех, така и не се научиха да пресичат, мамка му -
въздиша таксиметъра препотен.
- Да бе, да, ако не бях аз да отворя вратата, така и щеше да я пропуснеш
- отвърнал му чукчата.
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Не знам дали това нещо ще става за пиене, но рекламата страшно ми хареса
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Джиджи , това някаква кръстоска между вино и бира ли е ?![]()
гейша -философ
Всички ние имаме два избора :да си изкараме прехраната или да нарисуваме платното на живота си !
GGBG,
питиетата са ми неизвестни ...
докато я гледах и се сетих за тази песен
GGBG (04-06-2012)
Един известен композитор от столетия насам :Начин на мислене на един Кубист и Сюреалист - така като ги гледам, цвят по цвят, мислят по един и същ начин, дори виждам някаква конкуренция.
- Аз не рисувам това, което виждам. Рисувам това, което мисля.
- Аз не търся, аз намирам.
- Всяко дете е творец. Проблемът е как да се запази такъв като порасне.
- Дълго време се ограничавах само с един цвят - като един вид дисциплина.
- Когато бях малък, майка ми казваше: Ако станеш войник, ще стигнеш до генерал. Ако станеш свещеник, ще бъдеш папа. Аз исках да бъда художник и станах Пикасо.
- Когато нямам повече синьо, слагам червено.
- Компютрите са безполезни. Могат единствено да дават отговори.
- На 12 години вече можех да рисувам като Рафаело, а ми бе нужен цял живот, за да се науча да рисувам като дете.
- Моята смърт ще стане корабокрушение. Когато загива голям кораб, всичко, което се намира около него, бива завлечено като във фуния.
-------------
- Аз не взимам наркотици. Аз съм наркотикът
- Всички мои усилия, всеки ден и от край време целят едно единствено нещо: да успея да бъда Салвадор Дали.
- Изобщо хората разбират твърде малко неща. Особено образованите — не им достига култура. Аз съм самоук.
- Иронията е необходим естетически компонент на мисленето.
- Когато бях на 6 години, исках да бъда готвач. Когато бях на 7, исках да бъда Наполеон. Моите амбиции продължават да растат със същата скорост дори сега. Сега не искам да бъда нищо по-различно от Салвадор Дали.
- Нещо е или лесно, или невъзможно.
- Скромността не е най-голямата ми добродетел.
- Целият свят ми е роб. Винаги идва един момент в живота на хората, когато разбират, че ме обожават.
- Чуждото мнение ми е безралично. Единственото нещо, което ме вълнува, е да се говори за Дали. Пък било то и хубави неща.
Ако ми кефне, може да направя съпоставка с хора от точните науки. Между другото Айнщайн не е типичен представител на точните науки.
Аз не чувам във въображението си отделните части на музиката последователно, аз я чувам нацяло. И в това е насладата.
---------------
Тука има още един известен художник. Отново испанец - испанците ми стават прекалено подозрителни:
Трудно ми е да говоря за моята живопис, понеже тя е винаги родена в едно халюцинационно състояние, предизвикано от някакъв обективен или субективен шок, за който аз съм напълно неотговорен.
-------------
Този пък е нобелов лауреат по икономика и същевременно най-известния шизофреник на планетата:
В момента изглежда отново се мисли рационално в стил, който е характеристика на учените. Обаче въобще не е въпрос на радост, ако някой се върна от физическо увреждане на добро физическо здраве. Един от аспектите на това е, че рационалността на мисълта налага лимит върху концепцията на човека за неговата връзка с космоса.
---------------
На този физик тепърва ще се доказват част от откритията. Един от феномените на 20 век:---------
- Здрав разум е наборът от предразсъдъци, с които човек се е сдобил до 18-годишната си възраст.
- Две неща са нужни за нашата работа: неуморна издържливост и готовността да изхвърлиш нещо, в което си вложил много време и труд.
- Единственото наистина ценно нещо е интуицията.
- Единственото, което обърква познанията ми, е моето образование.
- Въображението е по-важно от знанието.
Общо взето, логиката е паравана на мисълта .... оставам с такова впечатление.