Здравей!
Да си опитала нищо не значи. Да разбереш наистина дали ставаш или неставаш, не става с опитване само – нужно е да минеш по целия път. Туй е все едно аз да си да искам да преплувам Централен плаж – Галата и да си топна гъзо във вода и да кажа неставам. Неставам когато мина съответните тренировки и въпреки тях да не ми се получи.
Когато си вдигна бонуса преди две седмици до 576, какво чувстваше? ... а ако тази седмица беше добавила още 200 към него? ... и сега как е при 6? Вижданията ти, лекотата с която дишаш, как възприемаше себе си и околния свят: тогава, сега и ако.
Тогава, сега и ако си си ти. Уменията са константа. Те не се променят от това, че ти си прибавила 1000 $ профит, нито намалят ако ги изгубиш – добре е да го знаеш, за да бъдеш приземена, но не и сломена. Ти се бориш ежедневно с риска. Риска се измерва с пари. Риска не се измерва с това че имало голяма вероятност да се случи нещо си там – това е масовата теория. Аз мога дори без да се замисля да започна да залагам срещу считаното за по-вероятно, преизчислявайки във всеки един момент геволъка си, добавяйки при подобрение на ситуацията, като запазвам риска измерен в пари.
Форексо е прекрасна хазартна игра, която за съжаление е опорочена от разните му там мислители. Казвам, че перфектна, защото за разлика от картите и рулетката поведението ти след залога може да бъде гъвкаво. Гледай на спекулата, като на хазартно мероприятие, заеби или по-точно изтегли тех.анализа назаден план, а в всеки един момент пресмятай риска. Градски легенди колкото щеш - риска за повечето е неизвестно понятие, доста хората си мислят, че като им падне познаваемостта под 70% света свършва, а ми не и под 50% ти стига. Дори мога да ти кажа, че ако свалиш познаваемостта под 50% спокойствието ще ти бъде спътник. Аз например миналата седмица без да усетя съм заспал в интервала 15:40/15:50 (по време на важни новини може да са били дори пейролите)– установих го едва след това, когато погледнах ордерите си в хисторито – заспал съм съм между двете поръчки.
Гледай на нещата като на хазарт, така ще усетиш реалната опасност – не се подпирай на каквито и да е теоретични постановки извън цената която може да си позволиш. Почни от там ти каква цена може да си позволиш, виждам че не си наясно с това.
Много хубави котенца!
Хубав ден!
-------------------