аз от изкуство не разбирам...ама картините на Салвадор Дали направо ме сцепват (да подчертая за младите това не е брата на Борис Дали)...много пластове много нещо...направо се губя...
http://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%A1%...B0%D0%BB%D0%B8
![]()
пускам ти снимка на двама, които си ползват кофата по различен начин. Дори единия на фона на другия изглежда доста вулгарно. Единия е кубист, другия импресионист.
Аз лично и в двамата не намирам нищо особено. Единия има идея, но изразителност клоняща към 0, а другия е на обратно - какво интересно има в това някаква си там да държи чадър - никакво послание.
.... само че единия е Моне, а другия Пикасо и би трябвало да се постарая да им дам висока оценка, за да не изглеждам глупаво, а интелигентно - много странно ми се вижда това да се напъвам заради и по посока на общественото мнение...... иначе от двамата бих избрал Пикасо.
аз от изкуство не разбирам...ама картините на Салвадор Дали направо ме сцепват (да подчертая за младите това не е брата на Борис Дали)...много пластове много нещо...направо се губя...
http://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%A1%...B0%D0%BB%D0%B8
![]()
<< ordo ab chao >>
....от всички зеленчуци....най-обичам СУДЖУЦИ....
albagpipe (03-06-2012)
това направо ме разби, на мен също ми харесват неговите картини, всеки път като погледнеш и виждаш нещо ново което си пропуснал.
След време като напечеля ще си купя някоя негова картина
http://vbox7.com/play:864a0fe2
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
В кръчмата и на маса си върви повече Борис Дали вместо този Салвадор въпрос на мнение
повече купони да има пък изкуството и то си има почитатели както виждам![]()
да е слънчева седмицата Ви !!!!
<< ordo ab chao >>
albagpipe (04-06-2012)
Ей това на вместо сутришна гимнастика за раздвижване на кръвта
имам един въпрос - браузър мозила...има някаква опция която страшно ме дразни...примерно в абв-то като въвеждам мейл (юзер) ми показва предишно въведените...къде в опциите е настройката да не показва това...![]()
<< ordo ab chao >>
Oт tools.
Tам има едно поленце където си избираш дали да се или да не се съхраняват данните за вход, като пароли и т.н.
Е то точно това е магията на Техниката - че има Условност от Най-висок Ранг....И тва е при положение че доста неща се приемат емпирично (т.е. не се доказват по подобие на аксиомите в математиката,защото с Времето се е видяло,че работят) .
Древните египтяни например са най-известните родоначалници (без дори да са го осъзнавали) на Техническия анализ. Питагор-ако не бъркам- е установил че на всички египетски пирамиди съотношението между основата и височината,винаги е 0.618
....Явно онези са имали своите наблюдения и са установили,че това съотношение "прави чудеса" след като вече хилядолетия пирамида не се е срутила .....
О трудностях необходимо говорить в процессе их решения, а не по результатам невыполнения тех или иных поручений!
Indexi - Predaj Se Srce (Live in Bulgaria, 1973.)
Начин на мислене на един Кубист и Сюреалист - така като ги гледам, цвят по цвят, мислят по един и същ начин, дори виждам някаква конкуренция.
-------------
- Аз не рисувам това, което виждам. Рисувам това, което мисля.
- Аз не търся, аз намирам.
- Всяко дете е творец. Проблемът е как да се запази такъв като порасне.
- Дълго време се ограничавах само с един цвят - като един вид дисциплина.
- Когато бях малък, майка ми казваше: Ако станеш войник, ще стигнеш до генерал. Ако станеш свещеник, ще бъдеш папа. Аз исках да бъда художник и станах Пикасо.
- Когато нямам повече синьо, слагам червено.
- Компютрите са безполезни. Могат единствено да дават отговори.
- На 12 години вече можех да рисувам като Рафаело, а ми бе нужен цял живот, за да се науча да рисувам като дете.
- Моята смърт ще стане корабокрушение. Когато загива голям кораб, всичко, което се намира около него, бива завлечено като във фуния.
- Аз не взимам наркотици. Аз съм наркотикът
- Всички мои усилия, всеки ден и от край време целят едно единствено нещо: да успея да бъда Салвадор Дали.
- Изобщо хората разбират твърде малко неща. Особено образованите — не им достига култура. Аз съм самоук.
- Иронията е необходим естетически компонент на мисленето.
- Когато бях на 6 години, исках да бъда готвач. Когато бях на 7, исках да бъда Наполеон. Моите амбиции продължават да растат със същата скорост дори сега. Сега не искам да бъда нищо по-различно от Салвадор Дали.
- Нещо е или лесно, или невъзможно.
- Скромността не е най-голямата ми добродетел.
- Целият свят ми е роб. Винаги идва един момент в живота на хората, когато разбират, че ме обожават.
- Чуждото мнение ми е безралично. Единственото нещо, което ме вълнува, е да се говори за Дали. Пък било то и хубави неща.
Ако ми кефне, може да направя съпоставка с хора от точните науки. Между другото Айнщайн не е типичен представител на точните науки.