SL беше, металик,сребро
мерцедес на бизнесмен
![]()
SL беше, металик,сребро
мерцедес на бизнесмен
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
и да съжаляваш, и да не съжаляваш, файда ЙОК
всеки си има приятели и неприятели, не знаеш от къде какво ще ти дойде
Е той го е казал, дори толкова директно, че чак звучи абстрактно...... аз го разбирам .... и то ясно.
Какъв е смисъла да го обясни със 325 думи, като практиката го е доказала, че файдата ще е никаква.
Сещаш ли за моя приятел Светлин. Правили ти впечатление, че той често използва думи като "но" и май и сродните "обаче" "ама".
Всеки ги използва, дори и да не ги изрича - всеки е с изградено собствено мнение, независимо дали прохожда. Ей по тази причина Уилямс е трябвало бащински да се изтъпани пред журналиста дето му е взимал интервюто и да му обяснява и увещава с часове, като на малко дете, че това което се прави не е правилно..... и като вземеш предвид, че хората са обособени в различни групи според това как възприемат и мислят (не казвам колко, а как), значи трябва и индивидуален подход в разяснението.
Минев ли ? Не знам как говори той или по-точно не помня. Последната му книга съм я чел и е хубава, но не съм обърнал внимание на стила му. Последното което ме интересува е.Е той го е казал, дори толкова директно, че чак звучи абстрактно...... аз го разбирам .... и то ясно.
Какъв е смисъла да го обясни със 325 думи, като практиката го е доказала, че файдата ще е никаква.
Сещаш ли за моя приятел Светлин. Правили ти впечатление, че той често използва думи като "но" и май и сродните "обаче" "ама".
Всеки ги използва, дори и да не ги изрича - всеки е с изградено собствено мнение, независимо дали прохожда. Ей по тази причина Уилямс е трябвало бащински да се изтъпани пред журналиста дето му е взимал интервюто и да му обяснява и увещава с часове, като на малко дете, че това което се прави не е правилно..... и като вземеш предвид, че хората са обособени в различни групи според това как възприемат и мислят (не казвам колко, а как), значи трябва и индивидуален подход в разяснението.
Сега за Лари.
Като вярваш защо ще я пускаш ? Трябва да си наясно, че тя ще бъде едновременно печеливша и губеща докато не я направиш. След като я направиш, eдва тогава ще разбереш каква точно ще бъде. Иначе е нагласа да имаш предварително изградено очакване, че ще е грешна. А ако вземе, че стане печеливша ? Трябва да я компенсираш печелившата тогава с две губещи, понеже е против вярата ти
Отново е погрешно това. Не може да се уповаваш на вяра.
В трейдинга има статистика, има проценти и закономерности. Ти действаш(поне се предполага) спрямо тези детайли. Да вярваш в нещо значи, че ти нямаш ясни критерии. Вярваш, когато нямаш достатъчно информация за нещата, които мислиш.
Относно неблагоприятният шанс.....Беше написал нещо, но не беше особено вярно и насочено към трейдинга. Шанса въобще не е неблагоприятен, точно обратното е.
Действа ли се по правилата се печели, нарушават ли се, се губи. Това е бизнес. Бизнес с вярвания се прави при църквите. Тук се борави с факти и статистика.
Сигурен съм, че ме разбираш
п.п. И аз го разбирам, но това не го прави правилно и използваемо. Това е чисто заобикаляне на същината.
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Фицка, благодаря ти за информацията!
знаех си, че не може да е испанска.
На един студентски празник съм в София. Качвам се в таксито и викам на бакшиша "Карай към Софийски университет" и той на първия завой на вместо десния мигач пуска левия, решил да ме прекара през Мачо Пикчо за по-напряко. Зачудих се на толкова ли голямо провинциалистче му мязам, въпреки грижите които полагах за облекло (е, миекияакцент след няколко питиета трудно се крие
) .... както и да после ми обясниха, че трябва да си най-големия селтак (така ме нарекоха едни кретени
) та да кажеш софийския университет... абе някакви хипер прости момчета бяха
и ме взеха на подбив ... сега обаче единия е в Брюксел в номенклатурата. Виж кво нещо е живота.
на тебе Олег ще ти отговоря по-късно, щото много ме товариш![]()
-================================================== =
Гледай сега Олег.ще обобщя.
Метафорите се използват за привличане на внимание. Наред с това възбуждат и мисълта. Когато пред теб застане отговорен човек и ти го каже това за "самоубийствата", аз бих се замислил какво има предвид, понеже е минал през десетки хиляди "самоубийствени сделки", а освен че е жив е и с парите напред .... и бих тръгнал да го разпитвам него или себе си поради липса на такава възможност.
Когато в главата ти възникне въпрос едва тогава се отваря място за знанието - при мен поне е така, аз не мога да наизустявам и машинално да приемам твърдения, затова една книга я чета с месеци - а някоя по-интересна с години докато стигна края й...... ще се опитам да намеря една статия на една детска психоложка дето обяснява начините на мислене и как се губи вниманието в аудиторията когато подхода на лектора се различава от начина на възприемане на аудиторията. Ти си ми ясен, защото си комуникирам е вече 2 години, Уйлямс не е твой тип лектор и толкова.
Иначе какво друго да ти кажа.
През цялото време говориш за реализма - това виждам в поста ти. Реализмът съществува само в книгите на дървените философи - практиката е базирана на решения плод на индивидуалната преценка, не може индивидуалната преценка да бъде реалистична, при наличието на други гледни точки - говоря ти житейски, а конкретно за форекса- методите са много и оттам гледните точки. Предполагам приемаш, че съществуват различни гледни точки, произтичащи от различните методи? Взимането на решението е свързано с нагласата на взимащия го. Известните нагласи са две: песимистична или оптимистична. Аз сядам пред платформата като пълен песимист, независимо от това, че от време на време са ми се случвали разни повторения - не очаквам да се случи и съответно съм го предвидил през ММ-а..... а ти сядаш на приказки като оптимист - нещо там се повтаряло... ама си на приказки оптимист, ако действията ти не са съпроводени периодично с дълбоки DD. Оптимистите ще ги познаеш по DD-то. Разбираш ли???
Явно и Уилямс работи като песимист и затова аз го разбирам, а ти - оптимистът не го разбираш. Има още нещо, няма такова понятие да бъдеш одобрен и разбран от всички. В маркетинга хората са го открили още преди десетилетия и за това усилията се насочват към целева аудитория - другото е загуба на пари, а при нас на време в излишна комуникация.
Ти беше учил за зъболекар. В мениджмънта има една дисциплина наречена "Взимане на управленчески решения" и в нея има една част наречена "Вземането на решения при риск и неопределеност" поразгледай я. То че нищо няма да ти стане ясно го знам, понеже и на мен ми е мъгла, въпреки че съм го учил, но можеш като мен в общ план да схванеш идеята.
Уморих се да търся точния момент, Олег, и откакто открих топлата вода, ама хич не ми се връща на тепиха като спартанец - ей такъв като теб, дебнещ бар по бар.
----------
Porazрових се в Вибокса. Качеството на клиповете е впечатляващо. в официалните канали в ютуба са на по ниско.
Олег, пускам ти един клип. Пише че е официален, което сигурно ще рече, че е по-официален от другия, щото по ми харесва.
Не се разсейвай от тая с изрисуваните вежди (не мога да разбера що се прави това) а се съсредоточи в текста .... и това пуловерче плетено на една кука, като покривката на баба ми, що са го използвали, още се чудя. както и да е .... правилата не е добре да ги разбираш накрая. Разбираш ли???
пп
по горния ми текст има несвързани абзаци, ама не мисля, че е фаталнои какъв е този Светлин, като ти говоря за Свилен през цялото време.
Последна редакция от anonimen komardjia : 31-08-2012 на 14:44
Комарджи, много ти благодаря за изчерпателният пост.
Разбрах те идеално.
Ей този текст повече ми харесва.