какво ме спираш бре, аз съм кралицата, дегизирано обикаля
----------
Кралицата по закон има право на вето над всеки закон в Великобритания
до сега в царуването си 39 пъти е налагала вето на закони, последния път е бил 1999 година , закона е предполагал прехвърляне правомощия от монарха към парламента по решения за изпращане на войски в Ирак, Кралицата е наложила вето
Закони над които кралицата налага вето над парламента не могат да бъдат прегласувани отново, ветото е неотменяемо, като държавен глава е последна инстанция в кралството
----------
Британското правителство обявява война, регулира държавните служби или подписва договор, всичко се случва единствено след нейното съгласие.
без подписа на кралицата Великобритания не може да напусне ЕС
Кралицата има право да кара без шофьорска книжка
Тя не се нуждае и от паспорт
я има свой собствен банкомат
Съгласието на кралицата е необходимо, за да може един закон да бъде приет. Щом проектозакон премине през парламента, той е отнасян до Кралския дворец за одобрение
Кралицата има правото да създава закони
Тя може да игнорира или отменя министерски съвети
Кралицата има възможност да уволни цялото австралийско правителство и да разпусне австралийския парламент има пълни правомощия
----------
Кралицата има право да разпусне правителството и парламента на Великобритания ако реши и да създаде собствени закони
----------
дори Шотландия да наложи вето на решение за напускане на ЕС, кралицата може да наложи вето на шотланския парламент и да го разпусне незабавно, може да уволно министър-председателя на Шотландия и да назначи нов
Шотландия не може да спре напускането на ЕС , кралицата ще ги блокира с кралско вето![]()