albagpipe, поздрави.
Бях в движение, затова се позабавих малко с поста си. По отношение на контеренето ще се опитам да ти обясня моето виждане.
1. Какво разбирам под контрене- Всяка сделка, която е направена срещу "силното" движение, извършващо се в момента, но основното в случая е да няма никаква индикация за начало на обратно движение- било корективно, било импулс.
Забележка: Ще се опитам да намеря подходяща картинка.
а. Индикациите могат да бъдат различни- аз най-вече ползвам, освен вълните и Дау теорията. Пример: Силно низходящо движение(низходящ тренд), ако продължи да прави по-ниски върхове и дъна, няма индикация за дълги(влезеш ли с дълги, то "контриш" и много рискуваш). Но ако има "забавяне" на движението + по-високи върхове и дъна, то има вероятност да започва корекция или импулс в обратна посока. В случая по-високите върхове и дъна са ти индикацията.
Това отговаря на 1, 2 и 3 при РА...
2. Аз избягвам да "контря" тренда, защото по-често съм ял шамари, отколкото съм печелил.
Пояснявам в началото също съм го правил.
3. Има колеги, които го правят и вероятно печелят, но моето виждане е, че успеха при "контренето" прекалено много опира до късмет, а не дай боже да "контриш" 3-та вълна, сметката ти е заминала.
Имам работа и малко се разсейвам при писането, затова е възможно да пропусна нещо важно. Ще си допълня поста, ако нещо не ти е ясно. Ако имаш въпроси, питай.
Uploaded with ImageShack.us