Името ми във форума е случайно избрано и няма друго отношение, освен към собствената ми скромна персона.
Актуални форекс анализи и стратегии. Съвети и трикове за технически анализ
Вариант 1:
eur/jpy h1 :
http://prikachi.com/images.php?images/229/5124229s.jpg
такаа...един анализ на изминалото от днешният ден
на мен за сега ми изглежда, че има доста голяма вероятност да имаме още едно движение в канала(лилав) за вълна z?(синя) с която би тярбвало да завърши корективната а(червена). Предположението ми за развитие на въпросната вълна z?(синя) съм показал с червени тренд линии за начина на развитие варианти много, и само времето ще да покаже...
Вариант 2:
eur/jpy h1:
http://prikachi.com/images.php?images/267/5124267G.jpg
Има вероятност и корективната х?(синя) да не е приключила и тя да се развие като зигзаг така както съм показал на тази картинка и да продължиме още едно движение на долу в зеления канал за завършване на вълна х?(синя). Въпросният вариант 2 според мен би се случил само ако цената направи по-ниско дъно от днешното, а именно под 95.696. Предположението ми за продължаване на низходящото движение в зеления канал за вълна х?(синя) съм направил със сини тренд линии.
И въпреки всичко може нито един от двата варианта да не се получат....ако това стане, ще да трябва да се броят вълни отново, но това само времето ще го покаже
п.с. направо незнам какво става....слагам пикчър така както до сега и не излиза, даже и линка го няма....
за това слагам линкове за това което говоря....пикчъра го качвам в прикачи.ком.....или пък само аз не виждам въпросните пикчъри....споделете ако имате решение, мисля, че ще бъде много по-добре пикчърите да се показват както до сега
![]()
Последна редакция от драгата : 10-08-2012 на 21:37
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
draganov.t,
Ок, в общи линии съм съгласен, особено с първия вариант. За втория май засега няма достатъчно аргументи. Различаваме се във виждането си за вълните, но това не е проблем. Аз мисля, че ако пет различни вълновици направят 5 различни анализа на една и съща ситуация и всеки от тях има своите аргументи, то всеки от тях може да спечели според своето виждане, независимо от различията.
На твоите графики аз например мисля, че w? - синя е импулсна петица и съставните й вълни би трябвало да се означат като 1 до 5 и това прави цялата вълна някакво а като първа корективна на последната петица надолу. Но въпреки това различие, можем да очакваме еднаква посока.А това е важното.
Що се отнася до prikachi.com, мисля, че те размениха местата на линковете. Отляво вече стои "покажи на приятел", а "адрес на изображението" е вдясно. И ако ти ги търсиш по стария начин и копираш левия линк, не се получава. Да не би това да е проблема?
Името ми във форума е случайно избрано и няма друго отношение, освен към собствената ми скромна персона.
ооо колко съм прост![]()
дам така е разменили са го, ама кой да гледа
точно така тия прикачи.ком са виновни
а относно това кой как вижда вълните, според мен в няква степен е нормално да не виждаме едно и същоно да, като цяло сме с еднакво очакване....за сега
![]()
![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
Здравейте, колеги, и успех на всички!
При вълновия анализ се разглеждат различни възможни сценарии за развитие на всяка ситуация, които в повечето случаи са разнопосочни. Има обаче моменти, в които, за някакъв период от време, дори и алтернативните варианти съвпадат като посока. В тези случаи вероятността да направим сполучливи влизания е най-голяма.
Вижте защо съм влязъл с дълги в петък:
1. Вариант: Завършена вълна (х) като тройка. Следва голямо покачване (червена прекъсната линия)
2. Вариант: Завършена вълна 2 като тройка. Следва още по-голямо покачване (зелена прекъсната линия).
3. Вариант: Корекцията (а)-(б)-(с) е завършена и правим първа вълна надолу (лилава прекъсната линия) . Да но ако е така, то в момента сме направили 3 от нея и беше логично да се върне за някакво 4 до около 38,2 Фибо. Така и стана.
В момента не е ясно накъде ще върви, но 50 пипа бяха почти сигурни. А ако се изпълни някой от първите 2 сценария, ще станат много повече.
![]()
Здравейте, колеги!
Днес се сетих да споделя нещо, което е важно за всеки, който се занимава с вълни. Разбира се, за тази особеност е писано много и повечето от нас знаят за нея, но все пак може да бъде полезно за някого.
Става въпрос за един начин за определяне на края на петата вълна от един импулс и началото на корекцията. Това е един много важен момент, защото петвълновата структура е най-лесно разпознаваема и точното определяне на нейния край може успешно да се използва за изход от позиция по тренда, или за вход на корекцията. Един от белезите за края на импулса е пресичане на тренд линията между краищата на вълни 2 и 4. Ако това се случи, и там затворят един-два бара, можем да смятаме, че вълна 5 е приключила и се развива вълна А от корекцията. Обикновено вълна В се връща близо до тази линия и после се тръгва за С. Това пресичане на тренд линията е един много надежден показател и аз лично много му се доверявам.
Разбира се, има и други белези, които може да опиша по-нататък. А може и някой друг да сподели на какво разчита в такива случаи...
На мене ще ми е много интересно, да споделиш и останалите признаци и това само за петвълновата структура ли е или има такива начини за разпознаване и на другите вълни?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Друг белег за разпознаване края на импулса е наличието на дивергенция между върховете на трета и пета вълна. И, макар че дивергенциите са малко спорни, често пъти помагат.
За късмет точно в момента при евро/долар има подобна ситуация, която илюстрира и двата признака, за които стана дума - и за тренд линията 2-4, и за възможна дивергенция. Възможно е пета вълна вече да е свършила, но все още не е сигурно, затова съм я означил с ?.
Също така се вижда и че се образуват някакви обръщащи свещи. Това е още един трик за разпознаване и при подобно положение трябва да се внимава и за тях.
![]()
Можеш ли да поясниш най-добрата ти позиция кога е отворена, че нещо не можах да се ориентирам?Друг белег за разпознаване края на импулса е наличието на дивергенция между върховете на трета и пета вълна. И, макар че дивергенциите са малко спорни, често пъти помагат.
За късмет точно в момента при евро/долар има подобна ситуация, която илюстрира и двата признака, за които стана дума - и за тренд линията 2-4, и за възможна дивергенция. Възможно е пета вълна вече да е свършила, но все още не е сигурно, затова съм я означил с ?.
Също така се вижда и че се образуват някакви обръщащи свещи. Това е още един трик за разпознаване и при подобно положение трябва да се внимава и за тях.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Тя е стара - още от предишното дъно. Нагоре я изцедих до максимум, като си оставих един съвсем минимален обем, а стопа беше малко над нея. Сега го свалих малко, за да не го удари това дъно, понеже я наблюдавам в момента.
fx_pro (16-08-2012)