някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
Името ми във форума е случайно избрано и няма друго отношение, освен към собствената ми скромна персона.
Актуални форекс анализи и стратегии. Съвети и трикове за технически анализ
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Оказа се не само един пик, а една доста продължителна пета от пета вълна, която изглежда много интересно - разширяваща се. Явно корекцията тепърва ще започва.
Прибързаното обявяване на края на пета вълна е рисково, но пък обикновено е с малък стоп и при реализация се хваща самия връх. В някои от предните постове говорих за начините за разпознаване на този край. Тук не го дочаках. Оказа се грешка.
----------
Май наистина в пета от пета си имаме една много рядко срещана ситуация - разширяващ се диагонален триъгълник. Той почти е приключил и после - наистина надолу.![]()
![]()
Последна редакция от jforex : 23-08-2012 на 20:37
Името ми във форума е случайно избрано и няма друго отношение, освен към собствената ми скромна персона.
Не ми се вярва да мине тоя път без тест на седмочната съпротива,където минава низходящата тренд линия (синята отгоре),но ще се зарадвам и аз на лека корекция надолу,ама май няма да е утре.Ще извъртят нещата така,че да неможе да се хване началото на корекцията.Днес е петък предполага ще го бутат още нагоре ,а в понеделник ще отвори с гап надолу.Обичайния номер.Ще видим![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Да, ако говорим в по-дългосрочна перспектива, тази тренд линия е далече засега. Очаквам до нея да стигнем около 09.09. Основания? Ето картинката. Вижте как някъде там (в жълтата елипса) се събират мнооого фактори:
1. Съпротивата от 18.06, отбелязана с червена линия.
2. 50% Фибо от цялото ценово движение надолу.
3. Фибо по време - 0.382 от цялото времево движение надолу.
4. Връх на вълна (4) от цялото ценово движение надолу.
5. Синята тренд линия, за която говори predator.
Ето и дневната графика:
Разбира се, въпреки всичко, това е само един от възможните варианти. Кой знае колко има още...
----------
Що се отнася до днес, покачването едва ли ще прескочи 1.2600, а може вече да е приключило.
Последна редакция от jforex : 24-08-2012 на 08:02
jforex, до сега не съм срещал никой който да ползва фибо по време, ще дадеш малко разяснение как го ползваш.
Здравей, GGBG!
Ползвам ги засега експериментално и повърхностно. И, макар че има удивителни попадения, не бих се доверил на 100% на времевите съотношения. Но мисля да ги изследвам по-подробно.
А начините основно са два: единият е демонстриран на графиката, която съм качил - броиш баровете, за които се е случило някакво движение (примерно от максимум до минимум) и умножаваш този брой с известните коефициенти. Получените стойности добавяш във времето от минимума нататък и там, където се получат, може да се очакват следващи по-малки или по-големи екстремуми.
Друг вариант е след минимума да добавиш брой барове, съответстващи на числата от редицата на Фибоначи - 8,13,21,34,55,89 и т.н. и пак да очакваш обръщания на съответните места във времето. Например актуалната ситуация при е/д - ако вчера сме имали максимум, то това е точно на 22 ден от минимума на 24.07. Е, плюс-минус 1 ден...
----------
Само едно допълнение - не е задължително както времевите, така и ценовите Фибо съотношения да се изпълняват съвсем точно. Вярно, че понякога и това става, но много автори допускат до около 10% отклонение за нормално.
----------
В края на седмицата - равносметка. Ето моите предвиждания във времето, а се вижда и какво реално се е случило:
17.08.2012
21.08.2012
В момента:
![]()
GGBG (24-08-2012)
jforex, браво на теб, тая петица как я изтъргуваот коя вълна се фана
![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
Имах доста отворени позиции от самото начало (някъде из предните ми постове се виждат), но почти до края си оставих само една минимална. Другите ги затворих около края на трета вълна, защото не беше ясно колко продължителна и каква ще е четвърта. Когато стана ясно, че се формира пета, отворих още една две за около 50 пипа. Най-дългата ми беше около 260 пипа. Междувременно на дребно си правих някакви експерименти с корекцийки по малките фреймове, които не бяха особено успешни.
Сега, след като всичко е ясно, всеки би си казал: "ба8 ма.. му, кви пари можех да направя...", но това е постфактум.
Като цяло мисля, че ми липсва още достатъчно увереност в управлението на позициите, за да отигравам подобни ситуации по най-добрия начин. За мене в последните месеци най-важното е, че се убедих в предимствата на вълновия анализ и ако нещо не ми се получава, проблемът е само в мене, не във вълните. Те си работят прекрасно!