sius, Ако успееш да ги изтъргуваш тия 30 пипа добре, мое на море да се отиде и да останат пари и за почерпка![]()
sius, Ако успееш да ги изтъргуваш тия 30 пипа добре, мое на море да се отиде и да останат пари и за почерпка![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Името ми във форума е случайно избрано и няма друго отношение, освен към собствената ми скромна персона.
Актуални форекс анализи и стратегии. Съвети и трикове за технически анализ
тоест очакваш да слезем под 1,22....за мене е малко вероятно и все пак следващата цел остава старото дъно така....
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
А едно виждане за лирата срещу долара ще можете ли да пуснете?
тоест очакваш да слезем под 1,22....за мене е малко вероятно и все пак следващата цел остава старото дъно така....
Така ми го говорят... вълните.
----------
А едно виждане за лирата срещу долара ще можете ли да пуснете?
Не го следя от доста време, защото там са едни дълги и сложни корекции и като взема да броя вълните съвсем се обърквам. Ако имам време, ще го погледна. Май имаше някакъв седмичен триъгълник, ама можеше и да не е... Едни такива работи.
Ще се радвам ако някой от другите колеги покаже своето виждане за двойката.
----------
Както е тръгнало еврото нагоре, ако премине 1.22850, ще развали сценария за импулс и може би тогава трябва да очакваме вълна с във вид на краен диагонал. Защото при това положение вълна 4 ще е навлязла на територията на вълна 1. И в идеята за диагонал има логика, понеже всички очакваме пак да тръгне нагоре...
Последна редакция от jforex : 02-08-2012 на 12:18
Името ми във форума е случайно избрано и няма друго отношение, освен към собствената ми скромна персона.
jforex, не вярвам да подлъжеш някого, защото това е просто прогноза и то твоята, демек само и ще си убеден, че сценария който показваш, ще се случи....невярвам, че някой който не търгува основно с вълнова теория както е г-н Росен Донев(поне с такова впечатление съм останал)би взел твоя анализ и би отворил позиция...
Не казвам, че анализа ти няма да струва, а това, че ми се струва налудничаво да тургуваш по сигналите на някой, а камоли с анализ който не ползаш или ползваш рядко....
Надявам се не съм засегнал някого, ако е така се извинявам предварително: )))
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
jforex (02-08-2012)
draganov.t,
говоря по принцип. не че Росен Донев ще вземе да търгува по моите графики. Аз от самото начало казах, че влизам тук с желанието да обменяме идеи и да се учим заедно. И ако пускам по някоя графика, очаквам коментари, разисквания и критики, а не твърдя, че точно моята прогноза ще се сбъдне. Това съм имал предвид. И аз се надявам с всеки свой пост да не засягам никого.
П.С. Това наистина не звучи добре. Ще взема да го изтрия. Благодаря ти, че ми обърна внимание!![]()
Последна редакция от jforex : 02-08-2012 на 12:17
Дам и аз съм с тази цел, да се учиме един от друг, въпреки, че от мене едвали може да се учи![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
Да не търгувам по вълновата теория. Просто ми е интересно вашите виждания, какви са за лирата, според мен лирата има повече потенциал в момента от еврото.
От вчера ми хрумна втори алтернативен сценарий на големите графики и затова почнах да я търгувам само по малките, първият ми беше прословутият триъгълник за надолу, но вчера друго ми щукна пуснала съм го в темата за паунда но не е вълнови, ако искате го вижте или да ви го пусна и тук.
----------
http://img269.imageshack.us/img269/9858/gbpusdo.gif
Uploaded with ImageShack.us
В триъгълника ги броя като завършени а, б и с завършени тройки, в момента се рисуват d и е, вълни.
Ако сме в тоя сценарий имаме още едно бутане докъм 1.57- още не съм ги замервала, защото не съм си ги изчистила.
В същото време по конвенционалния технически това може да се приеме като двойно дъно.
Щеше да е добре да видим една дивергенция, но няма.
Интересно ще ми е другите как ги броят вълните.