Що не ми е излязла графиката дето пуснах,сега пак ще пробвам
Uploaded with ImageShack.us
Що не ми е излязла графиката дето пуснах,сега пак ще пробвам
Uploaded with ImageShack.us
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Колеги, нали това е мястото за EWA в този форум. Толкова малко хора ли се интересуват от тях? Търся съмишленици, с които да обсъждаме тия пусти вЪлни, та да взема и аз да прихвана нещичко.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз се интересувам, но още нямам самочуствието да търгувам по тях, на теория ги знам,и макар и нескромно добре, но нещо не мога да ги виждам по графиката, та мога само от теоретична гледна точка да съм полезна.
аз пък предимно залагам на вълните, плюс формациите на японските свещи, плюс няква част от теорията на Дау
и сигурно заради това нищо нестава![]()
а иначе относно темата, да това е темата на вълните в която гурото е сорос, който нещо се позагубиза наше огромно съжаление...
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
Едно е да направиш добър анализ, съвсем друго е да го изтъргуваш и второто е по-трудната част.
По мое мнение b червено- още не е завършило, другото което ме притеснява е че корекцията спря между 38.2 и 50, което не е на никъде, това е втора вълна в повечето случаи, знаеш че е дълбока, възможно е и да е от плитките но е по рядко,за мен към тоя етап сме още в b.
П.С. Един трейдър, който много уважавам- ми беше казал като не можеш да разбереш къде си на графиката- значи е b вълна.
h1 вариант 1:
h1 вариант 2:
и така мили деца
не сега сериозно...и двата сценария са напълно възможно виждам, че пак прави опити да пробие горната част на низходящият канал, ако направи по-ниско дъно от 95.527 това ще значи, че вълна b не е приключила и съотнветно ще се продължава надоле, до кога само времето ще покаже....много важно ниво е върха на вълна а 97.280, мине ли над него и след теста на това ниво мисля, че нагоре няма какво да го спре поне до 98.289 (дъното на вълна i което мисля, че може да се разгледа като по-сериозна съпротива)
за жалост корекциите както всички знаем са много трудни за търговия и за това са възможни много вариантиточно заради това трябва малко време за да се поизяснят нещата
ето даже сега докато пиша поста гледам, че ми е прибрало стопа на 0 и пак не успя да пробие канала така, че има възможност и да се развие по сценария от втората картинка....защото корекцията която е започнала от дъното 94.078 тече вече седми ден, цялото низходящо движение от 101.600 се е развило за около 32 дни, от което следва, че корекцията няма как да бъде кратка като период, точно това мисля, че е една от причините да се взем в предвид, че вълна b(червена) не е приключила но...всичко е възможно и само времето ще да покаже, а пазара ще да нарисува![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
Май сме на едно мнение. Може би моите означения са неясни, но и аз очаквам сега да направим третата надолу от корекцията - c лилаво и тогава ще завършим (b).
Novak, това ми хареса!
Макар че и аз съм доста далеч от вълновата теория. И затова съм се насочил в друга насока. Елиът е труден. Наскоро спорихме с един колега. Според него върните не е задължително да са точно определено число. 5 или 3 което съвсем ме отчая. Значи можела да са 7, 9 и в повече. Като игнорираш повечето от тях!?!?