като набедена филолоШка да попитам нинджата да не е за камикадзета.
като набедена филолоШка да попитам нинджата да не е за камикадзета.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
нинджата си е нинджа
платформа за трейдинг като МТ4 , но с повече екстри да го кажем по-просто.
тя вече малко кат МТ4 статут получава тука, че старите кучета само за нея плянкат.
ма те не са виновни, някога някой им я препоръча и не са пробвали нищо друго
а на пазара има още една камара добри платформи. trade station например, или NeoTicker или пък X-Trader на Trading Technologies дето струва 800$/month.
и още и още и още
от друга страна пък що да пробват. платформата е инструмент кат лопатата, не сменяш докато не почне да ти прави мазоли или не намериш нещо по-добро![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не не се обиждам благодаря за съвета. Просто исках да се пробвам да си склапирам
но на форекс. Искам само форекс немога да задълбочавам с фючърси или акции и там нататака.
То не че научих перфектно форекса. Просто ми писна с тия спредове и суапчета на МТ4. И искам да
скалпирвам не, че мога но искам тва да пробвам.
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Оффф!
Изчетох го.
Вчера и днеска скалпирам, ама по моя си начин.
Нали ме знаете че все машинки си правя и рекох кво да се кокоря в таз едноминутка ,що не си направя един индикатор със стрелкички
/ То сега Рукито като чуе за стрелкички и ще му настръхне козината ама да прощава./
Така .
Индикатора показва текущия тренд,на базата на изменение в скороста в цената отразена чрез две дигитални Мувинг аверажета .....
Брей така го написах ,че и аз не мога да си го разбера.....
.....мое изобретение са проклетниците.Тези ,мувинг аверажета де.
Бе не важно как работи, важното да лови мишки.
Вчера с него измъкнах хипопотама от блатото, ама днешния хипопотам потъна още по надълбокото ,щото рекох да пробвам стратегиата на Гридфорито да определям макродвижението по 5 минутки.
Грешка- хипопотама затъна в калта
Както и да е.
Моята практика ,поне за сега е елементарна.
Слагам индикатора на М1 на Н1 и на Н4
Гледам последната стрелкичка на големите графики
.Ако са с еднакъв цвят перфектно.
Ако не са ,плюя на палеца и си избирам едната от двете посоки.
Е , вие като бамбашка Патаранковци може би ще определите кардиналната посока на тренда значително по добре от мен , ама аз толкова зная , толкова правя.
След като съм решил, че тренда ще се качва нататък е лесно.
Гледам кога ще се появи стрелкичка за нагоре и отварям.
Като се появи на минутката стреличка за надоло ,затварям и тн
По доло пущам една картинка и кода на машинката.
Дано на някого му свърши работа .
ПП Забравих да добавя.
Добре е жълтата линийка да не е много хоризонтална, когато се отваря сделка ,щото тогава рейнджи и ако отваряш в тоз момент сделки губиш от спреда.
Няма страшно. Рейнджа при 1 минутка е кратак.
Ако си уверен в кардиналаната посока на тренда можеш дори и да го пренебрегнеш.
Успех !
Последна редакция от saxsten : 30-03-2012 на 21:23
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
saxsten тез методики ако ги правиш ръчно ръчно излизат ли на печалба ? Да кажем че сега започна да отварям и затварям вместо индикатора, какво ще се получи ?
Гриди на ръчно ако почнеш да ги цъкаш тия на МТ4 ще станеш луд,ако изобщо успееш!
Метатрейдъра според мен е голямо дърво за скалпиране,ама се мъча още с него.Голям зор то едни големи изкачящи прозорци,въпроси и т.н.
Ни стоп ни лимит може да сложиш на пазарна ,а бе кусури безкрай,то нали и затова е създаден да работи за бъкетите!
Гриди на ръчно ако почнеш да ги цъкаш тия на МТ4 ще станеш луд,ако изобщо успееш!
Метатрейдъра според мен е голямо дърво за скалпиране,ама се мъча още с него.Голям зор то едни големи изкачящи прозорци,въпроси и т.н.
Ни стоп ни лимит може да сложиш на пазарна ,а бе кусури безкрай,то нали и затова е създаден да работи за бъкетите!Аз съм много добре запознат с мт4 и съм пределно наясно, че за скалп не става.
Но все пак може да се използват някои облекчения, ако брокера ти позволява.
http://en.luktom.biz/Page/447/luktom...l-order-editor
Като това например. Не съм писал стоп и лимит от много време докато търгувам.
Това експертче не е лошо.Гледам че имат и manual trader ама е платен.Трябва ми някакъв плъгин за МТ4 с който направо върху графиката да цъкам с мишката и управлявам позициите,да местя лимити и стопове като ги влача с мишката да слагам отложени поръчки и да ги отменям като цъкна на мястото където искам да се поставят,някои допълнителни условия като време на валидност плаващ стоп и др.
Нещо което да ми спести досадните изкачащи прозорци и дебнене на цената и спреда ако ме разбираш.