Фицка зацепих кво ми грухтиш![]()
Фицка зацепих кво ми грухтиш![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ммммммм мноооо вкусни спагетифицката, аз на минутните графики нямам голямо доверие на конфигурациите. Колкото за вход, да. Но винаги след 15тата минута имам чувството че не съм влязъл по най-удачния начин.
И един въпрос. Как идентифицираш зоната на акумулация. Още от първите лекции. Или аз нещо не съм до чел както трябва. Но по какъв начин можеш да кажеш че в момента си в такава зона. Изключая тесния ръкав на Болинджъра. Нали говорим за работа без индикатори.Жорка това че цената е в рейндж (консолидация) може да се види и с просто око без болинджър. На малките графики, фигурките имат до толкова значение, КЪДЕ се образуват, както е на горната графика двойното дънце. А акумулацията е рейнджа + първият импулс на цената. Там е по-трудно да се влезне в сделка, но затова имаме и корекции
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
RyMu (30-03-2012)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Хайде сега наобратно.Дълга от 1.3264, стоп на 1.3245. Целта ще я мисля в движение, ама няма да по-малко от 1.33
опс обърках темата.![]()
greedforsuccess, Опряхме в трндлинията на дневна. И движението на цената посказа купувачи на 50. Между друготоо на 5м. вече пробихме низходящата трендлиния. Накратко това.
Насе, ето и моя отговор - фицката добре ти е казал, че това не е баш триъгълникЗдравей Happy,
Ето го триъгълника който ми създаде малко нерви (наясно съм, че още съм зеленза това питам).
снимката е на 5минутна за по 3D ефект. Виждал съм и по кофти ситуации...
Като стигнахме истинския пробив...
http://picbg.net/img.php?file=3b601eab11888fd6.gifето ти някои ориентировъчни критерии:
- вътрешните корекции трябва да достигат поне 60-70 % от предишната вълна
- нещо, което много хора не забелязват: триъгълника е корекционна фигура, а корекцията започва след като приключи тренда; това означава, че т. 1 в твоя случай не е тази вляво долу, а следващата горе; продължаващия триъгълник пробива по посока на тренда, в т. 5
- във времето: трябва да има някаква пропорционалност между отделните точки - при теб времето 1-3 е доста по-дълго от това 3-5
това, мисля, е достатъчно като начало.
Nasko (29-03-2012)
Хепи, правилно ли разбирам, че триъгълника трябва да има ясно изразена структура.
Насе, докато си чакам позициите ме облада някаква креативност. Благодаря за хубавия въпрос (нищо че не към мен). Ще ти начертая нещо подобно като Фицката – смисъла е един и същ и така бихме го затвърдили.
На екрана имаш много точки от които може да си пускаш черти обаче чертите трябва да описват пазарното статукво – доколкото е възможно.
На екрана виждам две зони една „бай“ и една „сел“. Долната по презумпция е „бай“ (за конкретния случай), докато не видиш друг търговски диапазон под нея. Широчината й на едночасова достига около 30 пипса (може и по-малко), но на моменти достига и 50 (около).
Добре е да следиш за ситуации на „озъбване“, а ако си говорим за животни, то биковете и мечките трябва да се поозъбят (изненадат) в купом, за да стане работата както трябва - абе горския си знае работата.
Защо не влязох в т.1, след пробива на оранжевата, ами защото си чаках някаква интрига от рода на А-Б-Ц в която да има драматизъм изразяваш се с опит за тест на последното дъно, за да може евентуално последващото движение малко по-яко да ни изведе към/над сел зоната – обаче нямаше такъв, но както нямаше си признавам бях в дилема, защото ссел зоната беше наблизо и се чудих да ли си струва. По нататък виждаш какво се случи между 1 и 2 – някой хора останаха по бели гащи – кюлоти (картинката е грозна), което си е идеална ситуация и в т.2 влязох, но немога да се сетя дали с 2/3 или 3/3 – начасти щото колкото и да си говорим, май толкова не си вярваме.
Насе горното няма цена – безценно е. Всъщност трябва да мине време да го разбереш и затова към момента струва 0,3 цента – е, поне една фафла ще си купя .... остъй, то дори и да го разбереш трябва да се научиш да го прилагаш, а за да се научиш да го прилагаш трябва да умееш да се контролираш, щото горната ситуация можеше да излезе и от първия път и аз щях да „духам супата“ чакайки, като в последствие трябваше да опра отново до самоконтрола. Общо взето това е положението при зоновите пинизи .... има и други.
пп
към моите приятели.
На форумна диета съм и ме простете, че не Ви отговарям както преди. Не е нещо лично, гледам да се въздържам .... иначе приятелските ми чувства са същите.
Първа страница на темата е подобрена и така е улеснена навигацията![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
GGBG (29-03-2012), albagpipe (29-03-2012), Nasko (29-03-2012), НАИВНИК (29-03-2012), Ratetouilli (30-03-2012)