Драконче, млъквам ето едно стихо за изпроводяк:
Аз искам да те помня все така:
бездомна, безнадеждна и унила,
в ръка ми вплела пламнала ръка
и до сърце ми скръбен лик склонила.
Градът далече тръпне в мътен дим,
край нас, на хълма, тръпнат дървесата
и любовта ни сякаш по е свята,
защото трябва да се разделим.
...............
......................
А все по-страшно пада нощ над нас,
чертаят мрежи прилепите в мрака,
утеха сетна твойта немощ чака,
а в свойта вяра сам не вярвам аз.
И ти отпущаш пламнала ръка
и тръгваш, поглед в тъмнината впила,
изгубила дори за сълзи сила. -
Аз искам да те помня все така...
Едва ли ще се сети някой кой е автора
извини ме, фицка за стихо-спама ...ама вече няма
Дебелянов...............
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
albagpipe (26-03-2012)
albagpipe, Димчо![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
albagpipe (26-03-2012)
Ми то арно ама ората почнаха да печелят по маймунскатаДраконче, млъквам ето едно стихо за изпроводяк:
Аз искам да те помня все така:
бездомна, безнадеждна и унила,
в ръка ми вплела пламнала ръка
и до сърце ми скръбен лик склонила.
Градът далече тръпне в мътен дим,
край нас, на хълма, тръпнат дървесата
и любовта ни сякаш по е свята,
защото трябва да се разделим.
...............
......................
А все по-страшно пада нощ над нас,
чертаят мрежи прилепите в мрака,
утеха сетна твойта немощ чака,
а в свойта вяра сам не вярвам аз.
И ти отпущаш пламнала ръка
и тръгваш, поглед в тъмнината впила,
изгубила дори за сълзи сила. -
Аз искам да те помня все така...
Едва ли ще се сети някой кой е автора
извини ме, фицка за стихо-спама ...ама вече няма
Сега са фанали по една ябълка и я търкат у ръкава да я излъскат , па се чудят после дали да я продадат или да я изядат
Ама ако я продадат ,както е лъскава ще и земат парите като за две други ябълки сетне и тях ...таковата в ръкава и купуват четири ябълки .... и така ,така .....докато баба им умре и им завещаи 100 милиона
Те така се става милионер , не като нази със тебе![]()
Нищо бре, само ви пробвам хахахахах
Извинете ме,но това е лесно.Ето една гатанка от мене:
ПОЕМА ЗА ГЪЗА
Поетите от Омир още
Та чак до Гарсия до наши дни
Възпяват във безсънни нощи
Все добродетелни жени
Възпяват устните,косата,
Гърдите като на коза!
Възпяват ханша и бедрата,
Ала забравят за Гъза!
Жени без гъз?!Какво сте вие?!
Кажете,ала без сръдня!
Гъзът е нещо естетично
И кой не тръгва след жена,
Която с крачки симетрични
Умело си върти Гъза!
Кажете още кой не зяпа
Жена кога се наведе.
Гъзът й белнат като ряпа
С греховна сила го зове!
Не е ли вярно,че в кревата
Преди да почне любовта,
Ние съблазняваме жената
Като я галим по Гъза!
О,женски Гъз! Бъди прославен!
Надебелявай и цъфти!
Акъла мъжки покорявай
И към съблазни го води!
Кой е авторът?![]()
Фибо....мибо....грънци
И аз мога да те направя милионер, ако си милиардерМи то арно ама ората почнаха да печелят по маймунската
Сега са фанали по една ябълка и я търкат у ръкава да я излъскат , па се чудят после дали да я продадат или да я изядат
Ама ако я продадат ,както е лъскава ще и земат парите като за две други ябълки сетне и тях ...таковата в ръкава и купуват четири ябълки .... и така ,така .....докато баба им умре и им завещаи 100 милиона
Те така се става милионер , не като нази със тебе![]()
Ето още от Пенъо ПеневИзвинете ме,но това е лесно.Ето една гатанка от мене:
ПОЕМА ЗА ГЪЗА
Поетите от Омир още
Та чак до Гарсия до наши дни
Възпяват във безсънни нощи
Все добродетелни жени
Възпяват устните,косата,
Гърдите като на коза!
Възпяват ханша и бедрата,
Ала забравят за Гъза!
Жени без гъз?!Какво сте вие?!
Кажете,ала без сръдня!
Гъзът е нещо естетично
И кой не тръгва след жена,
Която с крачки симетрични
Умело си върти Гъза!
Кажете още кой не зяпа
Жена кога се наведе.
Гъзът й белнат като ряпа
С греховна сила го зове!
Не е ли вярно,че в кревата
Преди да почне любовта,
Ние съблазняваме жената
Като я галим по Гъза!
О,женски Гъз! Бъди прославен!
Надебелявай и цъфти!
Акъла мъжки покорявай
И към съблазни го води!
Кой е авторът?
Пърдете, братя, без стеснение, не се измъчвайте от зор. Защо ви е ограничение там, дето нужен е простор? Защо ви трябва да се стискате? Пръднете си със силен глас, със тон и тембър, както искате -тенор, сопрано или бас. Пърдете бавно, във анданте или в алегро, в ритъм жив, ту нежно, мазно, тип "глисанте", ту рязко - във речитатив. Пръднята е физиология и рядък кавалерски жест. Във нея няма демагогия, а доблест, рицарство и чест. По принцип тя е облекчениев хранителния ни режим, затуй без свян и притеснение пърдете да се напърдим. Пърденето е ценно качество и имай винаги предвид, че тя е здраво доказателство, че нямаш ти апандисит. Пръднята, братя, дар божествен е, че само здравий гъз пърди, а щом е гръмка и тържествена, тя никак, никак не смърди! Пръдни и ти веднъж в живота си, госпожо, без да се срамиш! Аз знам, че всяка нощ в леглото си ти без стеснение пърдиш! Пръдни със мен, приятел, здравата, пръдни със мен във ритъм жив, и виж - създали сме в държавата нов самодеен колектив...!
Гугъл е голяма рабта бре![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Пенчев,
ПЕНЬО ПЕНЕВ
![]()
Е, Фицка що ме пререждаш
като у вас си ...честно си го знаех тва и за Къчно П...ров си ги знам![]()
Май на изпитване го ударихте на литературна тематика, включая различни стилистични и лингвистични особености, ако пък ги пригодите и към трейдинга, направо може и нов жанр да сътворите.