Грийди имах на ум да се изясни, че наблюдавайки графиката ние виждаме по вертикалата цена, а по хоризонталата време. Реално двете величини не са зависими една от друга. ВРЕМЕТО НЕ ВЛИЯЕ НА ЦЕНАТА.
Анадъмбо![]()
Грийди имах на ум да се изясни, че наблюдавайки графиката ние виждаме по вертикалата цена, а по хоризонталата време. Реално двете величини не са зависими една от друга. ВРЕМЕТО НЕ ВЛИЯЕ НА ЦЕНАТА.
Анадъмбо![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
хм да де ама тогава трендлинията си остава полегата и за да са адекватни действията би трябвало да хванеш повече легове с помалък таргетщото на по малкия фрейм може да те хване корекцията от поголемия или нещо бъркам
ПП гриид при примера на фицката цената пробива първоначалната трендлиния и се чертае в последствие по полегата(втора)....което в общия случай означава че силата му отслабва...и после гони даже и корекцията...а аз питах за обратния вариант където цената дръпва рязко в нашата посока и трендлинията остава прекалено дв страни от цената...бомбето чертаеше бавни и бързи тренд линии...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
продължавам с питанията.....защо тогава се опитваме да експлоатираме отношението на двете което се изразява в трендлиния
ПП аннадънмъ![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
гейша -философ
Всички ние имаме два избора :да си изкараме прехраната или да нарисуваме платното на живота си !
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Не ми е ясно, честно казано. Затова и дадох примера в предния пост. Самият факт, че като видиш един флаг и при конвенционалният технически анализ се прави проекция на дръжката на флага означава, че имаш време. От което следва, че ще има поставени лимити на определени цени за определено време, Ако цената не отиде за това определено време до проекцията на дръжката, то тези ордери ще бъдат "свалени от терминал" хахахаха
Аз например като гледам тиковите графики определено не гледам времето и мога да кажа, че цената не е свързана с времето, защото в едни случай виждам 10бара които са формирани за 30минути, а в други случай тези 10 бара ми се формират за 10 секунди. И в такива ситуации времевата графика въобще няма да ми покаже какво точно се е случило и ДА, цената няма пряка връзка с времето.
Но като се гледат времеви графики е друго. А масата гледа времеви графики....при фючърсите не съм сигурен всъщност каква е извадката по гледане на видове графики. Някои гледат рейндж барс. както и да е. Специално за форекса обаче би трябвало да има пряка връзка с времето именно заради масата хора.
По-добре ли го обясних ?