JaY_Z, благодаря, а къде ще бъде стопа, ако се влезе при 1 ? аз точно това всъщност имам впредвид - ако си влезна на 2В, стопа е под 1 и той е ударен.
JaY_Z, благодаря, а къде ще бъде стопа, ако се влезе при 1 ? аз точно това всъщност имам впредвид - ако си влезна на 2В, стопа е под 1 и той е ударен.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
драгата (22-05-2013)
при т1 дори нямаш пробив на минитренда....имаш само един пин...който на фона на корекцията не се знае къде ще спре....ако трябва да влизаш в сделка в т1 стопа ти требе да е 2895....дори малко подоле....защото при спайка от снощи следва канал, а ако той се окаже слаб преминава в рейндж....така че относителна сигурност на стопа имаш при вариант рейндж на 5м....![]()
<< ordo ab chao >>
....от всички зеленчуци....най-обичам СУДЖУЦИ....
благодаряпри т1 дори нямаш пробив на минитренда....имаш само един пин...който на фона на корекцията не се знае къде ще спре....ако трябва да влизаш в сделка в т1 стопа ти требе да е 2895....дори малко подоле....защото при спайка от снощи следва канал, а ако той се окаже слаб преминава в рейндж....така че относителна сигурност на стопа имаш при вариант рейндж на 5м....това си иска осмисляне
![]()
що ми се струва, че на по-големите графики няма такива проблемипоне не толкова често и не са ми правили впечатление
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
като се намеря с време можи да драсна разни мои разбирания....не че е нещо ново просто малко по различно разбиране и философия....всичко което го гледаш на графиката си има аналог в природата....представи си вълна морска.....ако е силна (енергия) се надига и наближавайки брега се разбива....разбивайки се не се спира движението щото има инерция...т.е. има си първоначалното движение но по слабо....и достига до момент в който настъпва баланс и след това се оттегля....същото като при пазара....набира се енергия - настъпва спайк примерно ъп спайк....след спайка следва канал възходящ....когато и неговата енергия се балансира...обичайно следва пробив на ...бичия канал....което води до рейндж...![]()
<< ordo ab chao >>
....от всички зеленчуци....най-обичам СУДЖУЦИ....
харесвам такива сравнениякато се намеря с време можи да драсна разни мои разбирания....не че е нещо ново просто малко по различно разбиране и философия....всичко което го гледаш на графиката си има аналог в природата....представи си вълна морска.....ако е силна (енергия) се надига и наближавайки брега се разбива....разбивайки се не се спира движението щото има инерция...т.е. има си първоначалното движение но по слабо....и достига до момент в който настъпва баланс и след това се оттегля....същото като при пазара....набира се енергия - настъпва спайк примерно ъп спайк....след спайка следва канал възходящ....когато и неговата енергия се балансира...обичайно следва пробив на ...бичия канал....което води до рейндж...и лесно ги разбирам
по-лесно от Ал Брукс
въпрос на възприятие, както винаги съм казвала
Може ли и аз да се намеся и да попитам на какви времеви интервали трябва да следя графиката за фигури , след като искам да търгувам в рамките на деня ?
Четох че е най-подходящо да се следят на 30 мин и 1 ч. - това ли са най-показателните ?
Не знам дали ме разбрахте![]()
И на 5 и на 15 и на 60 мин. можеш да си следиш фигури, НО по-важното е къде се образуват![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
В смисъл как така къде ?
Извинявай но една и съща фигурна трудно мога да я видя на 5, 15 и 60 мин. - или имаш предвид че на една от графиките трябва да я има ?
Може да звуча много аматьорски но ........![]()
Фигурата си е фигурадали е на 5 или 15, тя е там
взимай ги под внимание само когато се образуват до подкрепи и съпротиви
Например 2-но дъно до подкрепа е хубав сигнал за дълги
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Мерси че си толкова отзивчив и търпелив с новаците
ОК, да видим сега положението можем ли да кажеш че имаме силно очертан възходящ тренд на 30 мин.