гейша -философ
Всички ние имаме два избора :да си изкараме прехраната или да нарисуваме платното на живота си !
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Съгласен съм беsaxsten, ще ти направя една аналогия по моите разбирания...надявам се да гледаш футбол...в частност английската висша лига...
дожи - рейнджов кендъл...където нито едните нито другите имат надмощие....относително симетрични сенки и малко или никакво тяло - пример днес Арсенал-Челси 0:0
пин - несиметрични сенки, почти през цялото време до затваряне на кендъла надмощие имат едните, но малко преди затваряне на кендъла се "прибира"...тялото може да бъде малко до средно нормално (евем ти обяснението)...пример днес QPR - Тотнъм....тотнъм са по класния отбор и през цялото време натискаха, но QPR отбелязаха гол от пряк свободен удар въпреки че са по слабия отбор на пръв поглед резултат 1-0
То станиславмбата са мъчи да ме праща в тъча
Пък не знае че за тез работи, японските свещи си имам ръководство още преди да е започнал да търгува ,ама нейсе.
Мен ме интерисуват конкретните наблюдения на всеки с опит в това ,независимо дали е станисламбата или е прасчо Руки и тн.
Защото в математиката няма рекъл казал ,чети тука чети там
В математиката трябват количествени определения ,за да се направи алгоритъм на каквото и да е и не бива да има до тука боли нататък не боли и колко ще те заболи като си фалираш акаунда.
В тази връзка доджито е нещо с две дълги опашки, а пина нещо с една мнооого дълга опашка спрямо останалото.
Да ама не.
Математиката просто иска да знае колко да са им дълги опашките спрямо тялото за да ги отличаваме от останалите барчета
И като казвам че всеки Патаранковец си ги брои както нему е угодно ,имам предвид нещо такова ,като до тука написаното.
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Знаят... ТрънкиНапротив ,те знаят - ама ти не си разбрал. Чок язък .... че си търговец
.....
Триъгълници им са фигурите - одеве го споменах . Отделен въпрос е ,че и те са нетрайни колкото са по-малки фреймове и затва патърите гледат да местят стоповете на нула максимално бързо или да затварят позицията начасти
Всяка коза за свой крак
Май я карат повече по миризмата.
Така ,пък и аз не съм търговец .
За мен търгува машината която съм си направил и която си правя когато старата си изчерпа възможностите.
Това мисля и преди сме го коментирали.
Например ще стане "горе -доло" като сложа един параметър който да регулира съотношението между опашка и тяло.Не аз, greedy го написа
А защо горе долу saxsten ? Нали искаш да пишеш ЕА, как ще я напишеш с "горе-долу" ?
ЕА-то с "горе-долу" код ли е ? Или го пишеш да изпълнява точно определена функция ?
Тук е същото. Няма как и дветеИли едното или другото. Няма "горе-долу" и "така ми се стори".
Има си точни и ясни критерии.
За това е горе доло ясно
Но за доджито до сега няма такова наблюдение.
Колко да му тялото ,колко да са му опашките и с какъв толеранс да се отличават разликите в дължините им
Ей такива ,все елементарн и простички математически работи
saxsten не четеш какво ти пиша, не знам защо. Обърни внимание на това което съм казал.Например ще стане "горе -доло" като сложа един параметър който да регулира съотношението между опашка и тяло.
За това е горе доло ясно
Но за доджито до сега няма такова наблюдение.
Колко да му тялото ,колко да са му опашките и с какъв толеранс да се отличават разликите в дължините им
Ей такива ,все елементарн и простички математически работи
Виж тук:
Надявам се сега внасям повече яснота върху това което явно не можеш да опишеш с формули.Пина Фицка следва да се разглежда като част от структура. Т.е. за да е значим един ПИН, трябва да има преди това условия. Защото сам по себе си е само един бар и нищо повече. Това го знаеш.
You need to carefully select the
pin bars you want to play. The best pin bars are played as they bounce off either:
1) Fibonacci levels (retracements of the previous move)
2) Important pivot levels
3) Moving averages
4) Confluence (several MA or Fib levels in the same general region)
5) Swing high / swing low
6) Retracement of the current move (must retrace a minimum of 23% fib
retracement of the current move), which is a lower probability play.
Същото е с инсайд баровете. Само защото има инсайд не ни дава основание за вход. Важно е къде се намира този инсайд, както и ти самият беше посочил.
Изрично казах да се разглежда като част от структура и, че един бар сам по себе си не е достатъчен. Няма нужда да правиш код въз основа само на един бар. Малумно е.
Сега от изброените дали ще гледаш фибо, МА-та, корекции и т.н. няма значение. Въпроса е, че е необходимо нещата да съвпадат. И когато имаш съвпад, тогава да се отваря сделка. А не само защото някъде си има бар с големи сенки.
А относно колко да му е тялото, толеранса, пак ще гледаш спрямо цялата образувана структура НЕ САМО ЕДИН_ДВА БАРА
Ако има нещо неясно питай
saxsten прочети файла който качих, мисля ще ти е от полза. Но го чети с разбране. Не като приказка за лека нощ.![]()
Междудругото във файла е написано, че е имало някакъв като теб, който е направил експерт на база само пинове. Резултата е че не е станало, което е и нормалното. Затова слушай какво ти се говори и не си прави оглушки![]()
Като видиш знак стоп и полицай отсреща, ще спираш. Не се прави на тарикат![]()
ГЛЕЙ, ГЛЕЙ РЕДЕЕЕЕЕЕЕ
http://www.youtube.com/watch?v=bNr8zJGNJyU
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Ефче, няма смисъл да им чатиш. Ей ги условията за 13% лихва :
https://instaforex.com/bg/account_types.php
И понеже нямам ЛС-та ще ти кажа как да я вземеш щото процентът не е малък- всеки месец им правиш по една сделка ,за да не ти го пишат нулев и да паднеш на 6 % накрая
О трудностях необходимо говорить в процессе их решения, а не по результатам невыполнения тех или иных поручений!
Indexi - Predaj Se Srce (Live in Bulgaria, 1973.)
ef4e (21-04-2012)