тези по -възрастните до голяма степен си спазват пости и други мюсюлмаснки обичаиПоловината ,които живеят у нас дори не знаят всички думи на турски , пият си , ядат си месо , колкото си искат . Едва ли и ходят да се молят по джамиите . А вчера пък се раззвъняли някакви жени отварям , те сектантки . Как може възрастни жени да обикалят с тия листовки и до по домовете ,че и да се опитват да убеждават
ама младите особено по градовете и свинско и алкохол без задръжки![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Spekulanta (18-03-2016)
Предполагам,че тези които спазват обичаите са в по-малките населени места , по селата . Имало родопски села , в които хората си спазват обичаите , но и трудно говорят български език.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Spekulanta (18-03-2016)
Те по селата спазват защото не са дошли в града . Тогава се опитват да се впишат ,а младите пък използват хем да празнуват нашите ,хем техните празници .А и защо да спазват обичаи ако семейството им не ги спазва
Ето една чудесна новина, която е повод за радост и гордост, че сме българи:
Световноизвестният режисьор Тед Кочев вече е с българско гражданство.
Той получи удостоверението си от министъра на правосъдието Екатерина Захариева, съобщиха от пресцентъра на ведомството.
"За мен е голяма чест да Ви връча този документ и да Ви приветствам официално като български гражданин", заяви министър Захариева.
"Аз съм много горд и щастлив. Благодаря Ви от все сърце за съдействието", каза от своя страна холивудската легенда Тед Кочев.
Единственото, което режисьорът на "Рамбо: Първа кръв" и много други филми трябва да направи, е да отиде, още в първия работен ден,
в Община Пловдив. Там ще получи лична карта на български гражданин.
статията: http://life.dir.bg/news.php?id=22039506&nt=5
Spekulanta (18-03-2016), звездоброец (18-03-2016), Desi 88 (18-03-2016), Bibco (18-03-2016), masta (18-03-2016)
тези по малките села, особено в източните родопи те живеят в друг свят
те са поне 100 години назад
минавал съм през такива села така че съм го виждал с очите си
Spekulanta (18-03-2016)
за съжаление има и много обратни примери.. българи отказали се от българско гражданство след като са станали известни и богати..Ето една чудесна новина, която е повод за радост и гордост, че сме българи:
Световноизвестният режисьор Тед Кочев вече е с българско гражданство.
Той получи удостоверението си от министъра на правосъдието Екатерина Захариева, съобщиха от пресцентъра на ведомството.
"За мен е голяма чест да Ви връча този документ и да Ви приветствам официално като български гражданин", заяви министър Захариева.
"Аз съм много горд и щастлив. Благодаря Ви от все сърце за съдействието", каза от своя страна холивудската легенда Тед Кочев.
Единственото, което режисьорът на "Рамбо: Първа кръв" и много други филми трябва да направи, е да отиде, още в първия работен ден,
в Община Пловдив. Там ще получи лична карта на български гражданин.
статията: http://life.dir.bg/news.php?id=22039506&nt=5
"Respect everyone. Know life is unfair. Take risk. Step-up in the tough times. Face down bullies. Lift the downtrodden. And never, ever give up."
Те не само известни личности се отказват от гражданството си , а последните години доста се е увеличил броят и на отказали се обикновени хора . Спортистите за повече пари избират да се състезават за други държави...
При спортистите е редовна практика. Дори сега е малко странно, че една Мануела Малеева се намърда като съветник във властта, а в края на кариерата си се състезаваше за Швейцария.
Иначе много класна тенисистка и още името й се споменава в тези среди с голям респект...Мисля, че тогавашният й мъж швейцарец я е подлъгал да си смени гражданството...![]()
Има обаче и такива спортисти , които са постигнали не малко успехи и въпреки лошите условия тук , все пак продължават да се състезават за България . Като каза Малеева се сетих за Каратанчева и как заговориха пак за нея във връзка със скандала с Шарапова