По-страшен от глупакът е само глупак с претенции за интелект.
По-страшен от глупакът е само глупак с претенции за интелект.
Последна редакция от moneygrubbing : 23-02-2018 на 12:47
jivko78 (23-02-2018)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
toranagasan (23-02-2018), mck. (23-02-2018), Нерегистриран (2)
Аз говоря за покупателната сила на доходите за периода 95-96 г. като ги съпоставям с тези днес и откривам драстичен спад.Е, па за мен цигарите тогава си бяха стока от първа необходимст......!!!!!!!............
Следвиденовото бе следствие на Виденовото..........за покупателна способност недей говори, щото не знаеш кво значи празни магазини и да не можеш да купиш елементарни неща, и ако си събирал пари с години, изведнъж ги няма.........не можеш да организираш свадба на сина си, абитурентски бал или кръщане,.......цените си скачаха с инфлацията а пенсиите се бавеха, и когато ги вземеха, старите не можеха да напазаруват и една найлонка със стока.........
97-98 г. бяха златни времена за хората със заемиизплатиха си ипотеките но това е друга тема
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (1)
Какви доходи, когато те се индексираха с достатъчно забавяне, и когато ги вземеш, с тях вече не можеш да си купиш нищо.........давам на една близка назаем една банкнота от 50 хил./50 лева демек/, "О, не, не ги искам! В магазина няма да имат да ми ги развалят и някой може да ме види и да помисли че имам много пари и да ме нападне и обере!"
Изобщо си нямаш и на идея за какво иде реч!!!
Банкнотата от 50 000 влиза в обръщение през 1997 г.Какви доходи, когато те се индексираха с достатъчно забавяне, и когато ги вземеш, с тях вече не можеш да си купиш нищо.........давам на една близка назаем една банкнота от 50 хил./50 лева демек/, "О, не, не ги искам! В магазина няма да имат да ми ги развалят и някой може да ме види и да помисли че имам много пари и да ме нападне и обере!"
Изобщо си нямаш и на идея за какво иде реч!!!
Говорех за периода 95-96 г. и съпоставях покупателната сила днес.
Констатирах драстично спадане на покупателната сила през последните 20 г.
Нерегистриран (1)
Да, 95-96 година инфлацията тръгна в началото бавно, постепенно, народът се залъгваше от високите лихви на банките и депозираше, че след време да разбере че просто няма нищо.......идвам в СФ, улиците пусти, няма никакви автомобели, бензина скъп, ......аз работя в рудник, всяка седвица раздават пари, а те все не стигат.........в рамките на един месец заплатата ми е индексирана от 35 хил. на 160 хил............
Струва ми се, че продължаваш да говориш за периода след 96 г. след банковите фалити!!!Да, 95-96 година инфлацията тръгна в началото бавно, постепенно, народът се залъгваше от високите лихви на банките и депозираше, че след време да разбере че просто няма нищо.......идвам в СФ, улиците пусти, няма никакви автомобели, бензина скъп, ......аз работя в рудник, всяка седвица раздават пари, а те все не стигат.........в рамките на един месец заплатата ми е индексирана от 35 хил. на 160 хил............
Този период също е интересен защото ЕЗ е изправена пред сериозна банкова криза с трудно прогнозируеми последици но аз съпоставях покупателната сила на доходите преди 20 г. с тези сега......
Покупателната сила се е сринала драстичнодо ниво на страна от "третия свят".
Нерегистриран (1)
Някой да каже на пабло, че сме 2018г и че преди 20г е била 1998г. ррррррррррррррррр
През 96 г. бях обърнал всичките си спестявания в долари и марки "не, че бяха някаква грандиозна сума" но през следващите 2 години разбрах, че имам усет към форекса "въпреки, че тогава дори не бях чувал за него".Да, 95-96 година инфлацията тръгна в началото бавно, постепенно, народът се залъгваше от високите лихви на банките и депозираше, че след време да разбере че просто няма нищо.......идвам в СФ, улиците пусти, няма никакви автомобели, бензина скъп, ......аз работя в рудник, всяка седвица раздават пари, а те все не стигат.........в рамките на един месец заплатата ми е индексирана от 35 хил. на 160 хил............
Онези които обърнаха своите спестявания в долари-марки спечелиха много от хипер инфлациятаи удачно защитиха своите спестявания
предполагам това е причината да нямам лоши спомени от въпросните години.
Нерегистриран (3)