мен най ме е яд като падне някъде градушка и почнат големите земеделски производители да реват държавата да им плаща
бати наглите нещастници ... ами застраховай си посевите ... на всичко отгоре и субсидия са взели ....
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Me4oBikov (11-12-2016)
За колата съм съгласен. Ако често ти се налага. Но за къщата сметни. Ако 10 години беше събирал премията отделно, дали нямаше да си на печалба.Вместо да ги даваш на застрахователите.
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Me4oBikov (11-12-2016)
В подобни случаи изкупителна жертва никога не липсва .....
И виновниците в повечето случаи се отървават безнаказано........
за съжаление
----------
В подобни случаи изкупителна жертва никога не липсва .....
И виновниците в повечето случаи се отървават безнаказано........
за съжаление
Еееее.....Скипе....те тук те...ме изненада...
Стига бре човек......По- хубаво си плати,да ти е мирна главата...Пък и във финансово изражение е като 3-5 стека цигари..
![]()
Skp (11-12-2016)
зависи от щетите.... при малки щети може би
но ако цялата къща е разрушена както е сага в Хитрино ....
Skp (11-12-2016)
За това казвам, че чести щети е полезно. Но за редки е по-добре ти сам да си правиш спестяване.
Това имам предвид.
Дълго е да ти обяснявам. Собственика на един първите брокери СТС, беше натрупал пари от завод за козметика. Износ почти само за Русия. Беше сметнал, че губят в произшествия/ товар 4-5 камиона годишно. А плащат 7-8 премия. Разбра ли ме? За редки произшествия е по-добре сам да се грижиш. За чести. обща отговорност.И друго има, но не ми се пише.
Теория на вероятностите.
П.П Не, че българина ще го сметне така. И ще прави спестяване.
За липсата на финансова култура става дума.![]()
jivko78 (11-12-2016)
Съгласен съм, че щях да съм на далавера, ама ако беше гръмнала цистерната пред къщата, щях да съм мноооого назад. То и със застраховките е като при форекса. Като мине момента си наясно, че ако си влязъл с 10 лота и щеше да си много богат, ама щото си застраховал риска и си влязъл с половин лот и затова си изкарал само за две-три бири. Така е и със застраховките.
Аз ако сметна и застраховката на колата е по същия начин, щото щетите винаги са били леки - обикновено ожулени калници от руси девойки дето не могат да паркират и ако не съм си плащал каското пак щях да съм на далавера, ама винаги може и по-зле да се смачка колата.
Skp (11-12-2016)
има обаче още един момент - че предварително няма как да знаеш през въпросната година , колко и какви щети ще имашЗа това казвам, че чести щети е полезно. Но за редки е по-добре ти сам да си правиш спестяване.
Това имам предвид.
Дълго е да ти обяснявам. Собственика на един първите брокери СТС, беше натрупал пари от завод за козметика. Износ почти само за Русия. Беше сметнал, че губят в произшествия/ товар 4-5 камиона годишно. А плащат 7-8 премия. Разбра ли ме? За редки произшествия е по-добре сам да се грижиш. За чести. обща отговорност.И друго има, но не ми се пише.
Теория на вероятностите.
може да се случи някоя каръшка година и да има щети много над средното ... или злоумишлени действия , умишлени палежи и т.н.
всичко е относително , всеки сам трябва да си реши какъв риск да поеме
Няма достатъчно култура в населението и всъщност повечето хора не осъзнават какъв риск поемат като се отнасят безхаберно за такива неща.
Виж примерно апартамента не съм го застраховал, защото там риска от пълно погиване ми се струва нищожен, ама съм наясно, че ако стане пожар или наводнение си горя за моя сметка с ремонта и няма да ходя да търся помощ от държавата
Skp (11-12-2016)
От русите девойки, можеш да претендираш към техния застраховател. Или към гаранционния фонд. САмо за информация.Съгласен съм, че щях да съм на далавера, ама ако беше гръмнала цистерната пред къщата, щях да съм мноооого назад. То и със застраховките е като при форекса. Като мине момента си наясно, че ако си влязъл с 10 лота и щеше да си много богат, ама щото си застраховал риска и си влязъл с половин лот и затова си изкарал само за две-три бири. Така е и със застраховките.
Аз ако сметна и застраховката на колата е по същия начин, щото щетите винаги са били леки - обикновено ожулени калници от руси девойки дето не могат да паркират и ако не съм си плащал каското пак щях да съм на далавера, ама винаги може и по-зле да се смачка колата.Последно време, се запознах малко с нещата.
П.П. Иначе го прави твоя застраховател /каско/.Заради това те посрещат с почести.
![]()