еднакви....еднакви ама аз съм си свикнал с кендълите и като видя тези барове се обърквам :д
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Моя мозък работи по следния начин. За мозъка думата дисциплина няма никакво значение, той си търси нещата да се случват сега-веднага, колкото и да му ги обясняваш с думи като дисциплина, алчност и страх. Нучиш ли го оптимистично да е в очакване ще го научиш и какво е дисциплина. Ето я и моята дисциплина. Юни месец в който имах странични ангажименти. Флата е образува от две разгръщания на поръчки, достигнали на два пъти целевия обем, но оказали се в неподходящата посока. Мозъка ми скоро очаква баланса да изригне в подходящата посока, но не знае кога точно, дори и не се пита кога точно това ще се случи, но пък пък си вярва че това ще случи. Това е добър резултат, с оглед на отделеното ми време за пазара, постигнат с 42% познаваемост.Когато се отварят поръчки набързо за да се избива предишна загуба нещата почват да клонят към 50:50 и то с по-големи обеми,се сещаш какво става.В един момент сметката отива кам 50%.Най- трудно е да се запази печалбата.Когато се направят няколко печеливши сделки и се добива една илюзия че всичко е много лесно и се почва с изпълненията,дето известно време имат за цел само и само да се запази същия баланс ту надолу,ту нагоре и в крайна сметка на същото място или по-надолу или много по-надолу .Мозъка така е устроен,че безкрайните трендове неможе да ги възприеме.Както и да кажем един постоянен възходящ тренд при евродолар без корекции не се възприема за нормално,така и постоянно нарастващата графика на отчета неможе да се възприеме и мозънга иска да и прави дълбока корекция 62,18%
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
anonimen komardjia, От тази графика не става ясно нищо. Няма цени, няма обозначен риск. Просто една начупена линия.
komardjia, не съм се замислял в тази посока. Този месец отворих акаунт. За да пробвам еуриката. И някой възможни стратегии. В началото имах успех. И то голям! Дори теглих. И след туй за няколко дни я занулих! Просто на където и да отворя пазара тръгваше срещу мен! Вярно че оставях позиции за през нощта. Вкарвах големи обеми. Може би прекалено самоуверено съм влизал. Продукт на мозъка. А в същото време не съм спирал да работя и на предишния си акаунт. Нямам проблеми! И при него всичко е продукт на същия мозък!! И ако трябва да се върна в темата за минимално и достатъчно условие, един трейдер да се нарече успешен, не знам какво да посоча! Може би както имаме губещи сделки, така трябва да се примирим и със занулени акаунти. Какво толкоз. Една по-голяма сделка! Може би трябва да си диверсифицираме портфейла в няколко акаунта. При няколко различни брокера. Това сигурно е следващия етап от еволюцията на един трейдер.
трябва да се диверсифицираш като търгуваш различни работи по различно време...иначе на а 5 акаунта да правиш едно и също и то да губи губят и 5-те
Oleg,човека казва, че му е трудно да задържа резултата, а аз му загатвам как може да го постигне, говорейки си сам с мозъка си и към това му прилагам доста дълга зона на контрол, която хич не ме кара да се чувствам не на себе си, дори гледайки я ми става по-уравновесено.
това задържане на резултата не са единични разцъквания, а съвкупност от единични сделки развити до два целеви обем, което е най интересно за мене.
Oleg (16-06-2012)
Поздрав за сите,хулигани,туй нещо е велико,щото беше забранено,а забраненото е най сладко.Комарджи ти си специалиста по мозъчните вълнови трептения обясни защо,ако искаш разбира се
Последна редакция от gazaro : 16-06-2012 на 20:16
Поздрав за сите,които чакат изборите утре в Гърция