nnikos, аз не те разбрах. Но дали трябва или не трябва, така като ти гледам картинката, ти нямаш критерии. Как очакваш някой да ти даде акуратно мнение, на нещо за което ти самият не си наясно ?
nnikos, аз не те разбрах. Но дали трябва или не трябва, така като ти гледам картинката, ти нямаш критерии. Как очакваш някой да ти даде акуратно мнение, на нещо за което ти самият не си наясно ?
nnikos (11-05-2013)
Oleg, буквално от снощи се опитвам да разуча тези провалени провали и се надявам на някой, който ги ползва за вход да покаже такъв с примерче. Наистина не съм наясно, както си личи....
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Дай си време няколко дена тогава. Прочети какво точно пише Брукс и го виж на графиката. На тази графика която си показал има едни превъзходни суингове.
Failed Failure е когато имаш пробив, който не успява и след това пак продължава в посока на първоначалният пробив.
Или например, имаш рейндж->пробив-> връщане обратно в рейнджа до стопа ти, което става failed breakout, после цената отново тръгва по посока на първият пробив и тогава става failed failure. Къде ти виждаш такова нещо тук ?
----------
nnikos, виж това може да ти е от полза
My best setup is the "Failed failure that fails". Thanks to that one trading signal I no longer fail, unless it fails. But no big deal if I do, I just trade the next failure, failed failure or failed failure that fails
Това трябва да се казва така - Epic failДай си време няколко дена тогава. Прочети какво точно пише Брукс и го виж на графиката. На тази графика която си показал има едни превъзходни суингове.
Failed Failure е когато имаш пробив, който не успява и след това пак продължава в посока на първоначалният пробив.
Или например, имаш рейндж->пробив-> връщане обратно в рейнджа до стопа ти, което става failed breakout, после цената отново тръгва по посока на първият пробив и тогава става failed failure. Къде ти виждаш такова нещо тук ?
----------
nnikos, виж това може да ти е от полза
My best setup is the "Failed failure that fails". Thanks to that one trading signal I no longer fail, unless it fails. But no big deal if I do, I just trade the next failure, failed failure or failed failure that fails
И изглежда така![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Oleg (11-05-2013), Emil Enchev (11-05-2013)
Благодаря Oleg! На работа съм и нямам много време сега, но после ще търся из графиките провалени провалиНа графиката, която съм постнал виждам такъв провал след втория от двата бичи бара (където обръща), след тях има един мечи - опит за продължаване на мечото движение който се проваля....
Последна редакция от nnikos : 11-05-2013 на 13:32
nnikos, аз лично така ги виждам нещата, но това пак повтарям са МОИ виждания
http://prikachi.com/images/712/6178712J.png
Някой може ли да ми даде линк към информация с провален провал? До сега не бях срещал такъв термин.
Това е много хитра стратегия. Ето ги и определенията на Ал Брукс:
Провал (Failure) Движение, при което предпазния стоп е ударен преди да бъде достигнато нивото за скалперска печалба или нивото за целева печалба на трейдъра, обикновено водещо до движение в противоположната посока, тъй като хванатите в капан трейдъри са принудени да затварят на загуба. Към момента целевата скалперска печалба при Emini е 4 тика и изисква 6 тика движение, докато при QQQQ е 10 тика и изисква 12 цента движение. Провален Провал (Failed Failure) Провал, който се проваля и движението се възобновява в посоката на първоначалния пробив. Тъй като това е втори сигнал, той е по-надежден.
.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................
Най-доброто време за форекс търговия- миналата година!
Трябва да се потренира малко на бектест да се разучат, защото явно при подходящ контекст генерират доста добри входове.