Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Рисковете на бизнеса.... Ама то с всеки бизнес си е така. Сигурно няма.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Занулих си една сметка с игра без стопове и от тогава стриктно си наложих да си спазвам личния ММ. При валутите гаповете са между почивните дни, а аз в петък обикновено гася всички позиции. Казваш често отваря с гап на север. ОК, купуваш, чакаш, и той отваря с гап надолу. Не е ли твърде рисковано, да не казвам хазартно. И нямаш реално никаква защита. Аз бих ползвал в такива случаи някой скрипт за затваряне на позицията при нарастване на загубата над определен, зададен от мен процент от сметката.А който не слага стоп? Аз в момента имам позиция без стоп. Дори две. Другата е при акциите. Но те още не са отворили. Да ти кажа една хитрина. Често при акциите отварят с гап на север. Особено тези в ИТ сектора. И след туй пазара постепенно затваря гапа. Значи влизаш минути преди да затвори сесията. Купуваш. И очакваш на другия ден отварянето. Ако отвори с гап, веднага затваряш.
Като е за беля, всичко може да се случи. Мърфи никога не спи...![]()
Как , как, .... ами като сме руси и не знаем към кого да се обърнем, тъй ще е !!!!!!
Иначе, явно не сме толкова кухи щом сме измисли темата.![]()
http://saliu.com/Saliu2.htm
greedy (07-04-2012)
за мен логично е риска да се обявява в проценти от сметката (или разполагаемата сума), без значение, какъв е маржина. И 10, и 50 и 100 и 500 да е, риска реално в крайна сметка е с колко ще олекне евентуално сметката, демек, с колко процента. Така пишат и по книжките.С копи/пейст от другата тема:
Я да ви попитам да сте чули да има някаква конкретна цифра която винаги да е еднаква когато ни питат с колко от акаунта влизаме ?
Примерно имаме 1000$ акаунт(1000, че по-лесно се смята) при ливъридж от брокера 1:100. Ако някой ми каже влизам с 10% от акаунта това значи че е влязъл с 0.1, понеже маржина ще му е 100$ или е по-добре да се каже влизам в позиция с ливъридж 1/10 и стопа ще ми коства еди си колко % от акаунта. Защото ако 10% маржин при 0.1 са 100$, то при лост 1/500 са само 20$. И ако се каже влизам с 10% от акаунта това е равносилно на вход с половин лот при 1000$ акаунт.
Вие как мислите ?
Emil Enchev (07-04-2012)
.... и да смятаме и да не смятаме, риска да НЕ познаеш развитието на една ситуация посредством една единствена сделка е около 70% (плюс-минус).
Може да звучи нереално за някои мозъци, но това е положението.
Главния проблема не е във възможностите на спекуланта, а в оценката му за средата в която той оперира - средата не предоставя каквито и да е предпоставки за интелектуални упражнения, факт който убягва на доста мераклии.
Последна редакция от anonimen komardjia : 07-04-2012 на 16:31
greedy (07-04-2012)
Средата предпоставя и предоставя достатъчно фактори които могат да бъдат използвани, така че шансовете да се познае са всъщност 70-те% а не по-малкото..... и да смятаме и да не смятаме, риска да НЕ познаеш развитието на една ситуация посредством една единствена сделка е около 70% (плюс-минус).
Може да звучи нереално за някои мозъци, но това е положението.
Главния проблема не е във възможностите на спекуланта, а в оценката му за средата в която той оперира - средата не предоставя каквито и да е предпоставки за интелектуални упражнения, факт който убягва на доста мераклии.
И зависи както от капацитета на спекуланта, така и от оценката му която най-често е свързана с капацитета.
Много добра тема се заформила, трябва да се номерира по важност и полезност
п.п. Комарджи защо една единствена сделка ? Дай да смятаме поне с 10 сделки.
greedy (07-04-2012)
Според мен в повечето случай посоката е ясна като , има моменти когато не е ясно и може да тръгне и нагоре и надолу просто изчакваме пазара да ни покаже накъде ще тръгне !
Според мен е важно да се знае дали сме в тренд , корекция или рейндж тук е истината!