Що търгувате днеска
Кучето от сабаален позиция не е пипнало да отвори и аз като него
Хем го нахраних с истински парички и пак не ще![]()
Що търгувате днеска
Кучето от сабаален позиция не е пипнало да отвори и аз като него
Хем го нахраних с истински парички и пак не ще![]()
Последна редакция от saxsten : 04-06-2012 на 20:27
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Абе, тази тема не е ли за допуснати грешки?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Доста време тук никой не е публикувал нищо, виждам. Аз изчетох почти цялата тема с много голям интерес, въпреки че и тук има доста спамИ какво установих:
Повечето грешки, посочени тук от участниците, са допускани и от мен ... чак се уплаших толкова лош трейдър ли съм, че почти нямаше описана грешка, която да не правя.
И все пак мога да опиша онези грешки, които допускам най-често:
Прекалено много залитам в четене на вълнови анализи, макар да ми е ясно, че вълновиците дават предполагаеми сценарии, а цената често пъти прави съвсем различни неща. Пък и такова разминаване има между анализите на различните автори - уж всички са професионалисти.
Най-лошото ми е, че слушам анализаторите, а не собствената си глава, макар че тя често ми казва друго... Резултатът - ами изгубена сделка, разбира се.
Иначе казано, голяма моя грешка е, че вярвам повече на други, а не на себе си. Най ми е криво, като установя, че моето мнение си е било правилно, а пък аз го пренебрегвам.
Друга голяма моя грешка е неувереността. Често пъти неувереността ме кара да затварям на минус, само защото ми липсва увереност, че това, което виждам, ще се случи. И толкова ми е криво, когато то се случи, ама без мен...
Грешка ми е, че отварям позиции прибързано, и като видя, че не се получи, затварям и после отварям отново - и пак загуба. Мисля че трябва много по-търпеливо да изчаквам правилното място за вход, защото с тази, последната ми грешка, губя прекалено големи суми и вместо да вървя напред, аз се връщам назад. А загубите са възстановяват толкова трудно!
Това е най -често повтаряната от мен грешка, която продължава да ми носи загуби.
Грешка ми е, че уж все се поучавам от грешките си... а все допускам да ги направя отново. Това, последното, е нещо, с което продължавам да се боря.
Последна редакция от ivaceda : 28-06-2012 на 17:05
Emil Enchev (28-06-2012), daniwin (28-06-2012), Happy68 (28-06-2012)
Иваседа и това съм го правила.
Вече въобще не чета анализи, само новините следя.
Във форума влизам, чак след като съм си поставила ордерите и по никакъв начин независимо кой какво казал не си променям нещата, и се научих да елиминирам влиянието, което преди оказваха.
Финансовите грешки поне за мен обикновено са доста поучителни.
ivaceda (28-06-2012)
ivaceda, браво ivaceda, признат грях половин грях нали така се казва а и както казва баба ми никой не се е родил научен, добре си систематирал основните грешки всички ги допуска ме, но те са присъщи за всички начинаещи, важното според мен от тук нататък ако успеем една по една да ги елиминираме тези грешки значи ще успеем, ако напротив им увеличим броя значи сме безнадежден случай![]()
ivaceda (28-06-2012)
Намисли си дума, една единствена с която да събираш в нея всички идиотски постъпки характерни за участието ни напазара. Използвай я дори, ако усетиш леко напрежение.
Думата трябва да бъде една, за да може да осъществява рефлексен контрол върху тебе. Използването на повече думи, значат обяснения, пораждащи съмнения и от там повтарящи се идиотски действия.
Последна редакция от anonimen komardjia : 28-06-2012 на 11:00
ivaceda (28-06-2012)
има ли значение каква е думата и сама по себе си носи ли заряд....например думата <<идиот>>Намисли си дума, една единствена с която да събираш в нея всички идиотски постъпки характерни за участието ни напазара. Използвай я дори, ако усетиш леко напрежение.
Думата трябва да бъде една, за да може да осъществява рефлексен контрол върху тебе. Използването на повече думи, значат обяснения, пораждащи съмнения и от там повтарящи се идиотски действия.
дадената дума за да осъществява рефлексен контрол необходими ли са някакви други действия преди това...съвсем принципно като питане може ли тригера да е например докосване, звук или нещо друго или трябва да бъде точно дума![]()
<< ordo ab chao >>
....от всички зеленчуци....най-обичам СУДЖУЦИ....
gazaro (29-06-2012)
аз не бих съветвала да е толкова отрицателно - нещо по-неутрално, което да не навмежда на упрек, а по-скоро към подсещанеима ли значение каква е думата и сама по себе си носи ли заряд....например думата <<идиот>>
дадената дума за да осъществява рефлексен контрол необходими ли са някакви други действия преди това...съвсем принципно като питане може ли тригера да е например докосване, звук или нещо друго или трябва да бъде точно дума