Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Иве, нещо аз пък не мога да ти схвана разбирането за вълните на Елиът. И не само твойто. Не е ли така:Не мога да ти схвана броенето, Наско.
Според теорията на Елиот втора и четвърта вълна са корективни и са в посока, обратна на основното движение. Т.е. втора и четвърта не могат да имат по-високи върхове от импулсивните първа, трета и пета.
Мога да линкове към материали за вълновата теория, но малко по-късно. че съм се отдала на кулинария в съботната вечер.
Според теорията на Елиът цените на инструментите се движат в повтарящи се цикли, всеки от които съдържа 5 вълни в посока на тренда и 3 вълни срещу тренда. В доминиращия тренд вълни 1, 3 и 5 се наричат „движещи вълни” и всяка от тях е съставена от 5 по-малки. Вълни 2 и 4 се наричат „корективни вълни” и са съставени от 3 по-малки. При падащ пазар доминиращият тренд е надолу и моделът е обърнат – 5 вълни надолу и 3 нагоре. Движещите вълни винаги са в посоката на тренда, докато корективните са срещу него
![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
защото не ги брои по Елиот.Не мога да ти схвана броенето, Наско.
Според теорията на Елиот втора и четвърта вълна са корективни и са в посока, обратна на основното движение. Т.е. втора и четвърта не могат да имат по-високи върхове от импулсивните първа, трета и пета.
Мога да линкове към материали за вълновата теория, но малко по-късно. че съм се отдала на кулинария в съботната вечер.
00000000000000000000000000000000000000000000000000 00
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Nasko (08-12-2012)
ОКСамо не разбрах защо си толкова категоричен къде е краят на четвърта вълна? И как така цената е паднала под дъното на четвърта,. Ако е паднала още и фибото стане прекомерно дълбоко, значи просто не е четвърта.
Но да кажем, че ето на, тук видите ли, е краят на четвърта, пък цената е паднала още , това, извини ме, е свободно съчинение. Във вълновата теория не съм срещала такъв филм.Както и да е
Извинена си
----------------------------------------
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Наливайте сделките до към 1.30 пък после ще му мислим![]()
.................................................. .......................................
И аз не им схващам някой моменти на вълните. Но тези дни гледах едно дискусионно предаване за балона при недвижимите имоти. И икономистите си бяха категорични, че това е явление, което не може да бъде подчинено и контролирано от никакви регулации. Просто си е пазарен механизъм. Та тогава направих аналогия със вълните на Дау и Елиът. Буквално един и същ механизъм. Само че описан по различни начини. При Дау имаме акумулация, последвана от импулсивно движение. При Елиът обикновено третата вълна е удължена. В нея може да има последователно няколко върха. И колкото от по-вещите съм питал, "ами тя може да е удължена, и да има 3, 5, 7 междинни върха.
Роля играе психологическия момент. Когато цената на един актив почва да нараства спонтанно. И участниците в пазара купуват стихиино. Някой се усещат и почват да продават. Но вълната на купувачите е по-силна от продаващите. Цената продължава да катери. Включват се нови играчи. До като не настъпи момента на свърккупено. По-предпазливите са продали още по време на 4тата вълна. Но тези които са продължили да купуват но 5тата вълна, след туй ближат люти рани.
Ами, Наско, с такова броене не съм се сблъсквала, не ми е понятно, съжалявам.Това е нещо, което няма общо с теорията на Елиот. Ще трябва да го гледам по-подробно, дано да го схвана. Но се опасявам, че няма да върши работа. Все пак благодаря за картинките.
Иначе за основния вълнови модел на Eлиот би могъл да прочетеш тук, например:
http://www.freetraders.eu/resources.php?id=31
Не съм фен на елиът...ползвам само базови неща от него...Ами, Наско, с такова броене не съм се сблъсквала, не ми е понятно, съжалявам.Това е нещо, което няма общо с теорията на Елиот. Ще трябва да го гледам по-подробно, дано да го схвана. Но се опасявам, че няма да върши работа. Все пак благодаря за картинките.
Иначе за основния вълнови модел на Eлиот би могъл да прочетеш тук, например:
http://www.freetraders.eu/resources.php?id=31
...това дето всички го пускате колко пъти се е случило по този начин на пазара за последната седмица
![]()
Милен Силянов от Free Traders, който е много добър вълновик, а също и страхотен трейдър, това със сигурност, преди време ни беше извадил една вълнова графика на развитие на световната икономика. Маркира ни вълните от началото на века (от Великата депресия) и черно на бяло ни показа, че днешната икономическа криза си е един закономерен процес, който просто е бил неизбежен и, ха, шок! , се подчинява на вълновата теория на Елиот. Наистина за нас беше шок - никога не би ми минало през ум подобно нещо. Пък на всичкото отгоре, като маркираше вълните на криза (на корекция на пазара, демекИ аз не им схващам някой моменти на вълните. Но тези дни гледах едно дискусионно предаване за балона при недвижимите имоти. И икономистите си бяха категорични, че това е явление, което не може да бъде подчинено и контролирано от никакви регулации. Просто си е пазарен механизъм. Та тогава направих аналогия със вълните на Дау и Елиът. Буквално един и същ механизъм. Само че описан по различни начини. При Дау имаме акумулация, последвана от импулсивно движение. При Елиът обикновено третата вълна е удължена. В нея може да има последователно няколко върха. И колкото от по-вещите съм питал, "ами тя може да е удължена, и да има 3, 5, 7 междинни върха.
Роля играе психологическия момент. Когато цената на един актив почва да нараства спонтанно. И участниците в пазара купуват стихиино. Някой се усещат и почват да продават. Но вълната на купувачите е по-силна от продаващите. Цената продължава да катери. Включват се нови играчи. До като не настъпи момента на свърккупено. По-предпазливите са продали още по време на 4тата вълна. Но тези които са продължили да купуват но 5тата вълна, след туй ближат люти рани.) ни предрече, че кризата ще продължи докъм двайста година на този век. Та да видим.
![]()
Силен метод е , но за съжаление е към групата методи, които искат точно око ...
и въпрос на фантазия малко .... Много е субективно при всяка ситуация ... затова не са за всеки методи от тази група
ivaceda (08-12-2012)