Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аааааа появяват се коментари в следващите постове, ама аз нали сега наваксвамАйде пак Добра вечер на Фсички
Ас пак скъсих ........ от гайдите.
Та Ели с номерцата - то това хубаво - две позиции и заключена между тях (ПОЧТИ ВИНАГИ) загуба ...
КОГА ще разберем, КОЯ позиция да затворим. Не си спомням да си споделила, колко опит имаш, МК дали си посрещала, затова питам ...
Иначе тая тактика всеки я е ИГРАЛ и сърбал .....
Иначе наздраве![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Последна редакция от hanuman : 20-10-2012 на 20:39
ЛакУмията, ТЯ, пущината ни пречи. Щото местим стопа близко и си джиткаме да правим оборот (спредове) за брокера, а ударените на (-) стопове си ги поемаме, като успокоение, че е можело да бъде по-зле.Маста, а какво ни пречи на нас, малките играчи, да си пуснем едни дългосрочни, стига да сме наясно какво би трябвало да се случва в определен период от време, и успоредно с това да си цъкаме по малко всеки ден, и да си прибираме профита?
И ако човек е наясно, че след импулс от пет вълни следва корекция от три - толкова ли е трудно да се закачиш и да си чакаш да се развие корекцията - че аз и стопа не бих местила на едни такива позиции - просто ще ги чакам да се развият.
Иначе аз в момента съм къс, стопове над 1.31, таргети - 1.2850 - 1.2780, че и на РЕДА 1.26666 (безименното)
Нетърпението също пречи една дългосрочна сделка може да се проточи и месец и доста повече даже,а ние искаме бързи печалби,но съчетано се получава добре.
Ами "ни" съм го възприела в бързината като "на нас" вместо като "нито".
Много ме боли от тези суапове - като оставя някой хеджирани позиции да ги "лекувам" на по-късен етап, суаповете, които ми начисляват влошават още повече положението - голямо бреме са. Едно време суаповете на мексиканското песо при делтата едва не ми занулиха сметката, бяха дългосрочни къси, хеджиращи и нямах време да търгувам през един период! И не знам защо при различните брокери са различни - при trader.bg се ядват, но при делтата е жив ужас, не мога да им хвана края как ги изчисляват, но много кастрят сметката, а и нямат положителен суап примерно на дългите EUR/USD както трейдъра. Ако е по-дългосрочна позицията и е къса може да ви изпапа половината печалба при някои от брокерите.
Какви номерца имаш предвид. Хеджирането има различни разновидности и е една от най-успешните стратегии във форекса - над 90 % успеваемост. Ако можеш да четеш на английски и искаш да се образоваш и повишиш доходите независимо от посоките и трендовете, ето малко просветни материали от мен:Айде пак Добра вечер на Фсички
Ас пак скъсих ........ от гайдите.
Та Ели с номерцата - то това хубаво - две позиции и заключена между тях (ПОЧТИ ВИНАГИ) загуба ...
КОГА ще разберем, КОЯ позиция да затворим. Не си спомням да си споделила, колко опит имаш, МК дали си посрещала, затова питам ...
Иначе тая тактика всеки я е ИГРАЛ и сърбал .....
Иначе наздраве
http://www.forexstrategiesresources....egy-sure-fire/
http://www.forexstrategiesresources..../78-wave-edge/
http://www.forexstrategiesresources....i/175-10-pips/
Омръзна ми да обяснявам как прилагам аз т.нар. хеджиране и колко опит имам, въпреки че не съм и длъжна да обяснявам; може да поразгледаш мненията ми назад. На мен ми върши доста работа след като понатрупах достатъчно опит (въпреки че не е нужно да имаш бог знае какъв опит).
Засега аз прилагам хеджиране за предпазване, нулиране и излизане на печалба от минусови сделки, които се превръщат в плюсови благодарение на хеджирането - това не съм го чела никъде, сама си го измислих и реших да го прилагам и напоследък ме изкарва на печалба от първоначално губещи сделки. Правя го с малки обеми - за проба. Но с по-големи обеми ще е същото.
Да, много ясно, че между двете позиции в началото е заключена загуба - не почти винаги, а винаги. Но тя се превръща в 0 или + с успешно затваряне първо на едната сделка (може и минусова да е), а след придвижване на курса в желаната и очаквана посока и на другата, така че първоначалната загуба да се нулира или излиза на печалба след затваряне на двете позициии. Всичко това се прави след добра преценка накъде ще върви курсът - въпросът пак се свежда до това, да познаеш накъде ще върви "курсо" и когато си достатъчно сигурен, да действаш. Просто уцелването на посоката се отлага за по-късен етап, вместо да сдадеш стоп, от което връщане няма. Сервирани на тепсия печалби във форекса рядко се случват, макар че в един от методите на хеджиране, за които съм дала линк по-горе се твърди точно това - този за гарантираните 10 пипса на ден в 90% от случаите/дните.
Ще взе ма да отворя една тема за "хеджирането" (като имам време и настроение и ако друг не го е сторил вече) да не бъркаме само еврото, че темата е доста обширна и важи за всички валути.
Последна редакция от Eli2356 : 20-10-2012 на 23:00
Хубаво нещо е хеджирането и наистина може да те предпази от големи загуби. СуперАми "ни" съм го възприела като "на нас" вместо като "нито".
Много ме боли от тези суапове - като оставя някой хеджирани позиции да ги "лекувам" на по-късен етап, суаповете, които ми начисляват влошават още повече положението - голямо бреме са. Едно време суаповете на мексиканското песо при делтата едва не ми занулиха сметката, бяха дългосрочни къси, хеджиращи и нямах време да търгувам през един период! И не знам защо при различните брокери са различни - при trader.bg се ядват, но при делтата е жив ужас, не мога да им хвана края как ги изчисляват, но много кастрят сметката, а и нямат положителен суап примерно на дългите EUR/USD както трейдъра. Ако е по-дългосрочна позицията и е къса може да ви изпапа половината печалба.
----------
Какви номерца имаш предвид. Хеджирането има различни разновидности и е една от най-успешните стратегии във форекса - над 90 % успеваемост. Ако можеш да четеш на английски и искаш да се образоваш и повишиш доходите независимо от посоките и трендовете, ето малко просветни материали от мен:
http://www.forexstrategiesresources....egy-sure-fire/
http://www.forexstrategiesresources..../78-wave-edge/
http://www.forexstrategiesresources....i/175-10-pips/
Омръзна ми да обяснявам как прилагам аз т.нар. хеджиране и колко опит имам, въпреки че не съм и длъжна да обяснявам; може да поразгледаш мненията ми назад. На мен ми върши работа след като понатрупах достатъчно опит (въпреки че не е нужно да имаш бог знае какъв опит).
Засега аз прилагам хеджиране за предпазване, нулиране и излизане на печалба от минусови сделки, които се превръщат в плюсови благодарение на хеджирането - това не съм го чела никъде, сама си го измислих и реших да го прилагам и напоследък си ме изкарва на печалба от първоначално губещи сделки. Правя го с малки обеми - за проба. Но с по-големи обеми ще е същото.
Да, много ясно, че между двете позиции в началото е заключена загуба - не почти винаги, а винаги. Но тя се превръща в 0 или + с успешно затваряне първо на едната сделка (може и минусова да е), а след придвижване на курса в желаната и очаквана посока и на другата, така че първоначалната загуба да се нулира или излиза на печалба след затваряне на двете позициии. Всичко това се прави след добра преценка накъде ще върви курсът - въпросът пак се свежда до това, да познаеш накъде ще върви "курсо" и когато си достатъчно сигурен, да действаш. Сервирани на тепсия печалби във форекса рядко се случват, макар че в един от методите на хеджиране, за които съм дала линк по-горе се твърди точно това - този за гарантираните 10 пипса на ден в 90% от случаите/дните.![]()
Така е.
Ами на който му се струва сложно и объркващо, да не го прави. За мен е печеливша стратегия. Важно е "текущ баланс" да расте - там е истината. Който търгува на МТ4 ще знае за какво говоря. Между другото при trader.bg така съм пуснала две насрещни позиции - евро/долар и долар/български лев, понеже там не предлагат насрещни позиции от една и съща валутна двойка и така се реят из пространството вече няколко месеца, понеже нямам време/настроение да търгувам и там, а и заключената загуба е голямшка, та се изискват повече внимание и усилия за зануляването ѝ. Като ми дойде вдъхновението някой хубав ден, ще ги оправям.
Лека нощ на всички все още присъстващи тук от мен!