ще си говорим след време. Защото математиката не лъже, само мислите на хората. Като не излезе системата и не е печеливша ще търся друга.Ето това което ти говоря за фиксирането. Математиката ще ти куца. Защото пазара не се движи по определена траектория.
Трейл стопа, като идея е готина. Цената ти минава определено разтояние и ако вземе, че върне и хоп и позицията ти се закрива. Не си изпуснал много. Обаче трейл стопа е фиксирана стойност и като такава той няма връзка с пазарната активност. И понякога ще е добре а в други път ще е повече от глупост. Давам ти и пример:
Имаш силно импулсно движение, в което средната стойност на баровете от преди импулса е между 5-10 пипса, а в импулса нараства до 15-20.
При такива движение корекциите може и често са повече от 10 пипса, и тогава трейл стопа ти се оказва глупост. Едно, че ще ти затвори позицията. където ни вали ни гърми, но отделно ще те лиши и от последваща печалба, ако разчиташ само на тази позиция и не използваш добавки и следващи входове.
Ето защо математиката е за счетоводителите, а търговците са тези които я пишем
Защото едните участваме на пазара и гледаме какво се случва, а не чакаме то да се случи защото сме решили че ще стане еди си как си
Ама точно математиката е в същността на форекса и на търговията. НА всичкото отгоре най добрите трейдъри са математици.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
И докога така ?! От система на система, като от индикатор на индикатор, ще изследваш и ще разбираш, че не работи и трябва друго да пробваш.
Ал Брукс е МД, Джо Рос e бил футболистДан Зангер е чист техник без каквато и да е математика и стремеж да вкарва пазара в рамка.
От общите ни познати, питай ги и ще видиш какво ще ти кажат. С математика ли работят и налагат ли тези фантасмагории които казваш
Или пък като онези другите, които били на периоди, щото пазара им се променял и сигналите им проваляли сметките![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ами аз познавам доста по добри трейдъри от общите ни познати. И от една фирма цялата с трейдъри, най добрите са математици и то от ПловдивИ докога така ?! От система на система, като от индикатор на индикатор, ще изследваш и ще разбираш, че не работи и трябва друго да пробваш.
Ал Брукс е МД, Джо Рос e бил футболистДан Зангер е чист техник без каквато и да е математика и стремеж да вкарва пазара в рамка.
От общите ни познати, питай ги и ще видиш какво ще ти кажат. С математика ли работят и налагат ли тези фантасмагории които казваш
Или пък като онези другите, които били на периоди, щото пазара им се променял и сигналите им проваляли сметките.
Не разбирам защо трябва да налагаш твоя тип търговия и да казваш че друг не работи???
Аз преди търгувах печелившо. От както взеха да ми говорят глупости хората от тогава не търгувам печелившо. Аз съм си виновен щото не трябваше изобщо да слушам.
Ама викам те печелят , сигурно разбират. Макар че това е супер грешно, поне за форекса.
Ти си имаш твоя мозък в главата и той мисли по един начин. Моя мисли по друг. Аз като намеря добра система за мен си ще печеля. И не го вярвам това а го знам.
И сега това правя. По мой си начин, защото хорските са пълни глупости.
Къса от 3893 и затвори на 3874..
не налагам моя тип на търговия, обяснявам как стоят нещата. а преди, ако си печелел толкова добре, то нямаше да слушаш други. за да си слушал е било защото не си бил уверен в това, което си правел и е имало причина за това. след като си бил печеливш, върни си старият метод на търговия.
на мен също ми приказват разни теории и ми развиват, че търговията по фундамент била по-добра и други алабаланици. защо не ги слушам. защото съм уверен в това което правя и знам как стоят нещата. и в същото време не отхвърлям търговията по фундамент и без графики, защото някои и от това печелят. но на мен не ми допада този стил.
сега ако някой каже че търгува по някакви предсказания било по фибота и разни лъчи и т.н. директно ще го отхвърля защото това директно показва, че той си няма и понятие от пазар.
още при идеята за техниката, че се била използвала за предсказване, ще го оставя да си пасе трева и да не ме занимава :d
хахаха, е то може и така да е. И аз със сигурност съм бил неуверен. Ама куха лейка се пълни лесно. Пълната по трудно.
Сега като е пълна е трудно да намеря оначи печелифша стратегия, дето вече не помня как изобщо беше и дори да помня няма да се получи.
Значи си я карал на късмет. Нямал си изграден план за действие. И резултатите ти може да са били напълно на късмет. Просто си попаднал в печеливша серия.
Дори когато си наясно какво правиш има голяма доза риск. А когато не си наясно е вече фатално.
докато се джафкате момчета, нашата дама дръпна нагоре
аз пуснах дълга на 3901
15:46
стоп на 3920
+19 пипса
за сега
16:02
стоп на 3925
+24 пипса
16:06
стоп на 3930
+29 пипса
16:11
стоп на 3935
+34 пипса
16:12
стоп на 3945
+44 пипса
16:15
това беше..... бутна ми стопа на +44 пипса
Последна редакция от plovcity : 15-03-2011 на 16:17
лелееее, дамата е в цикъл...... полудя
40 пипа ги нема за нищо в рамките на няколко минутки
двойката влиза в рейндж.... 1,4030 - 1,3740 според мен.... предстои да пада