големите ще определят тренда ние само можем да гадаем предварителноДизеле, Сега дребните участници на пазара от цял свят, като тебе и мене си мислят така. Голямата питанка е дали и едрите играчи го виждат по този начин. И това май ще стане ясно с отварянето довечера - ако наистина ще обръщаме толкова мощен и стабилен тренд би трябвало да има 1. Сериозен гап (нагоре) и 2. Тоя гап да остане незатворен в рамките на сесията. И 3. Когато твоите хора от Лондон отворят да продължат започнатото от азиатците ... Иначе, само ще сме си мислили и надявали, че сме видяли дъно. Защото ти в случая, ако допуснем, че аз и ти и дребните влияем на цената, не си активен участник - нямаш поръчки, които да дърпат пазара нагоре - обратно имаш поръчки под пазарното ниво (кофти, ама т'ва са тези, които ти нулират сметката). Та пак идваме до онези дето ще сложат бай-стопове, стоп-лос-ове или директно да затварят къси позиции и да се повторят онези 200 пипа от 29.06
поемаме риска да се качим и чакаме ако стане правим пачка ако не пием една студена вода и продължаваме
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Дизеле, Сега дребните участници на пазара от цял свят, като тебе и мене си мислят така. Голямата питанка е дали и едрите играчи го виждат по този начин. И това май ще стане ясно с отварянето довечера - ако наистина ще обръщаме толкова мощен и стабилен тренд би трябвало да има 1. Сериозен гап (нагоре) и 2. Тоя гап да остане незатворен в рамките на сесията. И 3. Когато твоите хора от Лондон отворят да продължат започнатото от азиатците ... Иначе, само ще сме си мислили и надявали, че сме видяли дъно. Защото ти в случая, ако допуснем, че аз и ти и дребните влияем на цената, не си активен участник - нямаш поръчки, които да дърпат пазара нагоре - обратно имаш поръчки под пазарното ниво (кофти, ама т'ва са тези, които ти нулират сметката). Та пак идваме до онези дето ще сложат бай-стопове, стоп-лос-ове или директно да затварят къси позиции и да се повторят онези 200 пипа от 29.06
Интересно, защо мислиш, че трябва да има гап при обръщане на тренда? Никъде не виждам по графиката не Е/Д, подобно нещо, да е задължително.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
ще ги държа позициите без проблем защото другия бонус август ще е по друга сметка и с него мога да си скалпирам ежедневно а тези да си стоят
не ми е проблем чакането
----------
стига с това на дребно 6 месеца се мотам да хвана 20 пипа на ден да сменим малко ситемата да погледнем на големите графики
незнаеш заека къде се крие
и кат я смени , колко пипа хвана за седмица ?.................................
Да кажа пак, че не съм експерт, професионалист и просто изказвам мнението си.
Та си мисля, че сме на ниво, на което освен техника и фундамент влизат със сериозен дял психологически елементи - основните за форекса - страх и лакумия. А моето разбиране за формиране на гап е, че гап се получава, когато има много поръчки в една и съща посока, направени когато пазара не работи. Моля, ако някой има по-точно обяснение на гаповете да сподели.
А ако, както казва Дизела, сме достигнали дъното е нормално множество дребни участници, вкл и аз да искаме да купим от ниското. Надеждииии, яхти и бентлита
![]()
мисленето ти е сгрешено.
дали ще е по-голяма ? 30 пипа дневно са 600 пипа месечно приблизително. твоя таргет е 1.26 т.е 300 пипа, което би трябвало да се случи до края на тази седмица. иначе си назад![]()
много ясно като ударим 1.45 ще видят те как се правят пачкитеДа кажа пак, че не съм експерт, професионалист и просто изказвам мнението си.
Та си мисля, че сме на ниво, на което освен техника и фундамент влизат със сериозен дял психологически елементи - основните за форекса - страх и лакумия. А моето разбиране за формиране на гап е, че гап се получава, когато има много поръчки в една и съща посока, направени когато пазара не работи. Моля, ако някой има по-точно обяснение на гаповете да сподели.
А ако, както казва Дизела, сме достигнали дъното е нормално множество дребни участници, вкл и аз да искаме да купим от ниското. Надеждииии, яхти и бентлита
после бентлита, яхти, острови и така
----------
този таргет не е актуален вече 1.4 е таргета
всеки ден 30 пипа трудно се хващат има и взети стопове доста често![]()
КинО, просто моето мнение е, че не е нужен гап, за да потеглим нагоре. Трендът може да се обърне и без гап. Под 1.22, Русия купуваше евра, преди това около 1.23 BIS купуваха, но ще се види, когато отвори пазара.
а и ШНБ купуваше евра преди два дни излезна информация аз я бях постнал
в петък и фондовете взеха да купуват както се казва големите напазариха супер евтино и към върха 1.45 и по-високо може да отидем