здравей това какво означава
би ли го обяснил ако имаш желание разбира се
ще е интересно да науча нещо
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
някои може ли да одари едно рамо опитвам се да си настроя индикатора за сесийте
така ли са часовете
asia 01:00-10:00
europa 07:00-16:00
usa 14:00-23:00
или с един час напред всичките
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз ползвам този сайт
http://forex.timezoneconverter.com/?...=Europe/Sofia;
Имаше и за борсите такъв сайт,ама ми е на другия компютър и сега не ми се търси
Не знам аз предпочитам да взема 20 пипса или да загубя 10 а не да чакам печалба от 400 или загуба от 200 в продължение на седмициТова е факт, но от друга страна няма как при тези обеми да се манипулира пазара в рамките на по- дългосрочен план, което е камък в градината на интрадея. Обиране на стопове, чертане на разни фигурки по малките графики, които после се оказват нещо друго и тн приоми са си в рамките на нормалното и има фондове, които разчитат точно на това.
Според мен второто. Скалпингът иска много време, нерви и висене и в дългосрочен план все някога идва голямото осиране. Лонг-търм търговията предполага повече дебнене, повече търпение, но сумарно по- малък риск (това е дискусионно и зависи от човека) и по- устойчиво нарастване на акаунта. С едни Е10-20К може да се направи доста, без да си скъсяваш живота и да се превръщаш в роб на пазара.
П.П.: Щом интрадей търговци решат, че е време за дългосрочна контра, значи чакаме още поне 2-3 фигури надолу. Не е заяждане с Коцето или Дизела, просто наблюдения. Сентиментът е показателен за нагласите на дребните рибоци в момента, което от своя страна е контра-показателно за вероятната посока.
ivaceda (12-07-2012)
Анадър, привет!
Погледни го така, необременено от теории, заплетени термини и безсмислени анализи - от началото на годината имаме един хубав бичи тренд (1,26/1,35 грубо), който дава доста добри възможности (корекции) да събереш обем и поне още толкова да излезеш близо до върха. Следва падане до 1,23 (пак грубо), което е доста еднопосочно и трябва или да скочиш, да затвориш очите и каквото стане, или да го отиграваш по- умерено, но с по- големи цели. Дори и да си се включил при пробива на 1,2630 (предишното дъно), пак имаш 3 фигури надолу, което не е крайно зле. После имаме още едно доста насечено покачване от 1,23 до 1,2750, което е сравнимо с покачването от 1.26 до 1.35, т.е. дава доста възможности за добавка и изход близо до върха, но от друга страна е доста по- малко като фигури. От 1,2750 сме пак надлу, колко ще разберем тепърва. До тук станаха 4 не лоши движения в рамките само на 7 месеца. Сравнено с предишни години (от 2008ма насам), това дори е зле. Преди 2008ма играта беше друга.
Ако правилно съм те разбрал и съответно съм ти отговорил правилно, имах предвид, че на годишна база имаш няколко подобни трендчета, които с добър риск мениджмънт и правилни добавки биха били доста по- доходоносни и спокойни за търгуване, отколкото ежедневното блъскане по малките графики.
Ако обаче ме питаш как решавам да купя или продам, то честният отговор е само един - интуиция. Който ти каже обратното и докаже убедително, че печели, значи е лъжец, опитващ се да се прави на интересен, като ти хвърля пепел в очите. Гледам графики, зяпам тейпа, чета новини, но преди всичко разчитам на себе си и на вътрешното си чувство. Останалото са патерици с относителна релевантност към желания краен резултат.
благодаря за хубавият отговорАнадър, привет!
Погледни го така, необременено от теории, заплетени термини и безсмислени анализи - от началото на годината имаме един хубав бичи тренд (1,26/1,35 грубо), който дава доста добри възможности (корекции) да събереш обем и поне още толкова да излезеш близо до върха. Следва падане до 1,23 (пак грубо), което е доста еднопосочно и трябва или да скочиш, да затвориш очите и каквото стане, или да го отиграваш по- умерено, но с по- големи цели.
в интерес на истината не очаквах да ми отговориш
изненада ме , при това приятно
да знаеш че съм го копнал
работя по минутни графики , и големите фреймове не ме вълнуват , от 2008 година насам
Все пак се радвам , че за краткият си престой тук , видях и смислени мнения
Както си и мислех , стар боец си ти , с опит голям :-)
Още веднъж ти благодаря![]()
Последна редакция от another : 11-07-2012 на 23:43
Добрю ютрю
КаВе, ПРОЦЕДИРАНЕ и опит за ПРОГЛЕЖДАНЕ !!!
Успех на ХОРТА !!!![]()
добро утро
обърната главица рисува в момента на 30 мин
2288 иска да пипне с нея
сега тръгва![]()