То това е единствения критерий за успешност.Както каза белята, много по-важно е процентното нарастване на капитала за съответен период, и дали това може да го постигнеш, независимо от величината на акаунта (тук опира до сивото у чутурата и здрави, стегнати мъди). Моето скромно мнение по този начин определя добрия/професионалния тредърецТака че УСПЕХ и бой по пазара
Минусите за неразривна част от търговията,като разходното перо във всеки бизнес![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
D-12 (11-08-2013)
ето от тази гледна точка губят повечето трейдъри
че не си признават грешките а ми ги сравняват с някакви минуси
нямам думи как да ви обясня по друг начин
“Няма никакво значение дали си прав или не. Важното е колко печелиш, когато си прав и колко губиш, когато грешиш”
требе на печалбичката да се набляга
и риска да е дотолкова ограничен, че да можем да увеличим капиталеца преди да го изгубим![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Spekulanta (11-08-2013)
обосноваването на всеки минус с промяна в пазарната ситуация си е чисто оправдание и самозалъгване
а това (обикновено) се случва доста по-рядко отколкото грешките
----------
идеята е, че ако се прави истински реалистичен план за парично управление и нарастване на капитала трябва и двете възможности да се калкулират
игнорирането на което и да е от двете може само допълнителни загуби да ни донесе![]()
Е да аз лично от новия Бонукссс който дойде
миналата седмица сключих няколко сделки не казвам че нямах
и губещи но приключих седмицата на +![]()
“Няма никакво значение дали си прав или не. Важното е колко печелиш, когато си прав и колко губиш, когато грешиш”
kypa, а бе калкулираш минуси защото нямаш нужните знания за да го избегнеш....![]()
Spekulanta (11-08-2013)
Абе то ако си такъв традер, който калкулира само плюсови сделки (ай 90-95% да са), то с гордост може да кажеш, че си е*ал мамата на пазара и самия пазар, и отпред и отзад и у главата си ги мандрасал. Ще се убият да те търсят за портфолио мениджър!(Тук искам да вмъкна непреходната сентенция на г-н Петко Бочаров - ДА, АМА НЕ!) Ама де що съм чел за разни бележити инвеститори, не съм попадал на такъв. Навсякъде споменават, че загубата е неизменна и истината е да ограничаваш величината на минуса и да оставяш печалбите да растат. Ама тя вселената безкрайна, пък аз съм малка душица и мозъка ми ограничен откъм възприятия. Може и да се е пръкнало и да вирее такой чудо, което само да прибира от пазара![]()
ДИСЦИПЛИНА - щото г*з глава затрива!!! В г*з насила може да вкараш, но в главата не!!!
"Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти немаш право да решаваш!" - Тато
"Интелигентният инвеститор е реалист, който купува от песимистите и продава на оптимистите." - Бенджамин Греъм
“Големите умове обсъждат идеите, средните - събитията, а дребните - хората.” - Елинор Рузвелт
"Вие като сте толкова умни, защо аз съм толкова богат?" - Уорън Бъфет
"Пазете си капитала, защото без капитал на борсата е като без к*р и капитал в бардак!" - Доктор-Ът
"Докато маржин кольо е далеч всичко е под контрол!" - Дизела
2014 "-18.4%"; 2015 "-1,4%"; 2016 "-48,6%"; Келепир 2017 "+9,9%"
От мен ЛЕКА НОЩ! Отивам да си измия зъбите, моите и на детето и да се готвя за една кютек-мариз-патаклама с Джет Ли и Джейсън Стейтъм по ТВ.
ДИСЦИПЛИНА - щото г*з глава затрива!!! В г*з насила може да вкараш, но в главата не!!!
"Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти немаш право да решаваш!" - Тато
"Интелигентният инвеститор е реалист, който купува от песимистите и продава на оптимистите." - Бенджамин Греъм
“Големите умове обсъждат идеите, средните - събитията, а дребните - хората.” - Елинор Рузвелт
"Вие като сте толкова умни, защо аз съм толкова богат?" - Уорън Бъфет
"Пазете си капитала, защото без капитал на борсата е като без к*р и капитал в бардак!" - Доктор-Ът
"Докато маржин кольо е далеч всичко е под контрол!" - Дизела
2014 "-18.4%"; 2015 "-1,4%"; 2016 "-48,6%"; Келепир 2017 "+9,9%"