Няма смисъл да влизаме в безсмислени дискусии, разбра ме какво имам предвид.И за фючъра има толкова ефект. HFT обират само фракциите, не цели тикове. А за форекса пък въобще няма какъвто и да е ефект.
Другото е, че ако не можеш да биеш спреда на брокера(което е много много повече от невидимият ефект на HFT) , значи правиш нещо друго, но не и търговия.
Ако не биеш 5 пипа на сделка, няма смисъл да си на пазара. Говоря примерно на евро/долар. Евентуално някакви мартингейли и успешни/неуспешни поредици могат да те спасят временно.
ХФТ-тата премахна онази плътност, която имаше преди, да се придвижи от точка А до Б за примерно 5 мин, сега директно се прехвърля в няколко тика 5-6 пипа отлконение на чистите движения.
Не твърдя, че е лошо или добро, просто казвам, че е различно.
Как сте агънца???
Зарадвахте ли нечия трапеза?
ОпаАааа! Някой юдеин май натисна червеното копче. Плахо, плахо с вероятна цел 1,3035 и импулс да стигне до там от 1,3074. Това са нива където според мен индикаторджиите са си сложили стоповете.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Иска да е винаги в добро настроениеПо-важно е какво касираш, а не какво процедираш
http://forex-animals.com/Га тоз форум не БАЦА
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
тези неща са доста спорни дали е по лесно или по трудно. Спреда е 1.5 на евро долар преди 10 години е било 3-4.. Което толквоа много те връща назад че не е истина. Да не говорим че малките трейдъри дори не би трябвало да поглеждат малките графики и 5-6 пипса не могат да те сбъркат по никаква причина.Да бе да, само дето сега има високочестотните търговци, които се навират между отделния търговец и пазара и събират импулсите.
Преди на пробив се хващаха 6-7 пипа, сега има 5-6 пипа забавяния или ако си на чакащи ордери, те събират сума тикчета, дето, я са пробив я не. Пазара става все по-труден за отделния търговец.
А ако се научиш на дисциплина и търпение не виждам кое му е трудното изобщо с трейдинга. нали освен дисциплината и търпението![]()
Бе и аз искам да мачкам на Холи Пиирс циците, но само на искане ще си остана май
Moже и да не дава вече. Сега след това двойно съно, нищо чудно да се стрелне нагоре![]()