Хепи,виждам,че обсъждате последните няколко свещи на часовата графика.Ето моето мнение:
Според "класиката",тези дълги опашки отдолу означават силен купувач,който купува на определено ниво и не дава цената да пада.Тука не е точно така:
На малките фреймове-М1- имаме низходящ тренд с форма на "пила"-цената пада,но на всяко следващо дъно някой пак мощно купува.
Значи,според мен,в момента наблюдаваме "умен","смарт" купувач,който е достатъчно силен,за да вдигне цената,но предпочита да купува на части,все по-ниско и по-ниско.Е,май обръща вече...![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Бая се замислих като върна пак до фигурата дали да не го купя пак ама все едно щях да дам 200 пипа стоп а не 20![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Айде пак да повторим какво каза ти:
След няколкото бара с долни опашки трябва да тръгне наобратно малко или много. Но на кой тайм фрейм??? И дали това правило не се нарушава редовно на всичкии фреймове? Върни се оня ден на Н1 (04 февр.) и ще видиш същия "ненормален" модел на баровете около 15 ч българско време............. принципно свещите са създадени да отразяват "здрав, чист" пазар, без намеси и манипулации. След няколко бара с тези долни опашки, теоретически се формира подкрепа и цената трябва да отреагира, като поне реагира, ако не обърне за повечко. При положение, че нивото се подминава, на мен лично това ми говори за манипулации и това въобще не ми харесва, защото всеки опит за намеса в природните закони се наказваНадявам се, обясних разбираемо мислите си. Ако не, питайте,
Няма как да не знаеш, че това правило има безброй изключения,погледни която и да е графика, вкл. на Н1 и моментално ще откриеш сума ти такива "противоестествени" примери като сегашния. И може да не тръгне веднага накъдето трябва, а след известно време, така че опашките се явяват нещо като предвестник на бъдещото движение, но не непременно непосредствен предвестник, а понякога и нищо не се явяват. В случая са няколко и са невероятно добре изразени спрямо тялото на свещта, та по-вероятно е да се явят предвестник на нещо, даже на нещо голямо... или като онзи ден - на нищо от това, което се очаква.
Последна редакция от Eli2356 : 06-02-2013 на 16:59
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Аз пуснах едно леко селче на 24 със стоп 30 пипона за проба ново дъно![]()
Хепи,виждам,че обсъждате последните няколко свещи на часовата графика.Ето моето мнение:
Според "класиката",тези дълги опашки отдолу означават силен купувач,който купува на определено ниво и не дава цената да пада.Тука не е точно така:
На малките фреймове-М1- имаме низходящ тренд с форма на "пила"-цената пада,но на всяко следващо дъно някой пак мощно купува.
Значи,според мен,в момента наблюдаваме "умен","смарт" купувач,който е достатъчно силен,за да вдигне цената,но предпочита да купува на части,все по-ниско и по-ниско.Е,май обръща вече...
petar, благодаря за включванетопод "пила" приемам, че имаш впредвид с разширяващи се граници отгоре надолу. Тази характеристика аз не я свързвам с нищо и честно, казано, не знам какви са характеристиките и особеностите й. Откакто започнах дискусията, разсъждавам върху коментарите и вследствие на това осъзнах, че всъщност опашките на въпросните кендъли са с по-високи дъна, а това май го няма точно в такъв вид в класическите японски теории, за което до момента въобще не се бях усетила. Обичайно като видим опашки и реагираме, но явно си има и особености при тях. И тук по всяка вероятност влиза със значението си поста на колегата с "рейнджов" привкус
А твоя умен купувач явно си понакупи, или пък изчаква още нещо
Този така наречен тренд тип "пила" има ли си някакви по-особени характеристики, освен формата?