Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
то точно това става повечето случай ...променя се ПАто на някакъв инструмент и после трябва да се сменя и подхода иначе зануляване идва .....
Build your own dreams, or someone else will hire you to build theirs ...
Не означава, но впредвид, че хора движат пазара, а човешките емоции винаги са били едни и същи, то с доста голяма увереност можем да приемем, че придобитите умения ще важат и занапред. По един или друг начин докато има форекс пазар парите ще отиват при трейдърите, които са си написали домашното![]()
Тънкия момент,е кога да сменим подхода.,че да не почнем да губим.Но то обикновено е много показателно.Когато след продължителен период на печалби изведнъж се получи изненада и затрием 50% от печалбата.Тогава трябва да се спре и да се чака толкова време колкото преди е вървяло надобре и да се следи за ясни сигнали,че пазара се възвръща към обичайното състояние![]()
ами това е въпрос за един милион долара дето викат ,че даже и за повече в случая ....Тънкия момент,е кога да сменим подхода.,че да не почнем да губим.Но то обикновено е много показателно.Когато след продължителен период на печалби изведнъж се получи изненада и затрием 50% от печалбата.Тогава трябва да се спре и да се чака толкова време колкото преди е вървяло надобре и да се следи за ясни сигнали,че пазара се възвръща към обичайното състояниелошото е че като падне една сметкка на 50 % трябва да се правят вече 100% на 50те за да се върне в изходно положение ....
![]()
stts, знаеш ли че съм стигнал до извода,че процентите нямат никакво отношение към търговията.
100-те процента не са никакъв проблем.Въпроса е в това каква е сумата
Аз съм затрил много сметки,около 15 ,но нямам нито една от тях която да не съм удвоил най-малко.Проблема обаче е че самото удвояване на една мижава сметка не носи добра печалба.Така след време като нарастне сметката и се уверя, че има добри печалби вече немога да удвоявам така и почвам да губя.Извода е че се печели тогава когато не ти пука за загубата.Но не просто на тука има тука нема,а пак си има анализ и правила,но се поема риск .А когато става въпрос за повече пари се правят глупости.Или се рискува прекалено много(алчност) или се предприемат твърде превантивни мерки(страх)![]()
наистина е така ....над това съм се замислял много.... всичко в един момент опира до емоциите и единственото което на мене ми изглежда да е разрешение, е при търгуване на сериозни суми да има много много ясни условия за натискане на бутона ...иначе става както казваш ... страх ,притеснение и после съм се чудил , как съм ги пускал такива глупости ....че затова ясни ама много ясни сетупи според мене за сериозните лотове ....stts, знаеш ли че съм стигнал до извода,че процентите нямат никакво отношение към търговията.
100-те процента не са никакъв проблем.Въпроса е в това каква е сумата
Аз съм затрил много сметки,около 15 ,но нямам нито една от тях която да не съм удвоил най-малко.Проблема обаче е че самото удвояване на една мижава сметка не носи добра печалба.Така след време като нарастне сметката и се уверя, че има добри печалби вече немога да удвоявам така и почвам да губя.Извода е че се печели тогава когато не ти пука за загубата.Но не просто на тука има тука нема,а пак си има анализ и правила,но се поема риск .А когато става въпрос за повече пари се правят глупости.Или се рискува прекалено много(алчност) или се предприемат твърде превантивни мерки(страх)![]()
Последна редакция от stts : 30-08-2013 на 01:16
Aбсолютно така е, но за съжаление и тук удряме греда - точното и абсолютно обективно дефиниране на входовете е изключително трудна и дори може би невъзможна задача. И пак се връщаме на квадрат 1 където трябва да си обрабитил себе си за можеш да печелиш и редовно и достатъчно.наистина е така ....над това съм се замислял много.... всичко в един момент опира до емоциите и единственото което на мене ми изглежда да е разрешение, е при търгуване на сериозни суми да има много много ясни условия за натискане на бутона ...иначе става както казваш ... страх ,притеснение и после съм се чудил , как съм ги пускал такива глупости ....че затова ясни ама много ясни сетупи според мене за сериозните лотове ....
bombe (30-08-2013)
Точно това е уловката. Хората като затрият 50% увеличават риска, за да върнат 100%, а не става така.