Имаш ли идея защо е толкова ниска, не си повече от 1:2 нали?
Имаш ли идея защо е толкова ниска, не си повече от 1:2 нали?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (01-02-2014)
При много нисък обем - 0,04 може да се влезе и в 5-6 сделки. Загубата ти е 8 долара при 200 пипса в противоположната посока. С две думи - безразлично ти е дали ще загубиш. Проблема е да започнеш да прибираш и малки печалби -2-4 долара, защото това е по труднос вдигане броя сделки обикновено не е убаво да се вдигаТака ограничаваш и времето на сделката. Въпрос на психология
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
ку знам логиката и ми се струва достатъчно реалистична изпълнявам лесно дажеза ко точно става въпрос
![]()
то на дневна и сигнала се развива дълго време и лимита докато ти дойде пак ще мине доста време........................................ .................................................. ................................................
Aз пред последните 2 месеца разбрах, че винаги мога да получа и още нещо и съм отворен към нови идеи, които бих могъл да вкарам в употребаОт другата тема - да, но всичко с което се сблъскам мисленето ми е такова, че веднага му виждам слабите страни, колко изпълнимо е и какъв потенциал има. Всеки месец почти тествам по нещо ново, което ме заинтригува, например днес, печеливша система, но по-зависима от периода, в който е пазара и съответно се отказах. Всяка една разумна идея съм склонен да я оценя по достойнство макар да знам, че нищо повече не ми е необходимо.
А същия въпрос към теб?
Проблема е, че не срещам такива идеи
А това с виждането на слабите страни не е гаранция
Ти как разбираш дали едно нещо ще работи или не ?
----------
Дали можеш да изпълняваш нещо по зададени критерии. Щом можеш, не би трябвало да ти е толкова ниска успеваемостта![]()
критериите убаво... ама само с критерии май няма как да станещот винаги има едно преценяване на ситуацията, "за" и "против" сделката, посоката, възможностите... не винаги всички критерии са изпълнение и не винаги, когато са изпълнени голяма част от тях трябва да се взема сделка
![]()
Разбираемо е ако си работил по системата година-две както и азAз пред последните 2 месеца разбрах, че винаги мога да получа и още нещо и съм отворен към нови идеи, които бих могъл да вкарам в употреба
Проблема е, че не срещам такива идеи
Много лесно разбирам, пробвал съм какви ли не методи през годините, това което съм се научил да правя най-добре е да оценям потенциала на дадена система чисто статистически и механически като изпълнение. След преглед на няколко произволни месеца по зададените критерии за вход разбираш както дали работи за произволен период системата, така и дали може да бъде обективна и подходяща за бактест. След като знаеш през какво съм минал, както предполагам и ти, не разбирам какъв може да е проблема да оцениш потенциала на даден план за търговия??А това с виждането на слабите страни не е гаранция
Ти как разбираш дали едно нещо ще работи или не ?
Има много стратегии, с ясни правила и критерии и са доста печеливши. Проблема идва от неконтролираните емоции на трейдъра и така той губи пари.Дали можеш да изпълняваш нещо по зададени критерии. Щом можеш, не би трябвало да ти е толкова ниска успеваемостта
Ще ти дам тогава няколко примера с картинки и правила, и ти ще ми кажеш има ли проблем и какъв е точноРазбираемо е ако си работил по системата година-две както и аз
Много лесно разбирам, пробвал съм какви ли не методи през годините, това което съм се научил да правя най-добре е да оценям потенциала на дадена система чисто статистически и механически като изпълнение. След преглед на няколко произволни месеца по зададените критерии за вход разбираш както дали работи за произволен период системата, така и дали може да бъде обективна и подходяща за бактест. След като знаеш през какво съм минал, както предполагам и ти, не разбирам какъв може да е проблема да оцениш потенциала на даден план за търговия??![]()