и отеба 150 пипа ап шот макадаката ти вика сел от 52 ? и са ко праим кат стигна само до 5185 и обърна ? гризем ноктета и чакаме па да иде до 52 ли ?MAK стандартни настройки както ти го дава мт4 , така го използват всички големи трейдъри и преди всичко само него използват. Обучението е за технически анализ, основите и правила, Използване на МАК игра на дивергенции кога и как се играят . Вълни-основи на броенето , времева корекция което е най важното за тях. и т.н .Ами в 90% от случаите слагам стоп, защото именно стоп-а ми е мястото където ако удари трябва да обърна позицията. различно е , Ето примерно сега имам чакаща поръчка на 5200 при кабела за продажба , без стоп ,защото очаквам да стигне до там и да падне веднага след което, НО ако пробие 5200 може да стигне до 5250-5300 и после ще се върне да тества 5200 при което ще си затворя на 0 ,за това на някои поръчки не слагам стоп.НО предимно слагам.![]()
Последна редакция от greedy : 20-03-2013 на 23:19
Emil Enchev (20-03-2013)
опадаха ми веждите от тези думички
направо нямам думи
остана да ги обясниш...вземи и тема да си спретнеш най-добре
ии да не започнеш да скромничиш![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Хич няма да скромнича. Аз съм писал за това и друг път.
Първо - говорим за интрадей търговия. В зависимост от очакванията ми на пазара, отварям с един инструмент, например EUR/USD и ако нещата се развият краткосрочно не в моя полза, локирам със същия инструмент и със същия размер, но в обратна посока. След това чакам съответните върхове или дъна и затварям съответно едната и другата позиция. Стопове не слагам защото аз съм си стопа. При интрадей аз не ставам от платформата. Локирането ми е застраховка, че все пак, ако нещата не протекат по моя сценарий, няма да излеза от търговията само с обран стоп...
Второто - говорим за суинг търговия. В зависимост от очакванията ми на пазара отварям позиция с един инструмент EUR/USD и друга с друг инструмент - USD/CHF в посока обратна на първата. Разбира се - избирам първо посоката на тренда на инструмента, за който съм по-сигурен и отварям в тази посока...И така - при такава стратегия търпелииииииво си чакам развитието на нещата, може и дни наред и съответно си затварям това, което идва на печалба в желания от мен връх или дъно....
И при двата случая съм спокоен, че имам търговия с положително математическо очакване, което е много важно като общ подход към трейдинга
Това е накратко. Ако нещо не е ясно - питайте!![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
А ти що влезна ли му някъде на нещо ? това че не си е взел поръчката от идеалното място показва че няма сила дори да корегира както трябва
Bibco,
в общи линии ми е ясно ...но... пробвала съм - не е за мен !
зациклих с минус и в двете сделки ...и беше убийствено за мен
проточат ли се нещата и по-добре да ме няма
точно това му е хубавото на трейдването...всеки сам се нагажда![]()
не съм му влезнал никъде щото днес ми е дъждовен и ден за пиене на бира да речемосвен това не търгувам кабел
ама ти видях високопарните писания и реших да го погледна , та да се просветя малко, че съм баси задръстеняка да гу ева .....
ПП като поразгледах и твоето х4 моем и на едно леко басче да се хванем с тебе , че как нема силици кабелот ако иде до 1.52 ше си отпраши поне до 1.5315-20 , ма теб тва не те ебе шот ти ги разбираш много и естествено трейдваш без стопове...................
Последна редакция от greedy : 21-03-2013 на 00:15
А, това с двата минуса и при мен се е случвало...Особенно лошо е, когато имаш голяма ножица между купен връх и продадено дъно. Трябва да имаш желязно търпение.....
Но съм си правил статистика, че ако карам със стоп-лосове губя повече. понякога много повече, а това не е гуд, нали
Права си, че всеки се нагажда според аршина и темперамента си. Ти ме попита - аз ти разказах.
Хайде - със здраве - до утре!
Играя със отложени ордери защото не дремя цял ден в форекса да гоня всяко движение. След това играя това което зная как се играе , А Ако понякога пазара не е взел някой ордер за 10-15 пипса не е болка за умиране. Това на първо четене , Точно за кабела сме в първа вълна която хванах от самото дъно , и едва ли при пробив още ще изкара 120 пипса понеже няма импулс нито на м5 нито на м15 нито на м30 . Аиде със здраве,не съм му влезнал никъде щото днес ми е дъждовен и ден за пиене на бира да речемосвен това не търгувам кабел
ама ти видях високопарните писания и реших да го погледна , та да се просветя малко, че съм баси задръстеняка да гу ева .....
ПП като поразгледах и твоето х4 моем и на едно леко басче да се хванем с тебе , че как нема силици кабелот ако иде до 1.52 ше си отпраши поне до 1.5315-20 , ма теб тва не те ебе шот ти ги разбираш много и естествено трейдваш без стопове...................
Ако не бързаш да печелиш - може. Обучение, сработване на стратегия и чак тогава може и с по-малко дори![]()
Спокойно,не е болка че си затрил много сметки,лошо е ако си затрил много пари.С времето нещата ще си дойдат на мястото.Но ако отначало почне да се хлътва с големи суми и се мисли хазартно тогава е зле и по-добре да не се захваща човек с тази дейност .
Отначало хранех едни илюзии че със 20-30 долара сметка ще ги направя милиони.![]()