Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
3.5-4 някъде. Иначе след втората и половина някъде вече бях на нулата. Те тогава бяха и именно периодите когато спря да ми пука, че губя(мнооооого грешно) и бях спрял да обръщам внимание на парите, а си гледах пипсовете (абсолютна простотия).
Но моето време не е като твоето сега. Ти си много по облагодетелстван. Аз като започвах 2008-ма началото, още Гугъла не беше запознат какво е прайс екшън. Джо Рос беше просто някакъв автор със кофти стари графики от преди десетилетия, а Ал Брукс въобще не съществуваше и всичко в нета на което попадах бяха индикатори и хора индикаторджии![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Nasko (26-01-2013), hanuman (26-01-2013), Ratetouilli (26-01-2013)
Мислил ли си алтернатива, ако сетъпите които ползваш спрат да дават3.5-4 някъде. Иначе след втората и половина някъде вече бях на нулата. Те тогава бяха и именно периодите когато спря да ми пука, че губя(мнооооого грешно) и бях спрял да обръщам внимание на парите, а си гледах пипсовете (абсолютна простотия).
Но моето време не е като твоето сега. Ти си много по облагодетелстван. Аз като започвах 2008-ма началото, още Гугъла не беше запознат какво е прайс екшън. Джо Рос беше просто някакъв автор със кофти стари графики от преди десетилетия, а Ал Брукс въобще не съществуваше и всичко в нета на което попадах бяха индикатори и хора индикаторджиитова дето се носи из форумите ,че "Пазара се променя".
Много време бре, сега с някой и друг съвет от теб, Фицката и сие, мисля че може да се съкрати 5-6 пъти3.5-4 някъде. Иначе след втората и половина някъде вече бях на нулата. Те тогава бяха и именно периодите когато спря да ми пука, че губя(мнооооого грешно) и бях спрял да обръщам внимание на парите, а си гледах пипсовете (абсолютна простотия).
Но моето време не е като твоето сега. Ти си много по облагодетелстван. Аз като започвах 2008-ма началото, още Гугъла не беше запознат какво е прайс екшън. Джо Рос беше просто някакъв автор със кофти стари графики от преди десетилетия, а Ал Брукс въобще не съществуваше и всичко в нета на което попадах бяха индикатори и хора индикаторджии![]()
Героят яхна коня и препусна във всички възможни посоки....
Няма как да спрат. Човешкото мислене си е абсолютна стойност, каквито и алгоритми да се задават, те са зададени от хората, единствената разлика е във волатилността и ликвидността. Просто пазара се движи в цикли, а това не го считам за промяна, защото си е част от механизма на пазара. Брейкаутите, няма да спрат, пулбеци винаги ще има, трендовете и каналите са основоположни в цялата природа на каквото се сетиш. Това не е нещо което е подвластно на волята на хората.
Промяната която се носи от форумите е, че върлите индикаторджии създават трендови системи и повечето са именно такива, а искат да ги прилагат на рейнджови пазари. Е няма как да стане. Но понеже 2007-2010 например беше много активен период, такива системи даваха много профит. Същите тези системи, когато фундамента олекне от към събития и цената спре да шава по 200-300пипса на ден, защото тогава така беше, те обявяват, че пазара е променен и дадената система вече не работи.
А то реално, системата си работи, но се прилага не където трябва. И вместо просто да се смени инструмента те чакат този инструмент пак да тръгне да се движи, а това може да не стане много време. В същото време в друг инстурмент, същата система да дава огромни печалби.
За пример мога да ти дам април 2012. В еврото е много слаб месец. Същият този месец обаче в петрола е чудесен.
В момента такъв е примера с индексите и евро йена. От началото на годината, индексите едвам се движат, но евро йена прави движения за чудо и приказ.
А простият индикаторджия казва, че системата не работи и започва да търси друга такава.
----------
Може, но мързела е много
Толкова, половин до една година и може да започне да изкарва пари ако изпълнява каквото трябва систематизира и мисли.
Сега информацията я има наготово. Аз като се учех, всичко сам откривах. Един нямаше който да ми каже какво точно да правя.
Да е самоук човек е трудно. Пак добре че сте се научили, та вече има някаква среда от трейдъри в България![]()
![]()
Олег, поясни, моля те защо си така негативно настроен към така наречените индикаторджии? Не бях се замислял за тази категория трейдъри.................................. .................................................. .
Oleg, твоя стил на трейдване на Ал Брукс ли се базира основно...
аз тепърва прохождам.... карам на демо от няколко месеца , но видях, че доста до хвалите тука във форума...
сега му свалям видео-уроците... мисля да заложа основно на неговия стил...
И аз ги гледам видеата му, тук повечето сме начинаещи също с изключение на 5-6 човека.