Мога само да добавя, че все пак трябва да се мисли да се работи правилно, за да се появят тези 100 и повече долара. Иначе вероятността да се изплъзнат или даже да се загубят е много голяма......И резултата. Резултата ме мотивира, не процеса до резултата.
Ако всеки ден сядам с мисълта че днес ще работя, ще ми е много тежко. Но аз всеки ден сядам с мисълта че днес ще направя едни 100-на долара, а може и повече. А дори и да не ги направя, не ми тежи. Аз работя заради парите, не за кеф. За кеф бих шофирал например. Но за да шофирам ми трябват пари с които да си купя това удоволствие.
А ако мисля че трябва да работя и как ще работя....много е отегчително.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
И аз това имах впредвид,но Олег си знае това,но нямам нищо против мога някой път да пробвам и неговия начин на мислене..
----------
Да глупости са,действието е 80 % от работата,но много зависи с каква нагласа тръгваш в нещата от живота,било бизнес,било инвестиция или друго..
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ако някой започвайки търговия на финансовите пазари, започне да мисли само за пари и как да прави по еди колко си на ден той ще фалира 100 % . От гледна точка на парите може да мисли само човек изкарал дълги години на пазарите и вече започнал да печели относително постоянно. Така че не пробутвай на хората тези евтини клишета . Както е казал Луис Борселино в една своя книга изброявайки Десетте заповеди за търговията, като заповед едно : "Търгувай заради успеха, а не заради парите ".
Това ти е на първо време............. естествено че като цел всеки ще има да печели пари ,но всяко нещо с времето си.
Ако мислите за парите, ставате подвластни на емоциите. 90% от времето на един трейдър е да чака. Да чака изгодния момент за вход. Може и цял ден да чака, и да не влезе в позиция.
А повечето какво правят. На третата минута от както е включил компа, и вече е в позиция. И по закона на Мърфи, пазара си тръгва срещу него. И той вперил поглед в екрана, цял ден чака да излезе на малък плюс че да затвори.![]()
erty (26-01-2013)
Абсолютно вярно ! Успешният трейдър може и цяла седмица да не търгува, ако няма добра възможност за вход или инструментите които търгува са в рейндж, а негова система е да играе по тренда. А не да включва компютъра цитирам " с мисълта че днес ще направя едни 100 $ " , това е меко казано смешно .Ако мислите за парите, ставате подвластни на емоциите. 90% от времето на един трейдър е да чака. Да чака изгодния момент за вход. Може и цял ден да чака, и да не влезе в позиция.
А повечето какво правят. На третата минута от както е включил компа, и вече е в позиция. И по закона на Мърфи, пазара си тръгва срещу него. И той вперил поглед в екрана, цял ден чака да излезе на малък плюс че да затвори.
Гледам мен си зачекналАбсолютно вярно ! Успешният трейдър може и цяла седмица да не търгува, ако няма добра възможност за вход или инструментите които търгува са в рейндж, а негова система е да играе по тренда. А не да включва компютъра цитирам " с мисълта че днес ще направя едни 100 $ " , това е меко казано смешно .
А ти какво мислиш, че правя точно, а ?
Сядам и почвам да отварям на посоки ли ?
Много ясно, че чакам точен сигнал, като нямам сигнал, не влизам. То е близко до ума. Но системата ми е такава, че много рядко може да нямам поне един два сигнала за деня. А и следя няколко инструмента, което увеличава вероятността за сигнали. Ако гледам само един, тогава такива периоди без сигнали, стават с доста поредни дни, така е.
----------
Парите са успех бе човек. Взависимост колко правиш и с колко усилия, се определя и колко си успешен на пазара. Те са измерителя за успех на търговеца.Ако някой започвайки търговия на финансовите пазари, започне да мисли само за пари и как да прави по еди колко си на ден той ще фалира 100 % . От гледна точка на парите може да мисли само човек изкарал дълги години на пазарите и вече започнал да печели относително постоянно. Така че не пробутвай на хората тези евтини клишета . Както е казал Луис Борселино в една своя книга изброявайки Десетте заповеди за търговията, като заповед едно : "Търгувай заради успеха, а не заради парите ".
Това ти е на първо време............. естествено че като цел всеки ще има да печели пари ,но всяко нещо с времето си.
Като идеш в магазина, не те питат днеска колко пипса си направил, искат ти пари за да получиш нужното ти.
И да, парите са важните. Кво ме грее че днеска съм взел 100пипса, ако са с 0.01лот ? Предпочитам 10пипа, но с 1 лот. И кво става, кое е повече ? Успеха от голяяяямата сделка или парите от 10-те пипса ?
Ако някой започвайки търговия на финансовите пазари, започне да мисли само за пари и как да прави по еди колко си на ден той ще фалира 100 % . От гледна точка на парите може да мисли само човек изкарал дълги години на пазарите и вече започнал да печели относително постоянно. Така че не пробутвай на хората тези евтини клишета . Както е казал Луис Борселино в една своя книга изброявайки Десетте заповеди за търговията, като заповед едно : "Търгувай заради успеха, а не заради парите ".
Да и аз съм съгласен с това всяко нещо с времето си,не е хубаво само да се мисли за печалбата.
Не се засягайГледам мен си зачекнал
А ти какво мислиш, че правя точно, а ?
Сядам и почвам да отварям на посоки ли ?
Много ясно, че чакам точен сигнал, като нямам сигнал, не влизам. То е близко до ума. Но системата ми е такава, че много рядко може да нямам поне един два сигнала за деня. А и следя няколко инструмента, което увеличава вероятността за сигнали. Ако гледам само един, тогава такива периоди без сигнали, стават с доста поредни дни, така е.Но така както го беше написал , много хора могат да го разберат по различен начин , от това което явно си искал да кажеш
![]()