Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ratetouilli (02-04-2012)
Сакстен като намине насам и има време да погледне този индикатор и да си каже мнението струва ли си да му се доверим
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ratetouilli (03-04-2012)
Ratetouilli, аз ползвам такъв - ето и моя.
Try again.Fail again.Fail better - Samuel Beckett
По-рано имах големи мераци да пусна експерт, търгуващ вместо мен поради известните предимства по отношение на безпристрастността и постоянството на това чудо.
След доста ровене из интернет не намерих нищо което да ми хареса - от безплатните разбира се .Всичките се базират на някакви индикатори и работят добре в даден период,но нямат реална представа за състоянието на пазара.
Чел съм много мнения за това как дадена система работи перфектно в един отрязък от време ,след което тя се изчерпва и трябва да се замени с друга.Това обаче е нож с две остриета .Както се образуват трендове на цените,така се получават трендове в резултатността.В смисъл след като една система спре да печели,то тя минава в корекция и тогава става интересно-кога да се откажем от нея,т.е. къде да и сложим стопа!Следствие на това се внася допълнително смут и объркване в трейдърския мироглед.
Така че според мен въпреки всичко,всеки за него си строго индивидуално трябва да си изработи една безотказна стратегия,на която да се осланя и разчита във всеки един момент,но и да полага грижи за нея като я обогатява и развива ,поддържа жизнена и прозорлива и не й изневерява никога !
Малко се увлякох в разсъжденията,та идеята ми беше някой да пусне тук експерт с по-дългосрочни постижения на малките фреймове М1 и М5,ще ми бъде интересно.
predator,
Хич не пролича да ти е такава идеята, но по мое мнение (аз никога не съм ползвала експерти), като "прелиствам" темата и като съм чела тук-там за други трейдъри, ползвали такива... като съм слушала и коментари - съм стигнала до извода, че няма много смисъл в това да отделяш време в търсене на най-добрия експерт. Не знам колегите с повече опит какво ще кажат, но и ти в разсъжденията си дори го споменаваш - ето: "Така че според мен въпреки всичко,всеки за него си строго индивидуално трябва да си изработи една безотказна стратегия,на която да се осланя и разчита във всеки един момент,но и да полага грижи за нея като я обогатява и развива ,поддържа жизнена и прозорлива и не й изневерява никога!".... и мисля ,че много точно си го казал - колкото и добре да е програмиран даден експерт, когато го няма човешкият фактор като нюх и усет в дадена ситуация... според мен си е загуба на време издирването на такъв експерт.
От друга страна много ми допадна разсъждението ти относно тренда на резултатността и къде да сложим стопа за използването на даден експерт! Успехи!
Try again.Fail again.Fail better - Samuel Beckett
гейша -философ
Всички ние имаме два избора :да си изкараме прехраната или да нарисуваме платното на живота си !
ef4e, доколкото разбрах правилно руския език индикатора чертае 1-2-3 формация и това са жълтите линии, зелената показва възможното движение нагоре и двете хоризонтални прекъснати сини линии дават позиция за отложен ордер и съответния таргет, аналогично когато е за надолу формацията се изчертава от сини линии и червена която показва възможното движение надолу и хоризонталните прекъснати позиция за отложен ордер и таргет
ef4e (03-04-2012)
Няма лошо според мен да се използват автоматизирани системи, но те трябва да бъдат възприемани единствено и само, като още един инструмент в арсенала на трейдъра. Пълна лудост е да си оставиш сметката по техен контрол без надзор. Преди да използваш даден робот би трябвало перфектно да познаваш неговия алгоритъм на работа, т.е. къде са силните и слабите му страни. Оттам и правилно да подбереш момента в който ще го използваш. Всички искаме да изкараме много пари сега, на момента, но експерт, който за теб е черна кутия да го метнеш на реална, само защото някой някъде го е нахвалил или си видял стейтмънт, като наклонена права под 45 градуса обикновено ще ти донесе само неприятности.
Svilen (04-09-2012)
И аз съм голям любител на индикатори и експерти. Вече започнах да ги бъркам. Трябва да си направя една библиотека. Макар че от експертите голяма файда за сега не виждам! Дори и да печели в определен период и режим на пазара, изпуснеш ли го от контрол, може да те вкара яко вътре!