Вместо да обсъждате къде е по далавера, намерете фрейма който на вас ви дава комфорт.
А едва ли има статистика къде е по -голямата успеваемост в проценти.
А в малък акаунт голям фрейм как го виждате Н4 или дневна
Вместо да обсъждате къде е по далавера, намерете фрейма който на вас ви дава комфорт.
А едва ли има статистика къде е по -голямата успеваемост в проценти.
А в малък акаунт голям фрейм как го виждате Н4 или дневна
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Има статистика, и е в полза на големите фреймове, ама не ми се рови да я търся. А на малката сметка не виждам какво и пречи за дневна или 4 часова, така или иначе ще отваряш позиции 3-4 пъти седмично. Ако имаш 100 долара с 1:100 левъридж спокоино можеп да си търгуваш без да рискуваш повече от 5-10% акаунта
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Aaaa, бъркаш се. Средно се отваря на около две седмици по една позицияИма статистика, и е в полза на големите фреймове, ама не ми се рови да я търся. А на малката сметка не виждам какво и пречи за дневна или 4 часова, така или иначе ще отваряш позиции 3-4 пъти седмично. Ако имаш 100 долара с 1:100 левъридж спокоино можеп да си търгуваш без да рискуваш повече от 5-10% акаунтаА когато се случи да е някой рейндж, може да ти стои една позиция няколко месеца и да осцилира от +150 до -150
Или пък няколко месеца да нямаш вход по дадената двойка. Затова е хубаво да се включи още някоя двойка. Но като цяло, повече от 10-20ордера на година, много рядко![]()
Дай да я видим тая статистика, на 4 часова на един инструмент 2-3 път иседмично-за такъв инструмент не се сещам, ако има такъв би ли дал графика дето всяка седмица да ти дава вход.Има статистика, и е в полза на големите фреймове, ама не ми се рови да я търся. А на малката сметка не виждам какво и пречи за дневна или 4 часова, така или иначе ще отваряш позиции 3-4 пъти седмично. Ако имаш 100 долара с 1:100 левъридж спокоино можеп да си търгуваш без да рискуваш повече от 5-10% акаунта
Нали се сещаш че за теб входа не е същия като за друг, аз примерно следя 15 валутни двойки и всеки ден се намира вход на поне 1-2, случва се да са повече, случва се и нищо да не ми хареса. Все някоя двойка се движи я нагоре, я надоло, дали ще хванеш движението и каква част от него е друг въпрос. Статистиката беше за това каква част от дейтрейдъри, суин и позишън оцеляват, но не си спомням къде я четох.
Каква е разликата от това да гледаш 15 двойки на дневна и да гледаш една две двойки но на 15минутна ?Нали се сещаш че за теб входа не е същия като за друг, аз примерно следя 15 валутни двойки и всеки ден се намира вход на поне 1-2, случва се да са повече, случва се и нищо да не ми хареса. Все някоя двойка се движи я нагоре, я надоло, дали ще хванеш движението и каква част от него е друг въпрос. Статистиката беше за това каква част от дейтрейдъри, суин и позишън оцеляват, но не си спомням къде я четох.
Ами голяма, намираш един-два сигнала и гониш повече пипсове, а и ти трябва 30-тина минути и утре пак, не енужно да висиш часове пред графиката за да хванеш 50-тина пипса. Като хванеш нещо добро, 200-300 и нагоре може да изкараш, като не е добро и 100-тина са нещо. А от повечето двойки е по- лесно да избереш най-преспективните, пък после можеш да си дебнеш на часови и минутни за вход.
Олег, ти ме затрудни с анализа на написаното от теб - по-горе писа, че отваряш максимум 20 ордера на година, а сега - 15 двойки следиш на бърз таймфрейм! Що ти трябва това, ако работиш на такива дълги периоди?
Аз съм си класик интрадей трейдър - мога и 2, но мога и 20 ордера на ден да отворя - зависи от пазара и целите ми...![]()
Защото се шегувахОлег, ти ме затрудни с анализа на написаното от теб - по-горе писа, че отваряш максимум 20 ордера на година, а сега - 15 двойки следиш на бърз таймфрейм! Що ти трябва това, ако работиш на такива дълги периоди?
Аз съм си класик интрадей трейдър - мога и 2, но мога и 20 ордера на ден да отворя - зависи от пазара и целите ми...
За мен всичко над 15 минутна е безсмислено.![]()
И съм на един-два инструмента обикновено.
Пазара има фрактален характер, така че дали ще използваш дневна или м1, няма никакво значение. Ако не можеш на малкият фрейм, няма да можеш и на големият![]()
Може би имаше сарказъм в някой от постовете, но и аз не го хванъх. Иначе и двете не пречат. Аз си мечтая за момента когато ще цъкам само седмични идневни а сигнали за вход ще търся на 4часова. Така си мисля че ще се правят големите пари, но има още време.Олег, ти ме затрудни с анализа на написаното от теб - по-горе писа, че отваряш максимум 20 ордера на година, а сега - 15 двойки следиш на бърз таймфрейм! Що ти трябва това, ако работиш на такива дълги периоди?
Аз съм си класик интрадей трейдър - мога и 2, но мога и 20 ордера на ден да отворя - зависи от пазара и целите ми...